Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

no jesli ta gra moze byc slasherem to strzeliles sobie heashota w kolano chuopcze, bo twoje ziomki pisza, ze dark souls jest drewnem, bo to nie slasher :reggie:

Po prostu odpowiedz na pytanie Dark Souls grajac tankiem i Dark Souls grajac lekkim ekwipunkiem i szybka bronia to dwie rozne gry.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Bluber? Zawsze szanowałem.

357274664.jpg

http://www.pssite.com/upload/images/news/13/46/8/1346088462.jpg

http://www.pssite.com/upload/images/news/14/17/26/1417269395.jpg

PS. Nelson, już wyczuwa ostateczny koniec marki xbox i już podlizuje się PlayStation, gdzie pewnie chcę w przyszłości pracować.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

no jesli ta gra moze byc slasherem to strzeliles sobie heashota w kolano chuopcze, bo twoje ziomki pisza, ze dark souls jest drewnem, bo to nie slasher :reggie:

Po prostu odpowiedz na pytanie Dark Souls grajac tankiem i Dark Souls grajac lekkim ekwipunkiem i szybka bronia to dwie rozne gry.

W sensie czy z lekkim ekwipunkiem gra nie ma drewnianej animacji?

Ma.

Opublikowano

Im blizej premiery Bloodborn tym wieksze kocopoły tutaj czytam. BB to mod do DS, DS ma kiepska animacje i w ogole jest do dupy.

Zawsze myslalem ze psychologia to sciema, ale widze tutaj piekny przyklad:

Zaprzeczenie – jeden z narcystycznych mechanizmów obronnych znanych w psychologii i psychoanalizie, pokrewny wyparciu.

Zaprzeczanie to fałszowanie obrazu teraźniejszości poprzez nieprzyjmowanie do wiadomości realnych faktów, w celu odsunięcia negatywnych myśli i uczuć, które mogłyby się z tym wiązać. Spostrzeganie rzeczywistości zachodzi z unikaniem uświadomienia sobie jej przykrych aspektów.

:reggie:

Opublikowano

Nikt nie mówi, że to zła gra, stwierdza jedynie fakt, że ma kiepską animację postaci jak i samej walki, jak na grę która jest dość świeża   :reggie:

Jeżeli dla was taka animacja jest dobra i nie macie jej nic do zarzucenia  to ja nie widzę sensu dalej tego tematu ciągnąć.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Co do nintendo - jakby wydali najmocniejszego next gena np za rok i mieli najładniejsze multiplatformy, to już nie byłoby w ogóle po co kupować ps4 bez eksów 

To nie tak działa, że sama specyfikacja sprawi że 3rd party pobiegną do N. Wystarczy spojrzeć na bestsellery na PS/Xboxie i konsolach Nintendo by wiedzieć dlaczego.

exy ps4 2015 pudełka

Order, Bloodborne, Tearaway Unfolded, Ratchet, Uncharted, Disgaea 5, Neptunia V3, Until Dawn

exy marki playstation ogólnie 2015, ofc z ps4

DQ Heroes, Persona 5, MLB, Ys, Godzilla, Senran Kagura EV, FF X&X-2, Samurai Warriors, God's Eater 2, Yakuza Zero, a także PC/PS4 No Man's Sky

exy ps4 2015 indyki bądź AAA z cyfrowej dystrybucji

Rime, Helldivers, Everybody gone to Rapture, Alienation, Killstrain, Drawn 2 Death i Tomorrow Children.

A tak ogólnie, kolejny bekowy materiał eurogamera

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-in-theory-nintendos-next-gen-hardware-and-the-strategy-behind-it

otwarty świat w Zeldzie jest ,, rewolucją " ,, next genowym gameplayem " i wygląda ,, fenomalnie ".

tiaaaa

Gothic 3 miał next genowy gameplay w 2006 roku. I miał więcej niż  jeden model drzewa.

smutne

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Gothic 3 miał co najwyzej next genowe bugi i nie dociagniecia techniczne :reggie: W to sie grac nie dało na premiere.

