Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

ale blachary won z tematu z tym cs'em :reggie:.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Kurde, a ja nigdy CSa nie lubiłem, ale był niezastąpiony jak śmigaliśmy z chłopakami do kafejek internetowych i potrafiliśmy grać tam całe dnie ekipami po 6-8 osób po lanie. Mieliśmy taką za(pipi)istą kafejkę z 10 kompami, więc jak szliśmy w 8 osób i ktoś chciał jeszcze przyjść to często się zdarzało, że dołączał do zabawy. Poznałem kilka fajnych osób dzięki temu :P

Rewelacyjne czasy. Nie zapomnę jak u mnie w domu robiło się takie "zloty" - wpadało kilku kumpli moich braci, każdy przywoził swoje wielkie kloce, monitory CRT, rozstawiali się w piwnicy i jakiś Unreal, Quake, HF1 po lanie, a przy tym niesamowity klimat tej rywalizacji. Jeszcze z 5 lat temu spotykaliśmy się z chłopakami, każdy miał laptopa już i potrafiliśmy całą noc grać w DOTę, Warcrafta III czy właśnie jakiegoś Quake'a III. Piękna sprawa. Teraz wszystko po necie i gdzieś już umknął klimat tamtych genialnych potyczek :(

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Tylko Wolf: Enemy Territory, 6vs6 na mapie Goldrush :fsg:

Opublikowano

MS head shot w kolano?   wzrost ceny

13 postów botów w stylu xDDDDDDDDDD

Na dobitkę:

I to są właśnie klapy....headshot w kolano  :kaz:

To nie brak gier hamuje mnie przed zakupem tej konsoli a ludzie którzy ją posiadają. :reggie:

A na koniec taki plot twist  :pawel:  

Xboty Wasze Januszostwo w świecie gejmingu nie zna granic jesli myślicie ze headshoty w kolano to błąd i beka z klapków

Każdy kto grał w CSa przed 1,6 i chyba w tą "pierwszą" 1,6 (gdzie sie dopiero tarcza pojawiła) wie co to headshot w kolano i zyebane hitboxy

Ale czego wymagać od graczy którzy wybierają zerowy lineup gier i to w 720p.

:fsg:  :obama:  :banderas:  :daddy:  :shotgun:  :kaz:

#teamfanek

#bekazzielonych

Opublikowano

Zabawne jak easye co rusz na siłę stara się wykombinować coś negatywnego na temat Xboxa. A to że nie można DLC na Marketplace znaleźć (ja bym się na jego miejscu nie przyznawał XD), że to nikt nie gra w TitanFall ("wiedział" to nawet nie mając Xone :P), że GS można hakować (no a Musioł co niby z pucharami robił), że w Forzę 5 nikt nie gra (a to go jego router blokował).

Beka panie, beka :)

Sklep na One to porażka ale wiadomka, że pierwszmu rycerzykowi MS przez gardło to nie przejdzie. DLC nie miało ceny bo był błąd, sorry, że używam polskiego dasha. O Titanie pisalem odpisujac wam, bo widzisz w Killzona jak gra 1500 osób, to jest beka, w Titanfall gra tyle samo i jest okej, bo mecz szybko znajduje...

Tak, na naszym forum w Forza 5 gra tylko Cooper, bo jak w temacie zapytałem to tylko Maciomaniak sprawdził i napisał, że niestety grać także nie mógł. Qrna gdyby tego Ona kupiło więcej osób niż 5 to zaraz by się okazało że faili 2razy więcej niż na PSN.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Alby gdybys ty gre szybciej kupil niz rok po premierze :reggie:

Opublikowano

A co ma piernik do wiatraka ty mi powiedz? Kto przy zdrowych zmyslach kupil by dzisial PS4 zeby pograc w multi KZ albo przejsc Knacka w coopie? Jakos nie widzie w temacie rocznych gier na PS4 zeby ktos z tym mial problem, tylko Ty widze ciagle jeczysz ze nic ci na XO nie dziala.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Tak, tylko Cooper gra w FM5. Szkoda tylko, że mam w znajomych praktycznie samych ludzi z naszego forumka i pokazuje kilkanaście osób  :reggie:

Pewnie tak w FM5 gra jedna osoba jak w FH2 nikt prawie już nie gra  :yao:

Easye, ja nie piszę, że ceny DLC nie było, ale że tego DLC w ogóle znaleźć nie potrafiłeś - co jest na 2-3 kliki w sklepiku, ale Ciebie oczywiście to przerosło :) A my się dziwimy, że te gry coraz łatwiejsze :P

Z tego co pamiętam, chyba MaZZ kiedyś pisał, to w TF grało wtedy "trochę" więcej niż 1500 osób :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

easye, nie masz telefonu z androidem/windowsem? Przecież spod palca dużo szybciej się szuka niż padem i lepiej działa ogółem na smartglassie.

Opublikowano

skoro multi KZ jest tak niepopularne wśród społ. ps4 to może dlatego że dobre?  :teehee:  

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

easye w ogóle narzeka ciągle na xboksa, a tak ciora w horizon, że jest 3ci w rankingu klubu PSXe pod wzgledem zdobytego ostatnio expa :D a na jego gamercardzie są same gry z xboksa na przemian z gierkami z plusa.

(pipi)owy xboks.

Opublikowano

Bzdury piszesz Cooper, rozwiń reszte gier, bo z multiplatform to ogralen większość chyba jaka się w zeszłym roku ukazała.

No i Horizon to świetna gra.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Chodzi mi ostatnio, nie spinaj się tak ;) Na dodatek - SAME EKSY 8 SZTUK. Piękny wynik, jestem dumny.

Co do Horizona 2 to w końcu ogrywam i jestem bardzo ciekawy gdzie niektórzy mają problem z tym jeżdżeniem po burakach - przecież AI nigdy nie ścina, zawsze jeżdżą po drodze(jak trasa jest po drodze, a takich jest zdecydowana większość). Co to za problem, żeby nie oszukiwać? Brak umiejętności? (nie piszę teraz do Ciebie, easye)

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Chodzi mi ostatnio, nie spinaj się tak ;) Na dodatek - SAME EKSY 8 SZTUK. Piękny wynik, jestem dumny.

Co do Horizona 2 to w końcu ogrywam i jestem bardzo ciekawy gdzie niektórzy mają problem z tym jeżdżeniem po burakach - przecież AI nigdy nie ścina, zawsze jeżdżą po drodze(jak trasa jest po drodze, a takich jest zdecydowana większość). Co to za problem, żeby nie oszukiwać? Brak umiejętności? (nie piszę teraz do Ciebie, easye)

Dlatego całe te Drivevatary to jedna wielka ściema, nie dość ze biorą udział z nami znajomi którzy nie maja gry to jadą po drodze mimo pięknej możliwości ścięcia zakrętu czyli AI jest chu.jowe, problem z burakami jest taki ze supersamochody nie pasuje do jeżdżenia bezdrożami i wyglada to komicznie, a jedyne usprawnienie na bezdroża to podnieść samochód do góry, bo opon szutrowych nie ma.
Opublikowano

Jest 10 styczeń. 10 styczeń, a ludzie dalej narzekają, że nie działa im online w Kolekcji Szefa.

Pamiętacie bekę z DC? Kochana sprawiedliwość.

Opublikowano

To dalej nie działa? Powaznie?

Tymczasem w temacie DC

Kurna pograłem 2 wyścigi i... od razu kupiłem sesson pass... czuć klimat pgr'a. :banderas:

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Zaraz wejdzie kubson czy inny botek z zapewnieniami że jest piknie, matchmaking cudowny, a to party ze znajomymi! Bezproblemowe! Nie wiem o co chodzi, pewnie ci z gafa narzekają, te cholerne sonyboty.

Tak będzie.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

OSTATECZNE ROZWIĄZANIE KWESTII FORZA HORIZON 2 VS DC;

Co do Horizona 2 to w końcu ogrywam i jestem bardzo ciekawy gdzie niektórzy mają problem z tym jeżdżeniem po burakach - przecież AI nigdy nie ścina, zawsze jeżdżą po drodze(jak trasa jest po drodze, a takich jest zdecydowana większość). Co to za problem, żeby nie oszukiwać? Brak umiejętności? 

