Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Jak MS nie wspiera X360, skoro wspiera? :P Co by o Mercenary Kings nie napisać, to przy tym wygląda jak next-gen.

Jedna z najbardziej oczekiwanych gier indie w branży i wychodzi na X360/Xone. Styl graficzny jest zamierzony tak jak w Fez itp. produkcjach.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Nie wnikam w gameplay, ale sekciarze Nintendo jarali się grafiką, kiedy to jest poziom ModNation Racers z PS3.

No raczej nie.

http://www.youtube.com/watch?v=W4wxCtCvXO4#t=101

Do tego Madnation Racer na PS3 działa w 30FPS-ach (animacja często spada nawet poniżej), a Mario Kart to 60 FPS, pewnie betonowe, jak w Mario 3D World na Wii U. Różnica w płynności jest widoczna nawet na Youtube.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Na 100% go przekonałeś.

Opublikowano

Te gry dzielą cztery lata i generacja konsol. Jeśli Marianka trzeba bronić argumentem "ale 60 klatek", to ja nie mam pytań.

Opublikowano

No to dobrze, że nie masz pytań.

Opublikowano

Co tam FPS'y i rozdzielczość. Podstawowa różnica - Mario Kart 8 wywołuje ciary na plecach, a ModNation wywołuje uśmiech politowania. Koniec tematu.

Opublikowano

Nie wnikam w gameplay, ale sekciarze Nintendo jarali się grafiką, kiedy to jest poziom ModNation Racers z PS3.

No raczej nie.

http://www.youtube.com/watch?v=W4wxCtCvXO4#t=101

Do tego Madnation Racer na PS3 działa w 30FPS-ach (animacja często spada nawet poniżej), a Mario Kart to 60 FPS, pewnie betonowe, jak w Mario 3D World na Wii U. Różnica w płynności jest widoczna nawet na Youtube.

No i nawet poziom jest brązowo-brązowy ;D

Opublikowano

Klasyczny przykład epickiego action-adventure

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Fun fact:

fd0f0b4e5d5e18e732f3fe2c1cf6e702.png

1d71fb1dc61c1b896a9db2ffebfa43f3.png

Edytowane przez Iras

Opublikowano

@ Ragus

Mówiłem to ze 35 razy. Nikt od czasów ps2 nie bawi się w podgrupy typu skradanka, slasher, survival horror tworząc Topy najlepszych gier tpp, gdzie prócz strzelania, czy skaradania jest całe mnóstwo innych elementów. Stąd TLOU, jest na tej samej liście co GTA V, TR, czy RDR, oraz Batman AA i GOW3. Nothing more.

Wyobraź sobie jakby miał wyglądać Top 10 skradanek, slasherów, survival horrorów, kiedy ciężko będzie zebrać do kupy choć 5 tytułów pierwszego z brzegu gatunku. Dlatego daje się je do grupy przygoda-akcja.

Z tego samego powodu spodziewajcie się Skyrim i Diablo 3 obok Ni No Kuni, ME2, Valkirii Chronicles, a nawet Dragons Crown. Bo nikt nie będzie bawił się w podgrupy typu rpg, action rpg, jrpg, czy strategy rpg, kiedy ciężko złożyć choć 5 tytułów z tego ostatniego podgatunku. No doprawdy.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Mało kto od czasu ps2 bawi się w gry AAA, w których kładzie się większy nacisk na rozgrywkę niż prezentację, co nie oznacza, źe powinno się to akceptować.

Spłycanie przypisywania gatunków do poszczególnych gier jest słabe i kojarzy mi się z mało rozgarniętymi ludźmi. Natomiast skoro medium X nie potrafi sklecić toplisty bez kombinowania, to niech lepiej tego nie robi. Zwłaszcza, jeżeli medium X życzy sobie za to 9 złotych 99 groszy.