Opublikowano

Gothic 3 miał co najwyzej next genowe bugi i nie dociagniecia techniczne :reggie:

Panie, mówimy o serii Gothic. Do dzisiaj nikt nie znalazł guru !

A właśnie, mignęła mi dyskusja o animacji w Dark Souls - ludzie, pełna zbroja płytowa to 25 kg, ekwipunek z uzbrojeniem jakieś 10 kg, w dodatku wszystko było strasznie nieporęczne, miało źle wyważony środek cięzkości, nakolanniki czy nałokietniki minimalizowały mobilność niemal do zera. Już nie mówiąc o ,, problemach z hamowaniem ".

Walka rycerska w realu jeśli ktoś się interesuje

https://www.youtube.com/watch?v=6aqRkxTjV1c

Opublikowano

good guy Microsoft :)

Opublikowano

Gothic 3 miał co najwyzej next genowe bugi i nie dociagniecia techniczne :reggie:

Panie, mówimy o serii Gothic. Do dzisiaj nikt nie znalazł guru !

A właśnie, mignęła mi dyskusja o animacji w Dark Souls - ludzie, pełna zbroja płytowa to 25 kg, ekwipunek z uzbrojeniem jakieś 10 kg, w dodatku wszystko było strasznie nieporęczne, miało źle wyważony środek cięzkości, nakolanniki czy nałokietniki minimalizowały mobilność niemal do zera. Już nie mówiąc o ,, problemach z hamowaniem ".

Walka rycerska w realu jeśli ktoś się interesuje

Co to za mity z gimbazjum xD

Trzymaj:

http://youtube.com/watch?v=5hlIUrd7d1Q

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Co to za mity z gimbazjum xD

XV wiek, to już schyłek średniowiecza. Zbroje i oręż były zupełnie inne, lżejsze i bardziej poręczne właśnie.

MS potrafi pogratulować, jak jest co gratulować. Szkoda, że Soniak już nie :(

Czego mają gratulować ?

Opublikowano

1) w DeS i DkS raczej nie ma podane, ktory to wiek :P uogolniles to tak jakby każda pelna zbroja uniemozliwiala ruchy, a wszystko zalezy

2) np dobrych eksow, bo Sony mozna pogratulowac tylko cyferek ;)

Opublikowano

Obecnie niczego, ale, jak x360 wygrywał z ps3 (prawilnie przypominam, że 2 poprzednie generacje to była totalna dominacja Sony) to jakoś nikt nie pochwalił MS. 

Poza tym odejście od tvtvtv do grygrygry to ogromny plus MS i w sumie za to mogliby im pogratulować :)

Edytowane przez terror

Opublikowano

1) w DeS i DkS raczej nie ma podane, ktory to wiek :P uogolniles to tak jakby każda pelna zbroja uniemozliwiala ruchy, a wszystko zalezy

Miyazaki mówił, że przy DeS inspirowali się wczesnym średniowieczem, a w jest miks wczesnego, późnego i wczesnej nowożytności.

Opublikowano

1)uogolniles to tak jakby każda pelna zbroja uniemozliwiala ruchy, a wszystko zalezy

2) np dobrych eksow, bo Sony mozna pogratulowac tylko cyferek ;)

1 - zależy, ale nie bez powodu do założenia zbroi potrzeba było 2 godzin i 2 giermków, a przewróceni rycerze na turniejach nie mogli sami wstać z ziemi przez circa 500 lat. Ten typ zbroi, jaki ty dałeś, to najlepszy możliwy rodzaj + super drogi, przeznaczony dla królów, biskupów itp. 

2 - czy kiedykolwiek się zdarzyło by ktoś tego pogratulował ?

Opublikowano

1) w DeS i DkS raczej nie ma podane, ktory to wiek  :P uogolniles to tak jakby każda pelna zbroja uniemozliwiala ruchy, a wszystko zalezy

Miyazaki mówił, że przy DeS inspirowali się wczesnym średniowieczem, a w jest miks wczesnego, późnego i wczesnej nowożytności.

czuc tez inspiracje Pinokiem i bylym reprezentantem polski w pilce noznej - grzeskiem rasiakiem.

