Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

To chyba jedyna rzecz z ktora obydwie firmy nie zamienia sie miejscami - najladniejsze gry na tej generacji nadal beda wychodzic na konsoli Sony.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

A Sony potulnie będzie ze swoją technologią stało w miejscu? Obie firmy będą ostro kombinowały, z tą różnicą, że PS4 ma tej mocy już na starcie dużo więcej.

Ty czytałeś mojego posta w całości ? Pisałem w nim przecież, że Plejak przecież też będzie się rozwijał.

Czytałem, ale z twoich sugestii można zrozumieć, że pod zasilaczem schowano drugą kartę graficzną, a pod wiatraczkiem dodatkowy ram i procek. Rozumiem mówisz o nowym systemie operacyjnym. Ten obecny według twórców Metra jest tragiczny i działa o wiele gorzej niż w PS4, bo w konsoli Sony nie ma niepotrzebnych śmieci. Więc na chwilę obecną Microsoft co najwyżej może uporządkować ten bajzel. A i jak nie od dziś wiadomo to devi Sony są najlepsi w optymalizacji.

Opublikowano

No spoko, ja czekam na E3 2015. Wątpię, żeby różnice w mutliplatformach się powiększyły, jak już to zostaną tylko zmniejszone. Ale, jeżeli rzeczywiście Xbonek to tak naprawdę kosz na śmieci do którego uśmiani inżynierowie z MS wrzucili bez jakiegokolwiek sensu części do środka, a PS4 to fantastycznie zaprojektowana konsola przez japońskich mistrzów (w co głęboko wierzycie patrząc po tym co piszecie) to serio panowie, ja nie będę miał problemu, żeby kupić po raz drugi Plejaka. A czy wy kupicie xboxa, gdyby te technologie o których wspominałem okazały się prawdą, a w dodatku byłby zalew exów ? :) Myślę, że dla wielu to byłby problem.

Opublikowano

ale PS4 nie jest mistrzowsko zaprojektowana konsola, to tez budzetowy projekt, jednak stwrzony z mysla by jakas roznica miedzy generacmi byla widoczna. Japonczycy wyczuli, czego glowni gracze oczekuja od nextgena. MS od poczatu powtarzal, ze grafika nie jest dla nich nawazniejsza (no nie jest, ale nie po to wydaje 2 kafle na nextgena majac 360tke, by pozniej grac w MGS w tej samej rozdzielczosci, miec problemy ze screen tearingiem i ciagle czytac, ze moja konsola nie domaga). I tak mydlil ludziom oczy "calowicie nowymi doznaniami podczas grana..." Najpierw miala to byc chmura, o ktorej juz wszysc zapomnieli, pozniej Kinct, ktorego obecnie nikt nie chce, na koncu 300tys dedykowanych serwerow, ktore nie dzialaja w nawzniejszych grach, sprzedajach od lat Xboxa... na koniec zotalo pare fajnych exow na krzyz, wspoldzielone z PC i multiplatformami w 720p.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Xbox One na bank wyląduje u mnie w domu, ale najpierw Wii U.

Opublikowano

ale PS4 nie jest mistrzowsko zaprojektowana konsola, to tez budzetowy projekt, jednak stwrzony z mysla by jakas roznica miedzy generacmi byla widoczna. Japonczycy wyczuli, czego glowni gracze oczekuja od nextgena. MS od poczatu powtarzal, ze grafika nie jest dla nich nawazniejsza (no nie jest, ale nie po to wydaje 2 kafle na nextgena majac 360tke, by pozniej grac w MGS w tej samej rozdzielczosci, miec problemy ze screen tearingiem i ciagle czytac, ze moja konsola nie domaga). I tak mydlil ludziom oczy calowicie nowymi doznaniami podczas grana... Najpierw miala to byc chmura, o ktorej juz wszysc zapomnieli, poziej Kinct, ktorego obecnie nikt nie chce, na koncu 300tys dedykowanych serwerow, ktore nie dzialaja w grach, ktore od lat sprrzdaja X'a... na koniec zotalo pare fajnych exow na krzyz, wspoldzielone z PC i multiplatformami w 720p.

One nie kosztuje dwóch kafli, to, że MGS chodzi w takiej a nie innej rozdzielczości to nie wina konsoli a obiboków z KONAMI, którzy mają jakiś ukryty problem z nią związany, inni jak chcą to mogą.

Chmura to temat rzeczka, mówili o niej ale nie mówili kiedy będzie dane nam ją zobaczyć/sprawdzić, także z osądami jeszcze bym się wstrzymał, bo na nie za wcześnie, Kinect dalej jest wspierany i będzie kilka wewnętrznych devów M$ cały czas przy nim grzebie, ten który go stworzył Pan Kudo również w chwili obecnej coś tam ciekawego rzeźbi z nim związanego. Co do dedykowanych serwerów, to Halo MC na nich przez jakiś czas śmigało ale nie śmiga bo coś się (pipi)ało, ogólnie (pipi)nia bo miały być a faktycznie nie widać, żeby były :| Parę fajnych exów na krzyż, jeżeli tu zostało parę fajnych to co takiego fajnego jest na PS4??? No i 720p ile tych gier jest w sumie 3-5????

