Jump to content

HD Ready a Full HD

Carbonite

Recommended Posts

• 7 months later...
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ja grałem na 23'' LCD hd ready przez ponad 2lata, od ponad roku 50'' full HD i przyznam ci szczerze że nie widzę wielkiej różnicy, pewnie zaraz posypie się grad postów że jestem ślepy itp. ale zlewam na to..

Jeżeli stoisz przed wyborem odbiornika i zadajesz sobie to pytanie to najlepiej sprawdź osobiście odbiornik hd ready i full hd

Edited by shy4
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

X360 w przeciwienstwie do PS3 swietnie upscaluje wiec obraz lepiej wyglada na w "Full HD", ale duzo tez zalezy od samego telewizora.

EDIT:

Ladnie tak odkopywac trupa ? ;P

Edited by Ins
Guest yaczes
Posted

Ins, nie tylko, ze slabiej upscale'uje, to jeszcze prawie nigdy w lepszych grach nie oferuje takiej opcji ;)

To tak dla jasnosci.

Guest DonSterydo
Posted

Z tego co zaobserwowałem na własnym TV to rozdziałka niższa niż FHD procentuje na bardzo dużych matrycach od 42" - wszystko i tak jest bardzo wyraźne, a niższa rozdziałka tuszuje niedoskonałości gier, np. za ostre krawędzie czy aliasing. Taki Killzone 3 na połączeniu VGA (720p) i 42" wygląda moim skromnym zdaniem lepiej niż w pełnej ramce.