Opublikowano 16 lutego 201015 l Mam takie cus: http://yfrog.com/1rizoj Musze wypełnić przestrzenie miedzy liniami kolorem, ale jest problem - przerwy w liniach, z racji kiepskich kserówek. Da się je jakoś w miarę automatycznie zlikwidować ? Corel i Photoshop na pokładzie, próbowałem Inkscapem z racji tego ze niby sam domyka linie, ale najwyższe ustawienie to i tak za mało, kolor się rozlewa nie tam gdzie powinien. Zależy mi na szybkiej i skutecznej metodzie, bo takich mapek jest coś kolo 30 do obrobienia, a tradycyjna metoda (tzn. kredki) mi się nie uśmiecha, tak jak i rysowanie tego od podstaw w Corelu. Edytowane 16 lutego 201015 l przez koniol21
Opublikowano 16 lutego 201015 l Mam takie cus: http://yfrog.com/1rizoj Musze wypełnić przestrzenie miedzy liniami kolorem, ale jest problem - przerwy w liniach, z racji kiepskich kserówek. Da się je jakoś w miarę automatycznie zlikwidować ? Corel i Photoshop na pokładzie, próbowałem Inkscapem z racji tego ze niby sam domyka linie, ale najwyższe ustawienie to i tak za mało, kolor się rozlewa nie tam gdzie powinien. Zależy mi na szybkiej i skutecznej metodzie, bo takich mapek jest coś kolo 30 do obrobienia, a tradycyjna metoda (tzn. kredki) mi się nie uśmiecha, tak jak i rysowanie tego od podstaw w Corelu. Spróbuj z Curves CTRL+M (nie wiem jak to jest po naszemu). Zamień obrazek na odcienie szarości, kliknij CTRL+M i próbnikiem w czernią kliknij na to co chcesz czarne (może też być na szarości, która ma być czarna) a próbnikiem z białym na to co ma być białe. Możesz też na piechotę bawić się przesuwając punkty krzywej (ja daję górny i dolny punkt mniej więcej na środek i później koryguję). Może w tym coś pomoże, ale jeśli czegoś dobrze nie widać to pewnie trzeba będzie dorysować na piechotę. Popytaj po znajomych - może ktoś ma tablet graficzny. Wtedy dorysowywanie brakujących elementów pójdzie naprawdę szybko. Edytowane 16 lutego 201015 l przez Kris77
Opublikowano 16 lutego 201015 l Curves to krzywe ale watpie by ci pomogly.Raczej recznie sie bedziesz musial bawic. Ewentualnie mozesz sie rozdka (w) pobawic, ale jesli sa przerwy w liniach to moze ci sie rozlac kolor po bokach. Edytowane 16 lutego 201015 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 16 lutego 201015 l opcja 1 - w psie ustawiasz mieszanie warstwy z tym obrazkiem na multiply i tworzysz warstwy nizej, pen toolem robisz ksztalty kolorów i wszystko masz cacy opcja 2 - wrzucasz to do illustratora, robisz live trace + live paint (szybka metoda, tylko musisz odpowiednio przygotowac obraz do traceowania, czyli wrzucasz go do psa i podkrecasz levelsy, ewentualnie niedomkniete sciezki dorysowywujesz myszką) mozesz to ewentualnie straceowac w corelu, ale nie radzilbym Ci zaglebiac się w tajniki tego śmierdzącego programu edit. tak patrzalem na te kserówki i mają brudy na dole wiec przy trejsie Ci sie wszystko wykrzaczy, musialbyś poczyścić te pliki, dlatego tez polecam pierwszą opcje Edytowane 16 lutego 201015 l przez superment