Opublikowano 28 grudnia 201311 l mi sie nigdy nie zdarzylo zobacyc tego efektu w grze a dosc czesto gram w calkowitej ciemnosci. Jesli juz go widze to na ekranach loadingu jak np w golden abyss. Zreszta o ile kazdy ekran oled cierpi na efekt mura to kazdy ekran wyswietla go inaczej(na niektorych jest tego mniej, na innych wiecej). Swoją drogą jestem ciekaw jak poradzili sobie z ta przypadloscia w 50 calowych tv oled, ktore od jakiegos miesiaca sa juz do kupienia w pl
Opublikowano 28 grudnia 201311 l Ja ten super efekt zobaczylem w pierwszym dniu jak chcialem pograc wieczorem w sypialni. To ze na szarym tle gdzies tam mam jasniejszy odcien widziany w ciemnym pokoju to nic, ale mam idealnie na srodku czarna kreche i to jest juz nie fajne. W Lone Survivor jest to widoczne nawet w swietle dziennym i az sie grac odechciewa, nawet na sile moge to zobaczyc w innych grach, a jak sie wie gdzie to jest to wqrw…Gdyby nie to, ze zainwestowalem w karte 32 gb i duzo gier na promocjii PSN, to bym juz dawno na 3DS XL wymienil Edytowane 29 grudnia 201311 l przez polson
Opublikowano 29 grudnia 201311 l uff juz jutro moja vita miałą wracac na gwarancje ale widze ze to standart ten "dziwny"czarny ekran, przy okazji mam pytanko ile gb obsługuje ps vita?
Opublikowano 29 grudnia 201311 l w sensie memorki? do 64gb w chwili obecnej ale tylu gb memorki wyszly na razie tylko w jpn. A do ilu moze? pewnie sporo wiecej , wystarczy pewnie soft + decyzja sony by stworzyc wieksza karte pamieci i gotoewe
Opublikowano 30 grudnia 201311 l Ja ten super efekt zobaczylem w pierwszym dniu jak chcialem pograc wieczorem w sypialni. To ze na szarym tle gdzies tam mam jasniejszy odcien widziany w ciemnym pokoju to nic, ale mam idealnie na srodku czarna kreche i to jest juz nie fajne. W Lone Survivor jest to widoczne nawet w swietle dziennym i az sie grac odechciewa, nawet na sile moge to zobaczyc w innych grach, a jak sie wie gdzie to jest to wqrw…Gdyby nie to, ze zainwestowalem w karte 32 gb i duzo gier na promocjii PSN, to bym juz dawno na 3DS XL wymienil No i swierzutka Vita pojechala na wymiane ekranu, mam nadzieje, ze nie trafie na kreche na srodku ekranu:(
Opublikowano 30 grudnia 201311 l miales pecha, jesli wymienia to nie wierze, ze znowu na taka trafisz. O ile mura effect czyli te zielone plamki ma kazdy to jeszcze nie slyszalem zeby ktos mial takiego pecha i zielona kreche przez calutki srodek ekranu
Opublikowano 30 grudnia 201311 l Nie no juz nie jeden sprzet z wada ekranu wymienialem:(, badziewie produkuja teraz wszyscy, jestem tylko wkurzony ze nie udalo sie nowki wywalczyc, i kupiony 10 dni temu sprzet na serwis jedzie.
Opublikowano 1 stycznia 201411 l Mi reklamacji nie uznali mam 2 duże krechy przez cały ekran+kropeczki. Jako że gram głównie wieczorami mnie to niesamowicie ****. Na serwisie trzymali mi konsole 3 tygodnie...
Opublikowano 1 stycznia 201411 l No ja mam 1 kreche na srodku i strasznie to kluje w oczy w sypialni, gosc w sklepie musiql karton zalozyc na glowe zeby przyciemnic sklepowe swiatla i znalezc wade ktora ja widze w swietle dziennym. Niestety sklaniam sie co raz bardziej ku 3DS XL i jesli mi nie wymienia ekranu na serwisie, przejde kupione gireki, a potem zamienie na Nintendo.
Opublikowano 5 stycznia 201411 l Komuś polski serwis uznał gwarancje i wymienił ekran/konsole na nową?
Opublikowano 5 stycznia 201411 l nie ma czegoś takiego jak polski serwis, wysyła się do PRAM-u a oni dalej do niemiec gdzie jest serwis hardware-u. i nie wymienią ci nigdy na nowy sprzęt, ew wymienią na inny pogwarancyjny sprzęt zserwisowany. imo bijecie piane o coś co jest normalne dla tej technologi, a że takiego rodzaju wyświetlacze sony zastosowało to cóż. dostaniesz czyjegoś kloca jak ci uznają reklamacje. true story.
Opublikowano 6 stycznia 201411 l Dlatego może warto pomyśleć o tym "nowym" modelu Vity. Tam jest ekran LCD i nie będzie takich problemów.
Opublikowano 7 stycznia 201411 l Juz nie mam problemow, Vita wymieniona na 3DS XL. Jak odpalilem Mariana 3D Land, to nie bylem w stanie sie odkleic, az obiad spalilem. Niestety takiego wrazenia Vita nie wywarla, ot kolejny slabszy Killzone i Uncharted. Nie che robic wojny systemow, wiec wiecej juz nic nie napisze. Jak ktos chce to na priv niech pyta o porownania, jesli stoi przed wyborem kieszonsolki.
Opublikowano 30 stycznia 201411 l Widzę że serwis PRAM czyni cuda. Ja mam ich tak dosyć bo nic nie można u nich załatwić. Co prawda mam telewizor Sony i nie polecam nikomu... Telewizor był kilka razy w serwisie ale dla nich jest wszystko ok a mnie kuje po oczach niewłaściwe podświetlenie matrycy. Sony zeszło na psy, niestety
Opublikowano 30 stycznia 201411 l A zwłaszcza polski serwis PRAM - to syf. Przekonałem się kilka razy... i zgłosiłem to SONY. Lepiej już działa serwis MS w Polsce... Z konsolą miałem to samo. Podoba mi się PS4 ale jak by coś szczeliło to gwarancja jest ale jak by jej nie było - w moim przypadku. Lepiej na amazonie.co.uk kupić i tam serwisować. Lub redcoon - oni wysyłają do serwisu za granicę.
Opublikowano 4 lipca 201410 l Nie zeby cos powaznego, ale jak mam grac w L.Survivor po ciemku to mnie diabli biora, a mam tylko pare kropek :-X
Opublikowano 17 stycznia 20187 l W dniu 19.02.2013 o 08:46, Ficuś napisał: przed kupnem vity dużo naczytałem się o tym mura effect - teraz mam swoją konsolkę, a tydzień temu bawiłem się kolegi...gdzie niby widać ten efekt? dwa razy z rzędu grałem w nocy w kompetnie ciemnym pomieszczeniu i kompletnie ani jednej plamki, zielonej poświaty itp na wyświetlaczu nie widziałem. Ogólnie wyświetlacz chyba największy plus Vity - kolory miażdżą, żaden screen zrobiony na vicie i zgrany na pc i odpalony na naszych lcd/ledowych monitorach tego nie odda. jw