MaroS 289 Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Aż dziw bierze że nie ma jeszcze tematu o tak świetnym polskim zespole (alternatywa, crossover). Strona zespołu Więcej informacji. Najbardziej znany utwór (był na szczycie LP3, trafił na płyte polskiego topu wrzechczasów trójki) Inny równie dobry: Inne kawałki również są bardzo udane, każda ich płyta jest nagrana w innym stylu. Quote Link to comment
Guest _Milan_ Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 "Aż dziw bierze że nie ma jeszcze tematu o tak świetnym" uwielbiam ten tekst xD nie ma bo jest chu,jowy, taka jest i byla raczej zasada w underze, od takich kapel jest dział rock. Quote Link to comment
Kmiot 13321 Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Powstanie warszawskie ma fajny koncept i lubię, reszty chyba nawet nie słyszałem, ale na pewno jest chu'jowa. Quote Link to comment
Accoun 252 Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 reszty chyba nawet nie słyszałem, ale na pewno jest chu'jowa. Ta ostatnia na pewno (dobrze, że za darmo miałem). Ale byłem na ich koncercie i kawałki z Guseł i Gospelu też były fajne. Kapela na pewno pozytewnie się wyróżnia na te tego całego "Studentcore'u" (choć w sumie o to nietrudno: Coma, Grabarze różne, Happysad)... Quote Link to comment
wiki1993 539 Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 'Powstanie Warszawskie' wymiata, niesamowicie poruszający album, jedna z niewielu rzeczy, które potrafią wzbudzić we mnie patriotyczne uczucia. Z pozostałych znam tylko pojedyncze utwory, ale takie 'Hydropiekłowstąpienie' daje radę (ach ten tekst ), utwór tytułowy z 'Prądu Stałego/Prądu Zmiennego' też jest fajny. Quote Link to comment
mr_pepeush 96 Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 "Soundtrack" - ostatni album jest dla mnie zagadką, której nie ogarniam. Jak zwykle diametralnie inny styl - po nijakim "Prąd stały / Prąd zmienny" znów bardzo wyrazista płyta, ale jednocześnie cholernie (na moje oko) mało koncertowa. Na "Gospel" Spięty śpiewał takie rzeczy, że momentami mi to kat-rockiem zalatywało a tutaj "rzuciła fajki i kościół, do pierwszego czasem wracam, do drugiego nie" i "jak Bóg Spiętemu, tak Spięty Bogu". Generalnie ciekawe, ale raczej tylko dla fanów zespołu. Quote Link to comment
Okie from Muskogee 2836 Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 (edited) Znam kilku totalnych maniaków Lao Che (z moją żoną na czele) i każdy bez wyjątku twierdzi, że ta płyta, to gó.wno. Nawet nie, że jest słaba, tylko właśnie gó.wno. Ja tam za Lao nie przepadam, ale Powstanie i Gusła znam dość dobrze, i mogę co najwyżej powiedzieć, że rzeczywiście nowa płyta jest cieniutka jak dupa węża. Edited November 25, 2012 by acidizer Quote Link to comment
Masorz 13153 Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 Wbijam w nich chuy. Quote Link to comment
tk___tk 4795 Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 CO TO ZA PEDAUY? Quote Link to comment
MaiorZero 1400 Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 Lubię teksty Spiętego i to jak grają, ale bardzo ciężko zabrać mi się za ostatnią płytę. Quote Link to comment
Recommended Posts