Wojtq 782 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam! Za niedługo będę zmuszony do połączenia bezprzewodowo mojego PC do livebox'a z TP. Czy aby to zrobić, wystarczy kupić obojętnie jaki odbiornik wi-fi na USB i on sam wyłapie sygnał ? Takie coś będzie ok ? http://www.allegro.pl/item719332595_tp_lin..._tl_wn321g.html Zawsze łączyłem się bezpośrednio kablem, to też nie jestem obeznany. Nie muszę kupować żadnej dodatkowej karty sieciowej oprócz takiego pendrive'a ? Oby, bo nie chciałbym się specjalnie wykosztowywać Cytuj Odnośnik do komentarza
Cerb 7 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Przeciez przy livboxsie dostajesz jeden odbiornik, podlacz go i bedzie dzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Chodzi o to, że wprowadzam się na nowe mieszkanie studenckie, i wiem tyle, że mają tam liveboxa, nie wiem czy ktoś używa tego pena ;] Muszę się rozeznać. Cytuj Odnośnik do komentarza
m3n3lli 0 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Chodzi o to, że wprowadzam się na nowe mieszkanie studenckie, i wiem tyle, że mają tam liveboxa, nie wiem czy ktoś używa tego pena ;] Muszę się rozeznać. Sam mam w domu Liveboxa i z doświadczenia radzę Ci nie kupować takie karty WLAN na USB. Mają one dosyć małą siłę zbierania a jak to jest jakiś "silnie betonowy" budynek a LB będzie oddalony o parę pomieszczeń to nie złapiesz sygnału. Do PC-ta kup normalną kartę WLAN pod PCI, bo to wg. mnie najlepsze rozwiązanie. Nie ma w tej kwestii co oszczędzać bo później sprzęt może okazać się bezużyteczny. Karta WLAN na USB pasuje mi tu bardziej do notebooka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 http://www.allegro.pl/item716499765_karta_...am_6121_l6.html coś takiego masz na myśli zapewne ? Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Kup sobie taką karte, albo nawet trochę tańszą i dodatkowo antenkę dookulną o zysku, co najmniej o 5-7dBi (32-45cm)... Będzie git :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi