Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Panowie, jak tam cena XO? 

Jeżeli będzie 1,6 na półce w dniu premiery, to będzie zainteresowanie? MS musi postawić na reklamę. Podobnie jak w przypadku X360. Cena wielkim zaskoczeniem nie jest, bo mniej więcej w taka celowaliśmy na forach. 

Może MM/Saturn zrobi promocję po tygodniu jak w czasach 360. 1399zł z PGR3. Tutaj z tytanami za 1499 :D 

Jestem ciekaw jak to się rozwinie, ale szału nie będzie. Rok po Ps4, to zdecydowanie za długo. 

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

janusze nie kupią bo nie bedzie kinecta. na dodatek jak zobacza Xbox one to pomyślą przeceiż 360>one i wezma 360tki

Opublikowano

zalezy, jak bedzie dodawany gratis w auchan i tesco do zakupu 10litrow tortexu to wroze sukces

Opublikowano

Koniec roku będzie ciekawszy. Ale zawsze pierwszy rok po premierze, to nędza. No 2015, to już pewniak jeżeli chodzi o zakup. 

Jak dodadzą usługi które będą u nas działać, to w pewnym stopniu zainteresowanie się zwiększy.Małym bo małym, ale zawsze coś. 

Jak ktoś nie ma BR, a ma wydać 700zł na 360, to za 900zł więcej ma nową konsole.

Ciekawe, nie pracowałem w sklepie z takim sprzętem i nie znam rozkmin ludzi w takich przybytkach. Gracze obeznani z tematem dawno wybrali i kupili. 

Opublikowano

Koniec roku będzie ciekawszy. Ale zawsze pierwszy rok po premierze, to nędza. No 2015, to już pewniak jeżeli chodzi o zakup. 

Jak dodadzą usługi które będą u nas działać, to w pewnym stopniu zainteresowanie się zwiększy.Małym bo małym, ale zawsze coś. 

Jak ktoś nie ma BR, a ma wydać 700zł na 360, to za 900zł więcej ma nową konsole.

Ciekawe, nie pracowałem w sklepie z takim sprzętem i nie znam rozkmin ludzi w takich przybytkach. Gracze obeznani z tematem dawno wybrali i kupili. 

Ale co to ma do rzeczy, jak ktoś chce kupić X360 to musi kupić bo Xone nie ma wstecznej kompatybilności :P No chyba, że to Janusz grający co roku w Fifę i CoD'a ;)

Opublikowano

Luck ty na serio wierzysz ze w polsce, kraju playstation gdzie jak janusz mowi "playstation" ma na mysli konsole, microsoft z slabsza konsola rok po starcie ps4 ma szanse na przebicie i nawiazanie walki z Sony?

Opublikowano

Nie ma żadnej. 360 miała tyle przewagi że była tańsza, wyszła szybciej i przeróbka była banalna.

Opublikowano

Luck ty na serio wierzysz ze w polsce, kraju playstation gdzie jak janusz mowi "playstation" ma na mysli konsole, microsoft z slabsza konsola rok po starcie ps4 ma szanse na przebicie i nawiazanie walki z Sony?

Jesli M$ sie postara i zacznie szturmowac TV i billboardy reklamami, to Janusze sie zainteresuja. Walka zostanie nawiazana, ale czy bedzie jakakolwiek szansa na przebicie sie? watpie.  

Opublikowano

miala tez lepsze gry, lepszy soft i lepsze multiplatformy.

Nie wiem co musialoby od(pipi)ac Sony, by konsola MS nawiazala jakakolwiek walke w naszym kraju...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie ma żadnej. 360 miała tyle przewagi że była tańsza, wyszła szybciej i przeróbka była banalna.

dokladnie, te trzy powody jako jedyne zawazyly ze w polsce x360 sie przyjal choc pewnie zaraz ktos napisze ze to przez te magiczne mistyczne zaje.biste exy

Opublikowano

RPG to RPG, kraj pochodzenia jest g.ówny ważny. Wiesz, czemu w japońskich RPG nie masz takiej swobody jak w zachodnich, a fabuła i postacie mogą się wydać interesujące co najwyżej fanom Bleacha i Naruto? Bo Japończycy nie potrafią zrobić tego inaczej, czytaj: lepiej.

