Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Observer zastępuje godnie duet iras&juras.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Robi z was taką miazgę, że nie widzę sensu niczego dodawać. Tak trzymaj Observer :good:

Opublikowano

O co chodzi z tym Thiefem? Ze niby ambitny czy co? Poczytałem recki, opinie graczy i postanowilem ze to sredniak ktorego ogram w plusie albo kupie na steam jak bedzie za 5 euro.

W Thief kuleje czasem tylko ai, np. straznicy słyszą strzałę przeszywajacą kumpla, ale trzasku drzwi juz nie, nie umią też się wspinać oraz kucac, co prowadzi czasem do zabawnych głupot, czyli w sumie podobne glupoty co w przypadku ludzkich przeciwników w TLOU (z tym że ci chowac się umieli), a jednak ogólnego odbioru gry nie zepsuli.

Gra broni się za to wiarygodnoscią przedstawionego świata, licznymi elementami "zlodziejsko ekspolaracyjnymi" w stylu Deus Ex, Dishonored i BioShock, okolicznosciowymi zagadkami, ktorych czesciowe rozw. znaleźć mozemy czytajac np. stosowne dokumenty, czy samemu ustawiając sobie poziom trudności i idące za nim utrudnienia jak np. jedno wykrycie = game over, brak trybu widzenia focus, śmierć na jeden strzał. W ostatnim ekstrimie jasno sprecyzowano że jesli trafiły do Ciebie Deus Ex i Dishonored, Thief to tytuł dla Ciebie.

Ocena rzędu 8-8+/10 w pełni uzasadniona. O ile lubisz powyzsze tytuły

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Robi z was taką miazgę, że nie widzę sensu niczego dodawać. Tak trzymaj Observer :good:

Pośmiewisko z własnej osoby to nie miazga. Radzę się dokształcić. :yes:

Chociaż sonoklapom nawet to już nie pomoże. :(

Beton zawsze będzie betonem.

Widać co kawałek plastiku może zrobić z człowiekiem. [*]

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Grałes nobodoylikeyou czy tak pierdu pierdu tak jak o grach na xboxa?

Opublikowano

Demko Forzy 5 na PC z prezentacji DX12

Opublikowano

Tak wracajac do zaczepki Adiego odnosnie wody, to nie denerwujcie sie, ostatni dobru tytul na PC jaki mieli blacharze to wlasnie 2004 rok ktory wkleil Adi, dobrze ze dostalismy port.

Natomiast ani w Uncharted ani w GTA V to on grac nie mogl to skad mial wiedziec ze woda juz od dawna wyglada lepiej niz na jego grze z 2004roku.

Pisałem wcześiej że miałem jeszcze nie tak dawno PS3 i 3DSa więc trochę konsolowych exów ograłem i żebyś nie traktował wszystkiego co pisze w CW i statusach na poważnie bo się za bardzo spinasz.

Poza tym nawet nie miałem tu na myśli porównania konsole vs PC tylko bardziej Infamous vs gra z 2004 roku. No i jak jeszcze nie rozumiesz, tak to była umyślna zaczepka dla klapków żeby się zaczęli znowu pocić i ośmieszać w tym temacie jak observer. Zadanie wykonane

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Godzinkę na pc u ziomka. Kupię na ps3 jak cena spadnie do 180. Tak swoją drogą to jest dość zabawne pytanie jak na konwencję tematu, gdzie większość z nas chwali i gani tytuły (bądź ich konwersje), które na oczy nie widziała na ekranach swoich telewizorów.

Opublikowano
Ale co ty chcesz duszyczko z faktami polemizować? Ostatnia dobra gra Suzukiego - VF4 - 12 lat temu. Nikt przy zdrowych zmysłach (czy raczej po prostu nikt) nie zainwestuje w takiego gościa kilkudziesięciu baniek.