Także możesz powiedzieć to i 36 raz, a mnie i tak nie przekonasz.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Widzę, że Iras reprezentuje grupę podgraczy, dla których na pierwszym miejscu jest grafika. Taka typowa gimbaza. [*]

Opublikowano

Fajnie tylko że zapominasz że i same gry od czasów ps2 nie są już tak hermetyczne jak dawniej. Hitman może być zarówno grą akcji, jak i skradanką. Tak samo MGS4&5. W TLOU masz od groma skradanki, ale także flowu survival horror, oraz eksploracji i strzelanin. W U3 i TR 1/3 gry spedzisz rozw. zagadki, eksplorując lokacje w poszukiwaniu wskazówek i skarbów, a nawet pojedzisz konno i pobawisz się we wspinaczkę. Deus Ex, BioShock 1, Dishonored także zapewnią ci misz masz gatunków.

Wiem do czego pijesz, w takiej liście zdażają się poważne błędy jak np. wrzucenie Metroida do miana shooterów, ale to margines. Jak wyobrażasz sobie Top 10 jrpg i Top 10 strategy rpg 7 gen., kiedy ostatnie pozycje zajmą kiszki, stanowiące zazwyczaj rolę wypełniacza dla owego Top Ten?

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Widzę, że Iras reprezentuje grupę podgraczy, dla których na pierwszym miejscu jest grafika. Taka typowa gimbaza. [*]

Podgatunek gracza - Graphicus Whorus Pospolitus ;)

Opublikowano

Nie wiem jak można postawić Modnation Racer obok Mario Kartów.
W takich przypadkach wychodzi właśnie ułomność tego całego metacritica i ideologi kierowania się cyferkami. 

Edytowane przez Zdunek

Opublikowano

Nobody, jedynym, co mi się nie podoba jest często używany termin action-adventure. I tyle. Niech ludzie tworzą swoje rankingi, niech wsadzają tam co chcą, co mnie to obchodzi. Ja najzwyczajniej w świecie nienawidzę terminu action-adventure. Hitmana nazwę strzelanką/skradanką, tak samo odniosę się do TLOU. Uncharted czy Tomb Raider będą dla mnie zawsze strzelankami z ubogimi elementami platformowymi, a Mass Effect to bardzo spłycone RPG.

No ale zawsze można napisać, że są to gry action adventure. Nie bójmy się dokładniej opisywać poszczególnych gier. Za dodatkowe litery przelane w internecie przecież nie płacimy. Nie oznacza to, że nie widzę miejsca dla tego terminu w branży.

Jak wyobrażasz sobie Top 10 jrpg i Top 10 strategy 7 gen. rpg, kiedy ostatnie pozycje zajmą kiszki, stanowiące zazwyczaj rolę wypełniacza dla owego Top Ten?

Tworząc taką listę, wypisałbym tytuły które na to zasługują. Jeżeli w 7 generacji wyszło 5 wybitnych gier jRPG, to nie zamieszczam na siłę na tej liście dodatkowych tytułów.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Metacritic to narzędzie, które niewłaściwie stosowane wystawia na pośmiewisko tego kto się nim posługuje ;)

Opublikowano

Do każdej gry na rynku można dopisać: acting - adventure. Każdej. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Pomijam już fakt, że gromo gier oferujących różnorodną gatunkowo zabawę, nie daje pełni satysfakcji jako skradanka, strzelanka czy co tam innego jeszcze ma. Przykład: Dishonored. Jako skradanka, przeciętna. Gra akcji z wykorzystaniem magii - satysfakcjonująca.

Stare Splinter Celle, to skradanki pełna gębą. Przy czym "skradanka" oznacza: zaprojektowanie poziomów pod ciche przemieszczanie, AI, gadżety do wykorzystania. Zajście rywala od tylu nie stworzy z gry skradanki.

Edytowane przez Marian446

Opublikowano

Patrząc na to z tej perspektywy zamiast Top 20 faktycznie pasowały by Top 10, a nawet 5. Tylko ile wyszło gier w typie Brutal Legends, Valkiria Chronicles, czy Dragons Crown, aby móc w ogóle dać im podobne zestawienie? Tutaj trza by było robić nawet Top 3.

Opublikowano

No cóż... Sony ma konferencję w prime time'ie, a m$ rano między kreskówkami. To też o czymś świadczy.

Opublikowano

MS swą konfę będzie miało w telewizji, Sony online. Ciekawe o czym to świadczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.