Nie ma dużej różnicy jakościowej między Bleachem i Naruto, a poziomem scenariuszy w zachodnich grach. Chyba że ktoś w życiu czytał tylko komiksy i oglądał hollywoodzkie filmy. Co do formuły jRPG - są jakie są, bo od prawie 30 lat popularny jest Dragon Quest i developerzy kręcą się wokół rozwiązań w nim przedstawionych. Jeśli zmieni się DQ i zmiana ta będzie pozytywnie przyjęta, zmieni się gatunek. jRPG z otwartym światem zresztą też były, niektóre nawet swojego czasu dość popularne. Ale mimo wszystko nie wiem co w tym złego.

Co do kwestii szeroko pojętego designu - czy wszystkie gry muszą teraz wyglądać realistycznie? Gry video, przynajmniej te pudełkowe, ze względu na przypływ semi-casuali skuszonych filmowością i tak pod względem różnorodności są ponurym żartem w porównaniu do filmów, książek czy muzyki. Teraz poszłoby to jeszcze dalej, bo przeciętny odbiorca tego medium nie wychodzi poza kilka znanych mu szablonów.

Opublikowano

Plot Twist: Conquer Entertainment tak mocno rozreklamowuje Nintendo w Polsce, ze kazdy janusz chce miec ich konsole u siebie w domu. WiiU na prowadzeniu, PS4 tuz za nim, a Xbone na szarym koncu, daleko za PS3 i Xbox 360 :potter:

Opublikowano

Jesli M$ sie postara i zacznie szturmowac TV i billboardy reklamami, to Janusze sie zainteresuja. Walka zostanie nawiazana, ale czy bedzie jakakolwiek szansa na przebicie sie? watpie.  

Janusze co chcieli nextgena kupili już ps4 a druga konsola do fify im nie jest potrzebna.

Opublikowano

Janusze co chcieli nextgena kupili już ps4 a druga konsola do fify im nie jest potrzebna.

Racja, ale zawsze Janusze ktorzy sie konsolami zbytnio nie interesuja, beda zainteresowani xbonem po szturmie reklamowym 

Opublikowano

Ludzie generalnie biorą to co tańsze. Xone może będzie nawet tańszy od PS4, ale sporo osób do tego czasu kupi już PS4 i wtedy będzie wchodził w grę drugi ważny czynnik - kto z kumpli ma jaką konsolę i tu na starcie Xone przegra w Polsce.

Opublikowano

Nie wiem czy przeróbka dużo zrobiło- nie najwięcej. MS banował, a jak ktoś chciał grać, to jechał na org. Nie wiem co to za argument z tym piractwem. 

Nikt nie wspomniał, że przez połowę jak nie 3/4 gen zwyczajnie w świecie sony ssało batona. Klątwa 3 konsoli która jest właśnie u MS :D

Rok przewagi pokazał co daję, no i Sony tym razem było pierwsze. 

Walka na sprzedaż nie ma szans. Może się to wyrównać za x lat, ale nie teraz. 

Na razie jestem ciekaw jak to się wszystko rozwinie. Różnice będą kolosalne czy marginalne jak zapewnia MS? Chmura coś da czy bullshit. 

Spencer skupi się na grygrygry czy ostatecznie zostanie forma tvtvtv i masa niepotrzebnych bzdur. 

Trudne zadanie przed Philem, a nadchodzące E3 sporo powiedzą. 

Początki ma trudne ta konsola, a zaczęło się od słynnego pokazu i tych ich rewolucji. Na razie to wszystko idzie w dobrym kierunku. Ale masa gówna wisi nad XO. 

Myślałem, że pójdzie MS gorzej jeżeli chodzi o sprzedaż. 

