Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niezapomniane momenty z gier

Featured Replies

Opublikowano

Temat ma głównie słuzyć do powspominania wspanialych momentów w grach, które najbardziej nam utkwiły w pamięci, czyli większość postów pewnie będzie wyglądała tak

"a pamiętacie etap z ogórkami w xyz?jaaaaaacie, to byl klimacior i w ogóle... albo cutscenke z xyz w bdmwcmw? je.błem wtedy"

Z ostatnio przeżytych pieknych momentów, to chyba wejście do klubu Afterlife w Mass Effect 2. Już sama kolejka do klubu i delikatny bit wydobywający się zza drzwi zapowiadał niesamowity klimat, a gdy sie weszło do środka, to istny opad szczeny. Cudowna muzyka, piekne kolory no miodzio. Az samemu chciałoby sie wejść do takiego klubu.

CoD 4 i misja a la Black Hawk Downa, a na końcu... no właśnie, atomowka. 1szy raz bylem swiadkiem wybuchu bomby atomowej w grze i poraz kolejny siedzialem i patrzylem jak wryty w monitor.

Z tej samej gry także etap w Czarnobylu był cudowny.

KotOR 1 i moment,w którym dowiadujemy się

o byciu Darth Revanem

to chyba największy zwrot akcji w historii rozrywki elektronicznej. Bardziej byłem zszokowany jedynie po ostatniej scenie 3 sezonu LOST :D

Rayman The Great Escape i etap krzesełkowy. Nie wiem czemu, po prostu kocham tę grę i akurat ten etap najbardziej utkwil mi w memła.

CoD 2 - cala misja aliancka z atakiem i obroną wzgórza. Niesamowite napięcie. Może jeszcze desant na klify plazy Juno.

Praetorians - oblęzenie twierdzy barbarzyńskiej, można się bylo powczuwać.

Battle of Middleearth - obrona Minas Tirith. Niemalże kalka tego co sie działo w filmie i bardzo dobrze.

Kangurek Kao - wszystkie misje kosmiczne.

Half Life 2 - motorówka i wiadomo o co chodzi. Etapy przed Cytadelą również były genialne ("Striders!)

Jest ich o wiele więcej, ale ciężko wygrzebać wszystkie z pamięci.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chowanie się za krowami w CoD (nie wiem która część). :thumbsup:

Cała gra Planescape: Torment :rolleyes:

Akcja z KotORa rzeczywiście była dobra.

Emocje przy zabijaniu Diablo w drugiej części.

Pierwsze zetknięcie z Black & White (sterowanie, pomysł, wszystko).

Opublikowano

Dla mnie pierwsze zetknięcie z Half-Life 2. Moim zdaniem najbardziej rewolucyjna gra ever (grafika, silnik fizyczny, fabuła, filmowość, postacie...)

Opublikowano

Desant na Omaha w Medal of Honor oraz Desant w Stalingradzie z COD, genialna muzyka.

Walka z Kolosem w Gow 2

Zatopienie lotniskowca w Moh Pacifc Assualt

Cale FM3

Oczywiście cały Planescape Torment

Ostatnia walka z Sephirothem w FF7 i czar "Supernova"

Opublikowano

Ostatnia walka w icewind dale i "lol co, to juz koniec?!" po 3 dniach grania... nigdy tego nie zapomne :verymad:

Opublikowano

Cały Planescape Torment ;]

Another World - ostatnie 5 minut gry, nie będę spoilerował, ale to niesamowite chwile

Half Life 2 - moment w którym opuszczamy dworzec i widzimy City 17... no i pierwsza wizyta w Ravenholm, na którą byłem kompletnie nieprzygotowany... i zakończenie Epizodu 2; Valve wie, jak poruszyć gracza

World Of Warcraft - pierwsze przybycie do Northrendu, konkretnie do Howling Fjord - ta muzyka, ten klimat... ; a także pierwszy mój raid, Obsidian Sanctum, 25 osób przeciwko potężnemu smokowi, unikanie lawy, chaos, panika ;] Teraz OS wydaje mi się banalne i prostackie, ale sentyment pozostał ;]

Bioshock - pierwsza połowa gry wraz ze słynnym zwrot akcji ( "Would you kindly?"), niestety dalej to już równia pochyła w dół i psuje ocenę całości

Contra - grana jeszcze na Pegasusie, oczywiście bez Konami Code... pokonanie ostatniego bossa w coopie z bratem to było coś

Opublikowano

zdobycie broni laserowej w serii might and magic

kotor 1 i 2 całokształt

ostatnia plansza dungeon keeper 2

pierwsza sesja z silent hill

pierwsza sesja z resident evil

Opublikowano
  • Autor

GTA4 i misja z irlandzkim napadem na bank - dokładnie jak w "Heat"

GTA SA i ucieczka z Big Smoke na motocyklu - dokladnie jak w "terminator 2"