Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Na razie jest lista action-adventure, shooterów i racerów.

Czyli w zasadzie wszystkie gatunki dla casuali.
A co innego zostało? Wszystko inne martwe. Platformówki - martwe. Przygodówki - martwe. Horrory - martwe. Gry logiczne - martwe. Indyki nikogo. Nie oszukujmy się w segmencie AAA zostały już tylko strzelanki, wyścigi i od czasu do czasu jakaś młócka z mashowaniem kwadratu czy tam X-a.
Ja pjerdolę, jak ja uwielbiam takie czarnowidztwo. xD

Platformowki martwe to są ale chyba na waszym szrocie; sprzedaż i popularność Ratchet & Clanck: Tools Of Destruction/ A Cranck In Time/ Nexus, Sly Cooper 4, LBP 1&2, Puppeter, Tearaway, multiplatformowe Rayman Legends, Rayman Orgins i z pół tuzina wysoko ocenianych gier z Marianem i spółką na Wii mówią co innego.

Przygodówki to rozumiem point and click, ewentualnie w stylu RE1-3? LOL, poważnie Marianie, weź ukończ takie Deus Ex HR, Dishonored, TLOU, L.A. Noire, RDR, Batman AA & AC, czy Assasin Creed 2&4, a nawet Tomb Raider i Uncharted 2&3, gdzie przez 1/3 gry nie wypalisz nawet jednego strzału, poświęcając go na eksplorację, sekwencje platformowe, stealth kille, czy zagadki i powiedz że to nie gry przygodowe. Bo z tego co się orientuje gatunki określane mianem przygodówka i przygoda-akcja mają się tak samo dobrze co w czasach ps2.

Popularność i zachwyty branży nad Limbo, Brothers, Hotline Miami, Dead Nation, Journey, czy Fez także mówi co innego, niż #indyki nikogo. Co do survival horrorów smutna prawda, ale Ile mieliśmy gier logicznych na ps2, gc i pierwszego x-boxa tak popularnych jak Portal 2, X-Com i Cathrine?

I nie, w segmencie AAA nie zostało już tylko tylko kilka gatunków krzyż, ale, co udowodniły chociażby:

ambitne fpsy w rodzaju Portal 1&2, BioShock1, Deus Ex, Dishonored, platformówki Sony, Nintendo i Ubisoft, beat em up (Dragons Crown), jrpg (Ni No Kuni, Digaea4, Resonance Of Fate), czy action rpg w klasycznych stylu (Diablo3, Demon Souls, Dark Souls 1&2) - zupełnie inne spojrzenia na grową rozgrywķę.

Hmm dziwnym trafem ponad połowa tytułów, które starały się wyciagać 7-mą generację z tego (pipi)idołka, to eksy Sony i Nintendo. PRZYPADEK?????????

Bez kitu. Każda Twoja wypowiedź, ktrórą sobie odsłonię dla beki, tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że jesteś największym mułem w tym temacie. Nie bez powodu, mam Cię na liście ignorowanych. Batman, Deus Ex, Uncharted oraz LA Noir jako przygodówki. Ba, z elementami skradanki i platformowymi. Tearaway jako platformówka. Chłopie, weź sobie strzel baranka w ścianę, bo nic innego Ci już nie pomoże.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Jest już raport. Sony dalej na minusie. Lecz dział gier przyniósł większy zysk niż przewidywano. Jestem na PS3 to nie dam linka.

Pelny raport dopiero 14 maja.

Aż 14 nowych gier zapowiedzianych na PS4. Nadkąsolowicze są aż zbyt rozpieszczani. Naturalnie zaraz przyjdzie Mazzeo i powie, że indyki nikogo. A ja go wyśmieję i zaraz wracam do Hotline Miami. Ostatni chapter :o

To wygląda osom:

SRWIy7V.gif

i to:

2015000-663362_20121018_005.jpg

Cieszymy sie twoim szczesciem. Wiecej lets play do ogladania na YT dla ciebie.

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano
  • Autor

Aż 14 nowych gier zapowiedzianych na PS4. Nadkąsolowicze są aż zbyt rozpieszczani. Naturalnie zaraz przyjdzie Mazzeo i powie, że indyki nikogo. A ja go wyśmieję i zaraz wracam do Hotline Miami. Ostatni chapter :o

To wygląda osom:

i to:

Po wydaniu 2k na next gena takie go.wna wygladaja mega słabo i nikogo tym nie zachęcą.