No nie do końca Macio  :) W Horizon 2 jest przecież ~ 300 samych wyścigów na zamkniętych trasach (okrążenia oraz wyścigi z punktu A do B) gdzie też możesz sobie śrubować wyniki doskonaląc każdy zakręt, dohamowanie itp. Niczym nie różni się to od tego co masz w DC.

Różni się, to nie jest to samo. W Horizon 2 masz praktycznie zawsze możliwość śmignięcia poboczem, ścięcia zakrętu, krzaczków czy drzewka, nawet na tych zamkniętych trasach. W Driveclub jakikolwiek zjazd na pobocze jest mocno karany i absolutnie nieskuteczny. Żeby tutaj żyłować czasy, musisz wypracować idealny tor przejazdu po każdym odcinku, co swoją drogą rzeczywiście wkręca, bo czujesz jakąś presję z tym związaną. W Horizon 2 jest lajtowo pod tym względem - nie ma tam takiego poczucia rywalizacji. Nie do tego stopnia  ;)

No i buraki zaorane,  :reggie:

Opublikowano

Sęk w tym Figaro, że głupoty piszesz.

W DC multi nie działało w ogóle przez prawie dwa miesiące - nie działały ani customy ani wyszukiwanie graczy.

W Kolekcji Szefa Kuchni multi działało od początku, ale były problemy z matchmakingiem (długo wyszukiwało i wrzucało nierówne teamy). Customy działały normalnie.

Opublikowano

Na Gafie mówią, że kolekcja sprawiła, że nienawidzą gier. Ragusa gra popchnęła do sprzedania konsoli. Wystarczy wejść do tematów o kolekcji i ludzie dalej mają problemy. Aż abstrakcyjne, przecież to Halo, marka.

Opublikowano

Nie obchodzi mnie co wyczytałeś na gaffie, piszę tylko żebyś faktów nie przeinaczał, bo to co jest, to jedno, a to co Ty piszesz, to alternatywna rzeczywistość.

Opublikowano

Dlatego całe te Drivevatary to jedna wielka ściema, nie dość ze biorą udział z nami znajomi którzy nie maja gry to jadą po drodze mimo pięknej możliwości ścięcia zakrętu czyli AI jest chu.jowe, problem z burakami jest taki ze supersamochody nie pasuje do jeżdżenia bezdrożami i wyglada to komicznie, a jedyne usprawnienie na bezdroża to podnieść samochód do góry, bo opon szutrowych nie ma.

Ad1

http://www.forzamotorsport.net/en-us/news/fh2_mobil_1_car_pack

In fact, if you played Forza Motorsport 5 but haven’t yet tried Forza Horizon 2, your personal Drivatar may already be racing down the Mediterranean coast. Nearly 3 million Drivatars, all trained in Forza Motorsport 5, are already racing against fans and each other in Forza Horizon 2 right now.

Ad2

No, a ciągniki skaczące na 500m w Motorstorm lub zasuwające zboczem góry to full real 100%, nie ma w tym nic dziwnego.

Wszystkie gry powinni być identyczne? Full real, inaczej do kosza? To po co grać w ogóle w gry?

Forza wraz z drugą odsłoną zapoczątkowała nową podkategorie wyścigów arcade, jak wcześniej swoje podkategorie burnout czy motorstorm. Driveclub nie wymyślił nic nowego - to zwykła erkejdówka po zamkniętych trasach.

Diluj z tym.

@nobody, marna zaczepka, jak zagrasz w Horizon 2 to zrozumisz. Zagraj z drivatarami na pro bez oszukiwania i napisz czy nie ma walki na każdym zakręcie.

Opublikowano

Nie obchodzi mnie co wyczytałeś na gaffie, piszę tylko żebyś faktów nie przeinaczał, bo to co jest, to jedno, a to co Ty piszesz, to alternatywna rzeczywistość.

Czyli nie ma już problemów z matchmakingiem i party? Tak?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.