November 3, 201312 yr Obecnie sprawa wygląda tak. Mam dwie partycje C z windowsem i D z danymi Na obu partycjach mam system plików NTFS Chce zrobić format c: z poziomu DOS, tak jak sie kiedyś wkładało płytkę do czytnika, uruchamiało komputer z napędu i pojawiało się menu dosa, Tam wpisywałem format C: i enter, po tym wybierałem zainstaluj system od nowa i problem z głowy Moje pytanie jest takie jakich narzędzi mam użyć i co zrobić aby wyczyścić całkowicie dysk C z windowsa 8. Jak wkładam płytkę z windows 7 to tam nie ma nawet takiej opcji formatuj tylko od razu za instaluj. A po zainstalowaniu na dysku C pozostają śmieci z windows 8. Ja chce zrobić format całej partycji, usunąć wszystko przed zainstalowaniem windows 7.
November 4, 201312 yr NTFS4DOS albo - lepiej - skorzystać z płyty z nowszym windowsem i użyć trybu konsoli odzyskiwania systemu (recovery console, dostępne w XP jak się R naciśnie, w nowszysch nie pamiętam, ale też jakoś). Poza tym przy instalacji W7 na pewno się da włączyć menedżera partycji, bo robiłem to wielokrotnie i zawsze był. Edited November 4, 201312 yr by yasiekk