Posted October 2, 201014 yr Od wczoraj mam net w Aster i nie mogę skonfigurować routera. Router to DLINK DIR-300(oczywiście nie ich, bo dzierżawa miała złodziejską cenę). Nie wiem czy coś źle ustawiam w konfiguracji, czy ki ch.uj, w każdym razie z modemu net śmiga pięknie, a przy konfiguracji routera wszystko idzie ładnie, dopóki router nie próbuje sprawdzić połączenia z netem - wtedy zdycha. Aha - przy konfiiguracji dodatkowe ip jest płatne. Czy mając router współdzielenie adresu ip(2 kompy) będzie bolesne? Edited October 2, 201014 yr by Khadgar
October 18, 201014 yr Po to jest router, bys nie placil za dodatkowa adresacje. Nie mialem zadnych poblemow z Aster, moze skonfigurowales net najpierw na 1 komputer ? Chodzi o to, ze w sieci moze byc zarejestrowane 1 urzadzenie, wiec jezeli podpiales najpierw komputer do modemu zczytal Twoj adres MAC. Wtedy masz 2 sposoby, albo zmienic adres na Mac na ruterze na ten, ktory jest na PC i na PC przypisac inny, badz podlaczyc wszytsko przez ruter, wlaczyc wilga.aster (jak przy 1 rejestracji)i dac, ze chcesz zmienic urzadzenie, ktore ma miec prawo dostepu do sieci (w tym przypadku - Router) Edited October 18, 201014 yr by easye