Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z padem

Featured Replies

Opublikowano

Witam.

Sprawiłem sobie do kolekcji Xbox-a 1 "pierwszego". Mam do niego pad z allegro o wartości 20zł. Problem jest taki, że lewy analog działa skokowo, prawie jak krzyżak. Nie mogę nim stopniowo skręcać podczas każdej samochodówki.... lewo=banda itd.

I teraz pytanie. Czy to wina kontrolera czy konsoli? dodam, że kupiłem taki sam pad ale nowy i problem jest nadal.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

kup nową konsole, najlepiej ps3 -,-

Edytowane przez MoDaHS

Opublikowano

Kupiłem konsolę do kolekcji, tak jak napisałem, a problem mam z padem albo xboxem.

Opublikowano

wypie.rdalaj z tego forum, jak masz sadzić takimi mądrościami.

Lucky - wina pada.

Opublikowano

Kupiłem konsolę do kolekcji, tak jak napisałem, a problem mam z padem albo xboxem.

Ja się pytam : co to za kolekcja :woot: ??? - z nieorginalnym padem ;

a co do meritum to - kup oryg. pad , najlepiej ten mniejszy , nowszy model .

Jak możesz to graj w gry z Xbox1 na X360 - będziesz miał ZNACZNIE lepszej jakości obraz (= lepsza jakość obrazu , nie jakość grafiki !) .

Opublikowano

Dzięki panowie. Faktycznie wina pada. Przelutowałem całą gałeczkę i potencjometry z innego pada (od PS2)... pomogło! Nie kupujcie tanich padów :blum1:

Heh, Paweł, trudno dziś zdobyć oryginalnego padzika do "jedynki". A w Xbox1 mam pojemnego twardziela :)

Opublikowano

wypie.rdalaj z tego forum, jak masz sadzić takimi mądrościami.

Lucky - wina pada.

huhuhuhu jaki groźny, aż strach się bać.. -,-

Opublikowano

Co to się porobiło. Technologia idzie do przodu, internet bezprzewodowy i kobieta ma dostęp do internetu z kuchni.

Nie kupujcie tanich padów :blum1:

Drogie pady też się psują, tylko trochę później. Kupiłem Onzę za 200 zł do X360 i mam walnięte obie gałki i jednego triggera.

Opublikowano
Jak możesz to graj w gry z Xbox1 na X360 - będziesz miał ZNACZNIE lepszej jakości obraz (= lepsza jakość obrazu , nie jakość grafiki !)

wystarczy przerobić wtyczkę na component (a jak konsola przerobiona to tym bardziej) i nie potrzeba żadnego śmiesznego emulatora na x360 by gry wyglądały o niebo lepiej

b.dużo tytułów nie działa na x360 i taki np. fan ścigałek nie zagra sobie w rallisport 2 :)

Opublikowano

Co to się porobiło. Technologia idzie do przodu, internet bezprzewodowy i kobieta ma dostęp do internetu z kuchni.

Nie kupujcie tanich padów :blum1:

Drogie pady też się psują, tylko trochę później. Kupiłem Onzę za 200 zł do X360 i mam walnięte obie gałki i jednego triggera.

Powinno być :

Nie kupujcie tanich padów a TYLKO oryginalne - nie chodzi tylko o krótką żywotność nieoryginałów , ale TAKŻE

o komfort i precyzję grania . Ja przez ok. 15 lat nie spotkałem sę z lepszymi wersjami oryginalnych padów - oczywiście

oryginały nie są bez wad .

Edytowane przez Paweł Dziuba

Opublikowano
Jak możesz to graj w gry z Xbox1 na X360 - będziesz miał ZNACZNIE lepszej jakości obraz (= lepsza jakość obrazu , nie jakość grafiki !)

wystarczy przerobić wtyczkę na component (a jak konsola przerobiona to tym bardziej) i nie potrzeba żadnego śmiesznego emulatora na x360 by gry wyglądały o niebo lepiej

b.dużo tytułów nie działa na x360 i taki np. fan ścigałek nie zagra sobie w rallisport 2 :)

"wystarczy przerobić wtyczkę na component (a jak konsola przerobiona to tym bardziej) i nie potrzeba żadnego śmiesznego emulatora na x360 by gry wyglądały o niebo lepiej" - to niewiele da bo to sama konsola wysyła

bardzo kiepskiej jakości obraz i jak ktoś może to niech sobie odpali grę na X360 i potem na Xbox1

i będzie widać jak gra jest rozmyta i jakby obraz byl oglądany przez

przydymioną szybę ; bez względu jakim kablem wysyłamy sygnał do TV (np. różnica między composite a RGB

jest śladowa - a to już kuriozum) = jak jest możliwość to grać na Xbox360 .

Edytowane przez Paweł Dziuba

Opublikowano

@Paweł Dziuba

wiesz o tym że gry z xboxa wspierają 720p - wiesz?

wiesz o tym że sama konsola posiada tryb wspierający wyświetlanie obrazu w HD - wiesz?

wiesz o tym że np.YAGGER wspiera 1080p - wiesz?

poczytaj trochę a później pisz swoje uwagi

Opublikowano

Co do gier z Xbox1 próbowałem ok 6 ścigałek i żadna nie działa na X360. Jedna się zaktualizowała i na tym koniec. Komunikat " ta wersja gry na Xbox nie jest kompatybilna z wersją systemu..." czy jakoś tak.

A co do padów to jak ktoś ma troszkę wprawy w lutowaniu to nie problem zrobić z 2 padów jeden bardzo dobry. Ja połączyłem pada PS2 z padem od Xboxa, prze lutowałem analogi, wzmocniłem i działa świetnie.

Opublikowano

Tak. Konsola po najnowszej aktualizacji . Nie wiem czy to ma znaczenie ale napęd był wymieniany na innej firmy.

Opublikowano

Oj, jeszcze nie sprawdzałem... uczynię to w wolnym czasie.