Jump to content

LAO CHE

MaroS

Recommended Posts

Aż dziw bierze że nie ma jeszcze tematu o tak świetnym polskim zespole (alternatywa, crossover).

Strona zespołu

Więcej informacji.

Najbardziej znany utwór (był na szczycie LP3, trafił na płyte polskiego topu wrzechczasów trójki)

Inny równie dobry:

Inne kawałki również są bardzo udane, każda ich płyta jest nagrana w innym stylu.

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest _Milan_

"Aż dziw bierze że nie ma jeszcze tematu o tak świetnym"

uwielbiam ten tekst xD

nie ma bo jest chu,jowy, taka jest i byla raczej zasada w underze, od takich kapel jest dział rock.

• 3 weeks later...

reszty chyba nawet nie słyszałem, ale na pewno jest chu'jowa.

Ta ostatnia na pewno (dobrze, że za darmo miałem). Ale byłem na ich koncercie i kawałki z Guseł i Gospelu też były fajne. Kapela na pewno pozytewnie się wyróżnia na te tego całego "Studentcore'u" (choć w sumie o to nietrudno: Coma, Grabarze różne, Happysad)...

• 2 weeks later...

'Powstanie Warszawskie' wymiata, niesamowicie poruszający album, jedna z niewielu rzeczy, które potrafią wzbudzić we mnie patriotyczne uczucia. Z pozostałych znam tylko pojedyncze utwory, ale takie 'Hydropiekłowstąpienie' daje radę (ach ten tekst :blush: ), utwór tytułowy z 'Prądu Stałego/Prądu Zmiennego' też jest fajny.

• 1 year later...

"Soundtrack" - ostatni album jest dla mnie zagadką, której nie ogarniam. Jak zwykle diametralnie inny styl - po nijakim "Prąd stały / Prąd zmienny" znów bardzo wyrazista płyta, ale jednocześnie cholernie (na moje oko) mało koncertowa.

Na "Gospel" Spięty śpiewał takie rzeczy, że momentami mi to kat-rockiem zalatywało ;) a tutaj "rzuciła fajki i kościół, do pierwszego czasem wracam, do drugiego nie" i "jak Bóg Spiętemu, tak Spięty Bogu".

Generalnie ciekawe, ale raczej tylko dla fanów zespołu.

Znam kilku totalnych maniaków Lao Che (z moją żoną na czele) i każdy bez wyjątku twierdzi, że ta płyta, to gó.wno. Nawet nie, że jest słaba, tylko właśnie gó.wno. Ja tam za Lao nie przepadam, ale Powstanie i Gusła znam dość dobrze, i mogę co najwyżej powiedzieć, że rzeczywiście nowa płyta jest cieniutka jak dupa węża.

Edited by acidizer