Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Osobne podłączenie monitora na hdmi i głośników na cinch

Featured Replies

Opublikowano

Witam, chciałem zapytać o możliwość osobnego podpięcia obrazu i dźwięku do X360 (tak jak się da w PS3). Mianowicie, chodzi o to, ze konsolę podpinam kablem hdmi do monitora, a dźwięk muszę podpiąć do zwykłych głośników, za pomocą dwóch cinchy. Czytałem, że żeby to zrobić trzeba kupić przejściówkę microsoft audio adapter (które wyprowadza właśnie dwa wyjście na cinche i chyba jedno na optykę). Informacja ta opisywała jednak podpięcie pod sterego X360, tego w wersji premium. Czy ktoś się orientuje czy działa to też z tymi nowymi X360 slim, czy tam z kolei są z tym dalsze problemy?

• 0
  • Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 744
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dźwięk wyprowadź zwykłym tanim kablem component, będziesz musiał tylko wtyczkę zdefasonować, bo M$ celowo chyba zrobił gniazda tak blisko siebie, żeby ludziska adaptery brali.

Opublikowano
  • Autor

Ok, ale akurat adapter już kupiłem (też w sumie tani był) i teraz czekam tylko na dowóz konsoli. Czyli rozumiem, że będzie działać to połączenie?

Opublikowano

Dźwięk wyprowadź zwykłym tanim kablem component, będziesz musiał tylko wtyczkę zdefasonować, bo M$ celowo chyba zrobił gniazda tak blisko siebie, żeby ludziska adaptery brali.

Można kupić pełno kabli HDMI z odpowiednio cienkimi wtyczkami aby nie kolidowały one z grubością wtyku kabla

component - ja tak mialem podpiętego x360 I na 4 kable HDMI dwa z nich miały dość cienkie wtyki

aby je wpiąć wraz z kablem component = nie trzeba przerabiać wtyku/wtyków a tylko kupić

odpowiedni kabel/kable (HDMI / component z czinczami od dźwięku) ; tak mi to "działało" z x360 w wersji FAT ,

a jak są "zorganizowane" gniazda w SLIMie to nie wiem , i nie wiem czy w SLIMie

po wysłaniu obrazu po HDMI można osobno wysłać dźwięk po componencie (jak jest to możliwe w FAT) .

Edytowane przez Paweł Dziuba