Leatherface 0 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Witam ! Niedługo będę się przymierzał do zakupu telewizora LCD jako ,że bogaty nie jestem tak więc zakup musi być przemyślany:) Na oku mam na razie telewizory firmy LG np modele 32LF2510 lub 32LD450.I tu mam pytanko czy te telewizory będą dobre do gier ? na razie mam X-box 360 ale planuję kupić jeszcze PS 3 oprócz tego oczywiście tv będzie służył do oglądania i tu pojawia się następny problem mianowicie jaka jest jakość obrazu jeżeli chodzi o zwykłą kablówkę i np.Divixy lub Dvd, czy da się oglądać czy inwestować w jakąś telewizje HD.Następne pytanie to jaki kabel do X-box'a kupić żeby jakość obrazu była jak najlepsza ? Oczywiście czytałem texty o LCD plazmach itp. ale nadal jestem niezdecydowany, czy możecie mi doradzić, któryś z tych telewizorów ewentualnie jakiejś innej marki w granicach 1500 zł oprócz tego musi być Full HD i mieć 32". Quote Link to comment
adi 189 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 Ech było juz tyle razy pisane, ze.... Co do kabla to HDMI-obojetnie jakiej firmy i w jakiej cenie-nie ma znaczenia. Obraz z kablówki bedzie wygladał nieco gorzej niż na kineskopowcu, divixy równiez-jesli chcesz czesto ogladac kablówke to raczej inwestuj w dekoder HD. LG ma mój brat-mi akurat nie podobaja się kolory,są zbyt nasycone, nawet po regulacjach-on z kolei uwaza, ze u mnie sa zbyt wyblakłe,kwestia gustu-input laga na nim nie uswiadczylem. Quote Link to comment
Leatherface 0 Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 OK dzięki za odzew w takim razie prawdopodobnie w przyszłym tygodniu łykam tv LG )) Quote Link to comment
adi 189 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 OK dzięki za odzew w takim razie prawdopodobnie w przyszłym tygodniu łykam tv LG )) Ewentualnie w podobnej cenie sprawdż Samsunga z serii LE w podobnej cenie-ale to jak juz mówiłem kwestia gustu, bo jesli chodzi o smuzenie, czy input lag to ani na tym LG, ani na Samsungu LE nie uswiadczysz. P.S A tak wogóle to i tak za jakiś czas zobaczysz ,że 32 cale to za mało, więc lepiej wyciagnac chocby z podziemi te pare stowek ,kupic 37 i miec spokój Quote Link to comment
Leatherface 0 Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 W sumie myślałem na początku o 37 calach ale chyba za duży na mój pokój, który jest długi ale wąski:) będę siedział jakieś 2 metry przed ekranem Quote Link to comment
adi 189 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 W sumie myślałem na początku o 37 calach ale chyba za duży na mój pokój, który jest długi ale wąski:) będę siedział jakieś 2 metry przed ekranem Też mam około 2 m do ekranu (no, może 2.30 ) i mam 42 cale- wzrok w porzadku, okularów nie noszę i jest ok -pamiętaj, tv nigdy nie jest za duzy Quote Link to comment
Recommended Posts