Jump to content

Return to Castle Wolfenstein: Operation Resurrection

Guest kufir

Recommended Posts

Guest kufir
Posted

Grał ktoś w Return to Castle Wolfenstein: Operation Resurrection (PS2), jest godna uwagi ?

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Posiadam - ukończyłem, według mnie jest jak najbardziej warta uwagi tym bardziej że teraz można ją nabyć za mały pieniądz. Ogólnie gra jest bardzo zbliżona do wersji z pc. Graficznie powiedziałbym że nawet podobna - oczywiście niższa rozdzielczość, brak lub słabsze niektóre efekty - pewno słabsze tekstury ale jest naprawdę bardzo w porządku. Niektóre misje zostały nieco przemodelowane w stosunku do rewelacyjnej wersji pc - podzielone na części lub inaczej zaprojektowane w niektórych fragmentach ale większość jest bez zmian. Dodatkowo mamy na początku gry bonusowy epizod który nie znalazł się w wersji pc gra jest więc nieco dłuższa. Ścieżka dźwiękowa jest identyczna i oczywiście świetna. Gra jest też płynna co też jest ważne.

Nie jest to może tak wysoki poziom jak Black ale gra jest naprawdę fajna i jeśli nigdy nie grałeś w wersję na pc to będziesz zadowolony - klimat także można docenić. Natomiast jeśli testowałeś już odpowiednik z blaszaka to trzeba by się zastanowić. Ja jako miłośnik rtcw opisałem tu tę grę w samych superlatywach ale naprawdę jeśli nie grałeś i nie będziesz spodziewał się cudów to wciągniesz się jak diabli.