Miyazaki niezly wariat!

Opublikowano

MS potrafi pogratulować, jak jest co gratulować. Szkoda, że Soniak już nie :(

A Sony niby co ma gratulować microsoftowi? Że jeszcze się nie wycofali z rynku z tym swoim złomem, który nikogo?

Opublikowano

Poza tym odejście od tvtvtv do grygrygry to ogromny plus MS i w sumie za to mogliby im pogratulować :)

Teraz wszyscy udają, że tego wogóle nie było. To by był dopiero przypał ze strony Sony :D

Że jeszcze się nie wycofali z rynku z tym swoim złomem, który nikogo?

Żeby być uczciwym, to raczej Nintedo powinni gratulować, niż MS.

czuc tez inspiracje Pinokiem i bylym reprezentantem polski w pilce noznej - grzeskiem rasiakiem.

Miyazaki niezly wariat!

Może wariat, może nie. Jak miałem na sobie pełną płytę ( wytrzymałem może 5 min ), to ledwo byłem w stanie chodzić, a jak ją zdjeli to para aż buchała. A ważyła połowę tego, co powinna.

Moja męska duma została zgnieciona :(

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Teraz wszyscy udają, że tego wogóle nie było. To by był dopiero przypał ze strony Sony :D

Że jeszcze się nie wycofali z rynku z tym swoim złomem, który nikogo?

Żeby być uczciwym, to raczej Nintedo powinni gratulować, niż MS.

Miyazaki niezly wariat!

Może wariat, może nie. Jak miałem na sobie pełną płytę ( wytrzymałem może 5 min ), to ledwo byłem w stanie chodzić, a jak ją zdjeli to para aż buchała. A ważyła połowę tego, co powinna.

Moja męska duma została zgnieciona :(

Z tego co pamiętam z lekcji historii, zbroje pełnopłytowe rozpowszechniły się dopiero w XVI wieku i wcześniej walczono w dużo lżejszym / bardziej mobilnym opancerzeniu, więc nie bardzo można CHYBA mówić o 500 latach, jak pisałeś w poprzednim poście, raczej 100-150 (luka między ostatnią falą rozwoju broni białej, a rozpoczęciem boomu na broń palną).

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Co ty znów gadasz Messer, nikt nic nie udaje, wszyscy pamiętają. Gdyby nie tvtvtv + brak polskiej premiery + ten idiotyczny uśmieszek Mattricka to bym nie brał Playstation 4 na premierę. Jak dla mnie kwestia xboxa zostatnie ostatecznie rozwiązana na E3 2015. Wtedy się okaże czy rzeczywiście ma on do wykorzystania pewne fajne technologie i czy chmura rzeczywiście coś da + czy dalej będą kontynuować wydawać dużo za(pipi)istych exów czy może pójdą w złym kierunku. W każdym razie mówię wam ja moje drogie klapeczki, nic nie jest takie pewne, jak wam się wydaje :)
Tak swoją drogą to nie boicie się, że Sony przez to, że ma ogromne problemy z hajsem nie będzie już wydawało tyle gier ekskluzywnych co kiedyś ? A już na pewno, jak będą wychodziły to będą one mnie oryginalne i bardziej nastawione na sukces (powtarzanie schematów zawartych w dobrze sprzedających się grach) ? Bo, jak patrze na The Order 1886 to zaczynam się tego obawiać ;/ Ich nie stać obecnie na błędy, a MS z samych patentów bierze tyle hajsu, że mogliby za darmo xbonka rozdawać xD Dzięki temu jest możliwy powrót takich gierek, jak np.: Banjo :)

Opublikowano

Z tego co pamiętam z lekcji historii, zbroje pełnopłytowe rozpowszechniły się dopiero w XVI wieku i wcześniej walczono w dużo lżejszym / bardziej mobilnym opancerzeniu, więc nie bardzo można CHYBA mówić o 500 latach, jak pisałeś w poprzednim poście, raczej 100-150 (luka między ostatnią falą rozwoju broni białej, a rozpoczęciem boomu na broń palną).

Akurat wtedy miałem na myśli turnieje rycerskie. Tam stosowano z oczywistych względów dużo cięższe, nawet dwukrotnie, uzbrojenie i opancerzenie( szanowany gość z dalekiego kraju pada  z rozbitą głową przy 3 tys widzów - nie bardzo ). 

Rodzajów pancerza było multum, głównym kryterium była głębokość sakiewki oraz to przeciwko komu walczono. Ciekawostka - rycerze pełne uzbrojenie zakładali tylko do bitew na śmierć i życie, ze względu m in. na nieporęczność i wagę właśnie.

Opublikowano

W każdym razie mówię wam ja moje drogie klapeczki, nic nie jest takie pewne, jak wam się wydaje :)

Tak swoją drogą to nie boicie się, że Sony przez to, że ma ogromne problemy z hajsem nie będzie już wydawało tyle gier ekskluzywnych co kiedyś ? A już na pewno, jak będą wychodziły to będą one mnie oryginalne i bardziej nastawione na sukces (powtarzanie schematów zawartych w dobrze sprzedających się grach) ? Bo, jak patrze na The Order 1886 to zaczynam się tego obawiać ;/ Ich nie stać obecnie na błędy, a MS z samych patentów bierze tyle hajsu, że mogliby za darmo xbonka rozdawać xD Dzięki temu jest możliwy powrót takich gierek, jak np.: Banjo :)

Chwila moment. Sony mimo tych problemów wsadziło lepsze podzespoły i jak do tej pory ilościowo ma więcej eksów, studiów itp.No i samo Playstation zarabia, i mają się na nim skupić maksymalnie w kolejnych latach. Tyle się nasłuchałem o tych miliardach dolców MS i jak do tej pory, to Sony bardziej moneyhatuje. 

Co to znaczy, że gry będą mniej oryginalne ? Albo inaczej - co jest oryginalnego w nieważne jakich grach, czego nie ma u Sony ? 

Masz na myśli odcinanie kuponów ? Mniej nowych IP ? Nic na to nie wskazuje.

Przecież każda wydana gra sony, poza crossgenami, na ps4 wprowadza mniej lub więcej nowych elementów, a nowych IP będzie w 2015 z .. 10 ?

Ja kibicuję Orderowi, nie rozumiem czemu (pipi) ta gra nie ma multi, barany nie widzą że to mogło być nowego Gears dla PS'a, i jeszcze te żałosne tłumaczenie, daj boże żeby gra się sprzedała i sequel był prawilny. 

Jak nie, to pojadę do Sony, walnę każdemu headshota w kolano i poprawię ( game ) selerem w podbródek.

@edit - nie wiem czemu, ale jak przeczytałem ten fragment drugi raz, to mam wrażenie że Ciebie cieszą kłopoty finansowe Sony i możliwe reperkusje z tym związane dla Playstation.

To się dla żadnego gracza nie skończy dobrze.

Nie myśl o tym. Nie ciesz się z tego. Nie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

XD tak, tak, Sony podupada, dlatego dają silniejszą konsolę od MS i sorry, ale wciąż inwestują w nowe marki i świeże pomysły.

No ale MS ma tyle kasy, że mogłoby xbona za darmo dawać xD oj terror, terror. Jeśli ma tyle kasy, to niech pokaźe to poprzez ryzykowniejsze projekty, np japońskie. Jeden Order, który chociaż ma oryginalny setting, niczego nie zmienia. Sony od dawna lubi robić takie filmowe gierki i tu nic nowego, ale to jeden segment.

No ale MS! Insajderzy mówią że będzie Banjo!

Opublikowano

No ale MS ma tyle kasy, że mogłoby xbona za darmo dawać xD oj terror, terror. Jeśli ma tyle kasy, to niech pokaźe to poprzez ryzykowniejsze projekty

W sumie jeden Sunset Overdrive jest, ale pewnie to jest pierwsza i ostatnia taka gra na xbone'a.

Edytowane przez mate5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.