September 24, 201312 yr Jedna z ciekawszych "nowych" kapel, istniejący od 2008 roku Ghost wydał drugą płytę. Kto stoi za zespołem? Do końca nie wiadomo, chociaż niektórzy szwedzcy metalowcy są podejrzewani. Występują zawsze w maskach, znamy tylko imię wokalisty czyli Papa Emeritus II. Wydawało mi się to nieco bekowym projektem, ale druga płytka jest nawet lepsza od pierwszej. Polecam. Ciekawostka: okładkę płyty zaprojektował nasz rodak Necropolitus Cracoviensis Zbigniew Bielak II (m.in. Vader, Watain). http://rapidgator.net/file/bea2505026dc7e7084bd9ed964a101dc/Ghost.%28B.C.%29.-.Infestissumam.%282013%29.rar.html Na zachętę mój ulubiony obecnie kawałek "Year Zero", beat jak z disco i Szatan dobrze idą tu w parze. Ogółem, kapela gra różnorakie umiarkowane odcienie rocka, najbliższym obszarem wydaje mi się zdecydowanie "Sabbath Bloody Sabbath" zespołu Black Sabbath. Edited September 24, 201312 yr by ogqozo
September 24, 201312 yr Ja ostatnio czytałem pojazdy po nich, ze gawiedź się zachwyca a muzyka wcale nie taka dobra. No ale skoro dajesz linę to badame.
September 24, 201312 yr Author Wiem, że wiele osób na forum lubi ten zespół. W tym temacie mogą o nim dyskutować.
September 24, 201312 yr Arrrrr!!! Uwielbiam Ducha! Vibe z przełomu lat 60 i 70 i teksty ku chwale rogacza. Złe do szpiku kości bez growlów, skrzeku, blastów i tremolo. Mistrzostwo.
September 25, 201312 yr Nie wiem, nie trafia to zbytnio do mnie. Nie chodzi o to, że lajtowe, ani że klimat jak sprzed 40 lat, tylko moje satanistyczne serce pozostaje niewzruszone, zero emocji prawie.