Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Książki o tematyce gier komputerowych (konsolowych)

Featured Replies

Opublikowano

Zabieram się za pisanie pracy o filmowości w grach komputerowych, związkach gier z kinem. Poszukuje książek do uzupełnienia bibliografii, jeśli ktoś coś czytał i poleca to proszę o pomoc!

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chodzi Ci o takie książki na podstawie gier? Czy takie na odwrót też? A może o takie nie o konkretnej grze tylko traktujące ogółem o grach? Uściślij trochę.

Edytowane przez rajnerGT

Opublikowano

Ja osobiście Wybuchających Beczek nie rekomenduję, bo na wiele przemyśleń z tej książki wpadłby dziewięciolatek, ale można przeczytać, czemu nie.

Przez pryzmat Twojej pracy polecam dostępny za darmo zalążek Filmów Interaktywnych http://www.drews.art...nteraktywny.pdf i pozycje akademickie w szczególności Kultura Gier Komputerowych i zapewnie w Światach z pikseli mógłbyś znaleźć trochę pomocnych informacji, ale jest to pozycja mocno psychologiczna, przez co może być trudna w odbiorze.

Edytowane przez hay

Opublikowano

Ja czytałem "Cyfrowe Marzenia". To taki ogólny zarys historii gier wideo, warto zajrzeć.

Opublikowano
  • Autor

Ja osobiście Wybuchających Beczek nie rekomenduję, bo na wiele przemyśleń z tej książki wpadłby dziewięciolatek, ale można przeczytać, czemu nie.

Przez pryzmat Twojej pracy polecam dostępny za darmo zalążek Filmów Interaktywnych http://www.drews.art...nteraktywny.pdf i pozycje akademickie w szczególności Kultura Gier Komputerowych i zapewnie w Światach z pikseli mógłbyś znaleźć trochę pomocnych informacji, ale jest to pozycja mocno psychologiczna, przez co może być trudna w odbiorze.

Dzięki za Filmy Interaktywne, na pewno coś z tej pracy wykorzystam. Światy Pikseli i inne tego typu książki już mam na liście :)

Opublikowano

W nowym Extrimie wspomina się Cliffiego Bleszinskiego jako gościa który pobił rekord w Super Mario. Rekord został opublikowany w magazynie Nintendo Power, pierwszym numerze. Tak się składa że pobrałem tego pdf'a wieki temu i trzymam na dysku nie wiem po kiego grzyba. Inne pdfy magazynów konsolowych jak i książki dostępne są... nie wiem czy mogę tu podać w razie czego to PM. Na bank coś znajdziesz dla siebie, jeno lektura po angielsku.