Opublikowano

i to:

Co to?

Opublikowano

i to:

Co to?

http://blog.eu.playstation.com/2014/04/30/stylish-side-scroller-apotheon-coming-soon-ps4/

Jeszcze to jest fajne, jaramy się mate?

14085036753_06f651abff_b.jpg

http://blog.eu.playstation.com/2014/04/30/space-exploration-sandbox-drifter-sets-course-ps4-ps-vita/

Opublikowano

Ryse- Son of Rome, wersja na nadrzędną konsole jaką jest PS4. 

Nie zapomnijcie o kablu usb i grzybkach na gałki. 

Opublikowano

Figaro skoncz juz z tymi indykami. Kocham swoje dziecinstwo ale podniecanie sie grami, ktore powinny ukazac sie w 95 roku to juz lekka przesada.

Opublikowano

Figaro skoncz juz z tymi indykami. Kocham swoje dziecinstwo ale podniecanie sie grami, ktore powinny ukazac sie w 95 roku to juz lekka przesada.

Najgorszy post tego dnia. Brawo.

Opublikowano

Odwalcie sie od figaro... Mnie sie bardzo podoba jego podejscie " jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma"

Opublikowano

Nie no lepiej wydać 2k na fife i bf4 cnie.

Opublikowano

14 nowych indykow na komercyjna nadkonsole? Idie fhui.

Opublikowano

Szczerze mówiąc, to jakbym miał wybierać: kupić konsolę z 8GB GDDR5 i grać na niej w fifę czy innego tasiemca lub ambitne gry tworzone przez jedną, góra 3 osoby, to wydałbym te pieniądze na dziwki.

Opublikowano

Najlepsze indie jakie kiedykolwiek powstalo to dosbox.

Opublikowano

Okazuje sie ze DriveClub w PS+ bedzie zwyklym demem, trybu SinglePlayer nie ukonczymy majac dostep do wersji z PS+, now definicja PS+? Dema?

Opublikowano

Za sam brak horizona ta lista już nie powinna być brana na poważnie. MW na trzecim nie skomentuję, bo już samo to, że jest wyżej niż HP to beczka.

Opublikowano

No sorry, ale jak mam wybierać między tym:

strider-20080229050340586.jpg

(oryginalny Strider)

a tym:

ps4-game-7874-lower-marq.jpg

(nowy Strider z PS3)

to wolę piksele bo są przyjemniejsze dla oczu i posiadają swój własny charakter. Dodać do tego unikalny gameplay, który ominął 100 focus testerów i odważniejsze rozwiązania i mamy indyka, którego gra się lepiej niż w yebanego Bioshocka Infinite, grę, która pokaże ci strzałkę gdzie masz iść w KAŻDYM MOMENCIE, ku.rwa, przecież to jest obraźliwe wobec inteligencji gracza, no ale łykajcie tę mainstreamową spermę zrobioną dla konsumenta, a nie gracza...

Edytowane przez Figaro

Opublikowano
  • Autor

Okazuje sie ze DriveClub w PS+ bedzie zwyklym demem, trybu SinglePlayer nie ukonczymy majac dostep do wersji z PS+, now definicja PS+? Dema?

To juz wiemy w jakim kierunku bedzie zmierzac PS+ na Ps4

Ale tak to jest jak się ma za konkurenta GWG :/

Opublikowano

(oryginalny Strider)

a tym:

(nowy Strider z PS3)

to wolę piksele bo są przyjemniejsze dla oczu i posiadają swój własny charakter. Dodać do tego unikalny gameplay, który ominął 100 focus testerów i odważniejsze rozwiązania i mamy indyka, którego gra się lepiej niż w yebanego Bioshocka Infinite, grę, która pokaże ci strzałkę gdzie masz iść w KAŻDYM MOMENCIE, ku.rwa, przecież to jest obraźliwe wobec inteligencji gracza, no ale łykajcie tę mainstreamową spermę zrobioną dla konsumenta, a nie gracza...

obrazasz setki ludzi pracujacych w user research.
Opublikowano

Nowa gra Adriana Chmielarza będzie przygodówką nastawioną na fabułę, a pierwsze screeny są zachęcające. Póki co zmierza jedynie na PC, ale Chmielarz już coś przebąkiwał o portach i bym się nie zdziwił. Czekam sto razy bardziej na to, niż na kolejne zabugowane i odgrzewane AAA z mikrotransakcjami w postaci BF. No ale indie nikogo#. ;) Bez urazy, ale trzeba być staroświeckim, casualem i nie znać się na grach by tak sądzić. :)

TVoEC_ScreenShot_01.jpg

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
obrazasz setki ludzi pracujacych w user research.