Prawda, lecz mimo wszystko Yu ma u mnie kredyt zaufania, jak zostanę kiedyś milionerem to pierwsze co zrobię to zapukam do jego drzwi z workiem zielonych  :thumbsup:

Opublikowano

Ile mam wyłożyć na rimejki Parasite Eve 1&2, Resident Evil 2, Silent Hill 2 i MGS 1? :(

Opublikowano

Co innego dać komuś kasę na to aby pozwolił Ci zaspokoić ciekawość co dalej z Twoją grą życia a co innego grać znowu w to samo. 

Opublikowano

To samo tylko lepiej > większość dzisiejszych hiciorów. Wystarczy rzucić hasło FF7 klasy AAA na ps4, a już uruchamia się wyobraźnia.

Opublikowano

Tak wracajac do zaczepki Adiego odnosnie wody, to nie denerwujcie sie, ostatni dobru tytul na PC jaki mieli blacharze to wlasnie 2004 rok ktory wkleil Adi, dobrze ze dostalismy port.

Natomiast ani w Uncharted ani w GTA V to on grac nie mogl to skad mial wiedziec ze woda juz od dawna wyglada lepiej niz na jego grze z 2004roku.

Pisałem wcześiej że miałem jeszcze nie tak dawno PS3 i 3DSa więc trochę konsolowych exów ograłem i żebyś nie traktował wszystkiego co pisze w CW i statusach na poważnie bo się za bardzo spinasz.

Poza tym nawet nie miałem tu na myśli porównania konsole vs PC tylko bardziej Infamous vs gra z 2004 roku. No i jak jeszcze nie rozumiesz, tak to była umyślna zaczepka dla klapków żeby się zaczęli znowu pocić i ośmieszać w tym temacie jak observer. Zadanie wykonane

Ja wiem ze wygodnie jest napisac ze to byl zwykly trolling, i nie nie spinam sie, smiechlem tylko jak zobaczylem ten pisany pol serio pol zartem post ze screenami.

Half Life 2 jest tym dla PC czym GTA V dla konsol, mesjasz i tyle w tym temacie, nie neguje wiec tez tego porownania.

Observer rowniez w sposob trolujacy tylko odpisal na twoja zaczepke, ale ciebie nikt sie nie czepia a jego tak, mimo ze poziom postu taki sam ;)

Kto tu wiec ma wieksza spine?

Tak

Ztrolowany suma sumarum zostal suteq, ktory wszystko łykną :-D

Opublikowano

To samo tylko lepiej > większość dzisiejszych hiciorów. Wystarczy rzucić hasło FF7 klasy AAA na ps4, a już uruchamia się wyobraźnia.

Ja tam wole zapamiętać gry takie jakie były lata temu, nie chcę sobie psuć pięknych wspomnień. 

Opublikowano

No tak biorąc pod uwagę dzisiejsze standardy na 99% wyszła by "piękna kupa". W sumie to jak próba rimejku Star Warsów, czy Milczenia Owiec.

Opublikowano

Ja wiem ze wygodnie jest napisac ze to byl zwykly trolling, i nie nie spinam sie, smiechlem tylko jak zobaczylem ten pisany pol serio pol zartem post ze screenami.

Half Life 2 jest tym dla PC czym GTA V dla konsol, mesjasz i tyle w tym temacie, nie neguje wiec tez tego porownania.

Observer rowniez w sposob trolujacy tylko odpisal na twoja zaczepke, ale ciebie nikt sie nie czepia a jego tak, mimo ze poziom postu taki sam ;)

Kto tu wiec ma wieksza spine?

Tak

Ztrolowany suma sumarum zostal suteq, ktory wszystko łykną :-D

Czyli wg Ciebie to nie był trolling? xD Więc to ty łyknąłeś.

Half Life 2 wyszedł 10 lat temu i ma grafike z przed 10 lat, chyba nie sądzisz że będę go zestawiał z nowymi grami na poważnie. 

