Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Dyskusje na temat tej postaci w Tekkenie 6 na PS3/X360/PSP oraz Tekkenie 6 BR na automaty.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 7,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dodam od siebie juggle'a Ravena chyba najsilniejszego bez ściany:

CH d/f+3, f,f+3, 1, b+1 !B f,f+3, b+2,4,3+4 90 dmg ( niestety czasami 3+4 nie wchodzi pelne i juggle zabiera 82 dmg)

I jeszcze kilka innych juggle'i

qcf+2, f+2, b+4,4 !B f+2,4,3+4 55 dmg

f,f+3, f,f+3, 1, b+1 !B f,f+3, f,f+4 ( świetny na doprowadzenie do ściany)

4~3, f,f+3, 1, b+1, f,f+3, b+2,3, 3+4 71 dmg (koncowe 3+4 nie siedzi całe)

CH ws+2, d/f+2,3 , f,f+3, 1, b+1 !B, f, f,f+3, f,f+4 82 dmg ( po b+1 trzeba dosc duzego dasha zrobic ale jest to dosc latwe bo jest bound i mamy duzo czasu)

u/f+3, f+2, b+4,4 !B f+2,3,3+4 67 dmg

d/f+2, 1,f,f+3 ,1,b+1 !B f,f+3 f,f+3, f,f+4 ( radzę zrobić jedno kolanko po boundzie, bo wsadzenie dwóch jest bardzo trudne)

Ściana jest taka sama jak w DR i zawsze w sumie siedzi.

Jako dygresję dodam, że nie ma czegoś takiego jak było w DR, że ciosy nie siedzą w jugglach jeśli przeciwnik zrobił SS, teraz wszystko samo się " prostuje" i praktycznie każdy juggle siedzi bez problemu.

Edytowane przez Tundra

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki jest największy damage po CH d/f3?

Z tego co wykombinowałem to 90 ( ff+3 ; f+1 ; b+1 ; ff+3 ; b+2,3,3+4)

Ma ktoś coś lepszego?

A drugie pytanko to czy napewno nie ma lepszej ściany niż ta w DR?

Bo jakoś nie chce mi się wierzyć :P

Opublikowano

Wesley to mój człowiek ,mój czarnuch.Jego Vanish Stance i z niego 3+4 rzondzi.

Opublikowano

Jaki jest największy damage po CH d/f3?

Nie wiem czy największy dm (też 90dm):

ch df+3, ff+3, ff+3, 1, b+1, B!, ff+3, ff+3, ff+4 ;]

Trochę trudniejsze standardy to:

ws1, ff+3, 1, b+1, ff+3, ff+3, ff+4

SDW d+3, df+1, 1, b+1, ff+3, ff+3, ff+4

Ogólnie na boundy spowodowane b+1 często siedzi ff+3, ff+3, ff+4 co zabiera przyzwoity damage, ale jest dosyć trudne.

A drugie pytanko to czy napewno nie ma lepszej ściany niż ta w DR?

Standardowa jest ta sama. Siedzi też 1,2,1+2 (bez bounda na ścianie) oraz b+2,2,3 (po boundzie na ścianie). Jest też inna ściana która zabiera mniej ale po której są ciekawe i zabójcze trapy ;)

Edytowane przez Peter.

Opublikowano

90 dmg po CH d/f+3 to raczej maks. Co do b+2,2,3 jako ściana to nie polecam . Nie zawsze siedzi, o ile po normalnym juggle'u owszem siedzi, ale jeśli skończymy juggle'a wczesniej ( np. qcf+2, f+2, b+4,4 i po tym zrobimy z BT f,f+3, które wbija na ścianę) to b+2,2,3 nie siedzi, tylko f+3+4,4,2.

Moim zdaniem posadzenie 2 kolanek po boundzie w walce jest raczej niewykonalne. Po ws+1 mozna zrobić 2, 1, f,f+3, f+1, b+1, f,f+3, f+2,4. Albo najłatwiej, ws+1, 2,1 f+1, b+1, f,f+3, f+2,4_f,f+4 ( f,f+4 wbija na ścianę)

PS Darusiu kochany, mam już dobrego juggle'a po BT 3+4, U/F,N+4, f,f+3, f+1, b+1, f,f+3, f,f+4 :)

Edytowane przez Tundra

Opublikowano

Z tego co zawuażyłem to b+2,2,3 siedzi zawsze po boundzie na ścianie. Jak normalnie rzucasz na ścianę (bez bounda) to najsilniejsze i pewne jest 12,1+2 lub też f+3+4,4,2 (siedzi zawsze, chyba że będzie dziwny kąt)

Moim zdaniem posadzenie 2 kolanek po boundzie w walce jest raczej niewykonalne.

Dobrze że napisałeś "moim zdaniem" oraz "raczej" :)

Opublikowano

Napisałem kiedy b+2,2,3 nie siedzi, normalnie wejdzie. A co do dwóch kolanek, ja nie mówię ze się nie da w ogóle zrobić, ale sadzić to w walce regularnie jest bardzo trudno (mówię oczywiście o normalnej postaci), i wole robić łatwiejszą wersję. To, że się zrobi to czasami na practise nie znaczy, że w walce Ci będzie cały czas wychodzić. Ale z chęcią zobaczę, jakie "łatwo" Ci to wchodzi....

Opublikowano

Po pierwsze: nie napisałem że jest to łatwe. Po drugie: nie napisałem że trzaskam to z nie wiadomo jaką skutecznością, aczkolwiek w vs nie jest to dla mnie niewykonalne. Po trzecie: są i były znacznie trudniejsze versusowe rzeczy, np. w t5 ff+3,1,ff+3,1,ff+3,2,4 ravena było wg mnie bardziej wymagające. Ty za to napisałeś że "raczej" dwa kolanka po boundzie są niewykonalne, co w moim przekonaniu jest nieprawdą. Z tego też powodu dodałem swoje 3 grosze :)

Aby nie było offtopu: w jugglu po zapadnięciu się areny z tego co sprawdzałem siedzi: db+2,1, ff+3, ff+4. Po CH b+1 gwarantem jest f+2,3 (siedzi też 4 tak jak w dr, ale f+2,3 jest mocniejsze).

Opublikowano

Po zapadnieciu sie podlogi gdy bede w BT, jak zrobie szybki SS, zdaze posadzic db+2,1, ff+3, ff+4?

Opublikowano

Wątpię aby to siedziało.

Ciekawe rzeczy dzieją się jak wsadzisz ub+1~f w jugglu, po jednym tech rollu przeważnie siedzi techtrap, ale czasami postać przeciwnika cudownie się teleportuje :] Za to na ścianie po boundzie f+1+2 nie ma już takiego randomu i tam już techtrapy siedzą z większym prawdopodobieństwem.