Zgłoś mnie, mam nadzieję, że zostanę ukarany.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, ze Sony wyznacza pozytywne trendy branży tylko po to, aby Microsoft ze swoją złodziejską polityką i zyebaną konsolą pociągnął wszystko w dół.

Przykład: był sobie PS Plus. Granie w multi i pełne korzystanie z danych tytułów było darmowe, jednak jak ktoś chciał dopłacić to dostawał abonament, gry w ramach abonamentu, dodatkowe ficzery itp. Microsoft wymysł sobie ze za samo podłączenie konsoli do neta i granie z innymi graczami juz należy im sie hajs. Niestety sklejone hamburgerowym nasieniem powieki xbotów nie pozwoliły im otworzyć oczu i kapnąć sie, ze wlasnie są penetrowani przez blackmonstercock.avi i łykneli wszystko bez popity. To wprowadziło precedens i teraz szlachta tez aby pograć online cos tam musiała zapłacić. Na szczęście dostaje uber szpile co miesiąc.

O wlasnie - Microsoft zobaczył ze chyba zwieracze sie zacieśniają i nie mozna juz pakować bez wazeliny i puścił wzorem Sony ten sam tryb dystrybucji - czyli gierki dostępne za abonament Gold.

Wniosek: Przez MS cały rynek płaci za online, dzięki Sony ma w tej opłacie dodatkowe ficzery. I tak wlasnie wyglada rynek na ktory wchodzi bandycka firma która wychowała sie na rypaniu swoich klientów na licencjach i niszczy wszystko to, co przez wiele lat budowali ludzie, którzy ten rynek tworzyli, którzy zdecydowali o jego obecnym wyglądzie i którzy szanują swoich klientów.

Jak widać xbockie mózgi przyzwyczajone do dymania ich na każdym kroku dalej dają MS stosować ten proceder i teraz kupują konsole o blisko 20% droższą, bez wsparcia w Polsce, kupują abonament i grają w gorzej wyglądające multiplatformy w 320p.

To jest takie (pipi)a przykre, ze następne 100killi w BFie dedykuje Wam tępe xboty, moze kiedyś ogarniecie d,upy i wrocicie do mekki elektronicznej rozrywki

Zapraszamy

tylko PlayStation

Opublikowano

Bioshocka Infinite, grę, która pokaże ci strzałkę gdzie masz iść w KAŻDYM MOMENCIE, ku.rwa, przecież to jest obraźliwe wobec inteligencji gracza, no ale łykajcie tę mainstreamową spermę zrobioną dla konsumenta, a nie gracza.

Strzałkę pokazujesz sobie sam, można to olać. Rozwiązanie o tyle dobre, że wiadomo, w którym kierunku od razu nie iść. Można wtedy spokojnie eksplorować pozostałe lokacje, bez obawy, że coś się przeoczy.

Opublikowano

Nowa gra Adriana Chmielarza będzie przygodówką nastawioną na fabułę, a pierwsze screeny są zachęcające. Póki co zmierza jedynie na PC, ale Chmielarz już coś przebąkiwał o portach i bym się nie zdziwił. Czekam sto razy bardziej na to, niż na kolejne zabugowane i odgrzewane AAA z mikrotransakcjami w postaci BF. No ale indie nikogo#. ;) Bez urazy, ale trzeba być staroświeckim, casualem i nie znać się na grach by tak sądzić. :)

TVoEC_ScreenShot_01.jpg

ty do mnie to mowisz?

Opublikowano

(oryginalny Strider)

a tym:

(nowy Strider z PS3)

Nołbody zaraz przyleci i Ci wyjaśni, że (pipi)szok to nowoczesna gra przygodowa dla dojrzałych i inteligentnych odbiorców. Aha, z elementami skradanki i gry logicznej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.