Chyba ze cinematic mod

cm_12_08.jpg34227_xvJvvzEdRB_jpeg_1.jpeg

Observer wrzucił skrypt i Minecrafta, (w dodatku pewnie z wersji konsolowej) bo mu się PCfobia włączyła i podpisał to jako fizyka. No proszę cię.

Opublikowano

co jest niby skryptem w tym gifie? tam wszystko reaguje ze wszystkim na ruch tych fal - kontenery, drake, przeciwnicy czy obiekty porozrzucane po ekranie. Skryptem to moze byc jedynie to ze zawsze w tym momencie gry zaczyna sie tam sztorm

Opublikowano

:D

Ilość gier na Wii U - bieda. Ilość gier na PS4 - coś tam jest. Anyway Wii U nie będzie mieć nowego Batmana i całej masy multiplatform także je.bać biedę :D

Na PC to se możesz w pasjansa pograc.

Nie nie, to nie tak. W Batmana też będę na PC grał.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

co jest niby skryptem w tym gifie? tam wszystko reaguje ze wszystkim na ruch tych fal - kontenery, drake, przeciwnicy czy obiekty porozrzucane po ekranie. Skryptem to moze byc jedynie to ze zawsze w tym momencie gry zaczyna sie tam sztorm

Ruchy platform. Nie wiem czy grałeś, od 20:30

Oczywiście fajnie to wygląda, wszystko jest ruchome ale jeśli myślisz że PS3 liczy tu w real timie fizyke wody i to jak platformy reagują na jej zmienność to się mylisz ;)

Naughty Dog pokazuje jak zrobić naturalnie wyglądającą wodę i naturalnie zachowujące się obiekty na niej. No i trzeba przyznać że ładnie to zrobili ale nijak ma się to do tego że to powyższe jest powtarzającą się sekwencją ruchów wody i platform. 

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Nie jest. A miałem napisać, że boty i blachy i tak nie zrozumieją.

Opublikowano

Nie no bez kitu raczej napewno jest. Wystarczy odpalic na jutubie 2 filmiki z tym samym fragmentem gry i zobaczyc czy fale zachowują sie identycznie

oczywiscie nie jest to prostacki skrypt tylko fajny i dobrze zrobiony. Ale to jednak co innego niz generowanie calego tego otoczenia na silniku fizycznym - czegos takiego pewnie nawet nextgeny by nie potrafily

prawdziwa fizyka w grach zwykle ogranicza sie do ragdolla i upadania trupow (rdr, gta) a reszta to skrypty

to oczywiscie przykre ale taka prawda. Na jutubie jest dużo filmików prezentujących prawdziwe silniki fizyki ale niestety one wymagają ogromnej mocy i chyba jeszcze zadna gra ich nie wykorzystała na szeroką skale

Opublikowano

Ocean w Uncharted 3 jest generowany sralnie.

Opublikowano

Nie no bez kitu raczej napewno jest. Wystarczy odpalic na jutubie 2 filmiki z tym samym fragmentem gry i zobaczyc czy fale zachowują sie identycznie

oczywiscie nie jest to prostacki skrypt tylko fajny i dobrze zrobiony. Ale to jednak co innego niz generowanie calego tego otoczenia na silniku fizycznym - czegos takiego pewnie nawet nextgeny by nie potrafily

Nie no, przecież Iras pisze że nie jest to pewnie nie jest a past geny potrafiły tyle co tech dema nvidii z 2013 xD

Nie jest prostacki, jest wręcz zayebisty a dowodem na to jest chociażby to że iras i observer uwierzyli że konsola im to liczy w real timie.

Opublikowano

Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.j

W necie jest z tuzin artykułów o sralnie generowanym oceanie i fizyce obiektów na wodzie w Uncharted 3, ale jakaś grająca na jutub blacha z forum PE twierdzi inaczej, więc zapewne Naughty Dog na prezentacjach dla developerów kłamało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.