Pamiętacie te masówki anulowanych preoderów na XO i masowe preodery na PS4? LOL 

Edytowane przez luck1985

Opublikowano

ale jaki szturm? kinnect out wiec odpadlo jedyne co wyroznialo ta konsole tle konkurencji - teraz mamy kalke ps4 z slabszymi podzespolami i moca, nawet wieksze grono januszy na to nie splunie

oczywiscie gadamy o naszej pieknej ojczyznie, sam uwazam ze glownie w usa sytuacja xone jest jak najbardziej do uratowania i nie potrzeba nawet tam cudu tylko solidnego lineupu zapowiedzianego na e3

Opublikowano

MS zbanowal konsole moze 2 razy podczas tych 10 lat (jak nie raz). Korsarze przez lata gry na Verbatimach zoszczedzili tyle, ze po pierwszej fali banow byl wysyp konsol po 300zl na allegro, a tydzien pozniej kazdy mial nowego Xa z nowym LT, na ktorym niektorzy cioraja do dzisiaj. Jak to ma byc skuteczna walka z piractwem, to dziekuje (a sorry, czasami trzeba bylo zaktualizowac oprogramowanie za 3 dyszki).

Roznice beda kolosalne, bo nawet jak jakis zielony koles trafi do sklepu, to w 3/4 przypadkow pewnie uslyszy by wzial PS4, konsole szybsza, mocniejsza, z lepsza grafika itp.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Oh, to to info o braku kinecta mnie ominelo. W polsce bedzie sprzedawany Xbox One bez tego rewolucyjnego urzadzenia, bez ktorego konsola miala nie dzialac? 

Opublikowano

Nikt nie wspomniał, że przez połowę jak nie 3/4 gen zwyczajnie w świecie sony ssało batona. 

Że co? XDDDD Lata 2005-2006 spokojnie należały do ps2, a 2009 był najlepszym rokiem obok 2013 i 2011 dla ps3 i to nieporównywalnie lepszym od oferty 360-tki. Na plus x-boxa wypadły jedynie lata 07, 08, 12. 2010 był porównywalny. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Oh, to to info o braku kinecta mnie ominelo. W polsce bedzie sprzedawany Xbox One bez tego rewolucyjnego urzadzenia, bez ktorego konsola miala nie dzialac? 

jeszcze nie wiadomo jak wystartuje xone we wrzesniu w tych nowych krajach - nic oficjalnie nikt nie potwierdzil

Opublikowano

jeszcze nie wiadomo jak wystartuje xone we wrzesniu w tych nowych krajach - nic oficjalnie nikt nie potwierdzil

No jak nie wiadomo. W sprzedaży będzie Xone bez Kinecta i Xone z Kinectem.

Opublikowano

Ps3 też było mocniejsze na papierku i nie przekładało się to na gry. 

Na XO jest możliwe 1080/60, ale wymaga to więcej zabawy i czasu- poznanie konsoli. To samo było przy PS3 (cell) a największe exy konsola sony dostała na koniec i dogoniła sprzedażą 360. 

Więc argument o mocach, grafice na teraz nie przemawia do mnie. Ocenie to za jakiś czas. 

Polska jak Polska, nikogo. MS nie ma szans w Japonii, ojczyzna PS. 

nobodylikeyou

PS3 kupowałem 3 razy. Zaraz po premierze- nie było w co grać. Potem jak mnie MS zbanował LOL, to też nie było nic sensownego(premiera U2) a czkawkę mam do dzisiaj po online na PS3 w MW2. 

Dopiero potem się to masowo rozkręciło, a wtedy 360 poszła w ślady wii i skupili się na kinekcie. 

Początek PS3, to była tragedia. 

Opublikowano

poczatek ps3 to byla tragedia, poczatek ps4 i xone to jest tragedia, vita miala swietny startowy lineup i co??????w perspektywie trwania generacji nic kompletnie z tego nie wynika. NIC

Opublikowano

Luck- mi wystarczy fakt, ze na dzien dzisiejszy mamy 1-2 gierki w HD, a 3/4 multiplatform maja problemy z plynnoscia, screen tearingiem i innymi bzdurami. Zreszta dokladnie to samo wystarczalo, by swojego czasu ludzie wybierali 360tke.

MS moze uratowac tylko lineup gier taki jak PS3. Ilosc exow moglaby graczy przekonac, ale patrzac na ostatnie lata MS i ich polityke nie ma zbytnio na co liczyc...

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.