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Parę fajnych exów na krzyż, jeżeli tu zostało parę fajnych to co takiego fajnego jest na PS4???

Akurat w tej kwestii jakichś kosmicznych różnic obecnie niema , mimo tego że boty usilnie starają się wykreować taką rzeczywistość więc sobie możesz takie teksty darować ;)

Opublikowano

3/4 multiplatform na konsoli MS chodzi gorzej, nie tylko gry Konami. Nawet jej byle exclusivy jak Plantsy, (pipi)y pokroju Trialsow nie wyrabiaja. Widocznie developerom szkoda na to czasu skoro konsola nie wyrabia, jakby dopracowanie kodu zajmowalo tyle samo, gry dzialalyby tak samo. Nie mialbys dziwnych rozdzielczosci, gier mniej plynnych srednio o 10 klatek i innych gowien z kosmosu. Rozumiem, ze nie wszystkim to przeszkadza, ale patrzac na sytuacje na rynku mozna stwierdzic ze MS dal dupy jednak z dosc istotna kwestia dla graczy. Tymbardziej tego nie rozumiem, patrzac na sytuacje z poprzedniej generacji, gdzie wszytskie multiplatformy lepiej wygladaly na 360tce. Zamiast (pipi)ic farmazony wystarczylo wsadzic takie bebechy, by roznic w multiplatformach nie bylo.

Kinect bedzie wspierany tak samo jak na 360tce. Dla mnie to kolejna porazka MS. Nie bede tez Ci po raz n-ty powtarzal co fajnego jest na PS4, juz nawet nie chodzi o Twoja hipokryzje - po prostu mi sie nie chce. Dla Ciebie nie ma nic fajnego, bo albo animacja dretwa, albo widziales 5 minut u kumpla, albo ocena ma metacritics slaba, albo gameplay zapowiada sie na korytarzyk, ale Ryse z 5 przeciwnikami na krzyz i 4 ciosami ukonczony...

Zrzucmy to gust, choc szczerze nie rozumiem przypierdalania sie ludzi nawet do takiego The Order, ktorzy ukonczyli Ryse i twierdza, ze byl nawet spoko.

Edytowane przez easye

Opublikowano

(mial byc Edit - sorry)

Co do dedykowanych serwerów, to Halo MC na nich przez jakiś czas śmigało ale nie śmiga bo coś się (pipi)ało, ogólnie (pipi)nia bo miały być a faktycznie nie widać, żeby były :|

To samo tyczy sie Forzy. Sam mialem z nia problem, poprosilem dwoch kumpli, dodatkowo Mazzeo i Maciomaniaka z forum - jednego o Forze 5, drugiego o Horizon. "Tez nie wiedzieli dlaczego nie dzialaja te gry, bo po premierze udalo im sie pare przejazdow rozegrac". Tyle. Z tych 5 osob tylko jednej o tej godzinie dzialalo.
Z reguly mnie takie rzeczy irytuja (jak problemy z DNSami na PS4) wiec siedze do poki nie znajde jakiegos rozwiazania i naczytalem sie dosc sporo, jak ludziom online chodzi w Forza:
http://forums.forzamotorsport.net/turn10_postst22765_Forza-Horizon-2-Issues--Update--10--10-24-12-31-p-m--PST.aspx?=

Cant connect to Online Freeroam or any Online for that matter

Go to first unread CANNOT PLAY ANY ONLINE LOBBIES ALWAYS SAYS UNABLE TO CONNECT

http://www.gamefaqs.com/boards/804187-forza-horizon-2/70285161

itd.

jakbys posledzil watki, to zobaczylbys ze do dzisiaj ludzie, ktorzy maja otwarty Nat, wszytskie porty odblokwane , zastosowali te same rozwiazanie co ja i tak wciaz nie moga rozegrac zadnej potyczki Online. Moze to wina ich providera, moze ich serwerow DNS, nie zmienia to jednak faktu, ze ludzie probklemy z tymi grami maja, ale juz The Crew, NFS, inne multiplatfrmy, czy exy dzialaja im bez zarzutu. No to cos tu jest nie tak! "300tys dedykowanych serwerow" do 3 gier na krzyz, ktore "nie dzialaja". 

No nie jest to ten sam MS co kiedys...  :down:

Edytowane przez easye

Opublikowano

HSA, Tiled Resources, Move Engines. Do tego dojdzie Directx12, który w znacznym stopniu ułatwi robienie gier na xone...

Zanim coś wkleisz, to się lepiej w ogóle zainteresuj, co wklejasz. PS4 korzysta z HSA (xbone też? nie wiedziałem, głównie przewijało się to w plotkach przed premierą). Odpowiednikiem Tiled Resources na PS4 jest Partially Resident Textures i od dawna siedzi w sonowskim SDK. To samo tyczy się największej zalety DX12 czyli niskopoziomowego API.

To naprawdę fajnie, że xbone dostanie tyle wspaniałości, bo może przestanie hamować rozwój grafiki, ale fakty są takie, że PS4 to wszystko również ma lub w niedługim czasie będzie mieć na pokładzie, bo Sony nie śpi i też rozwija swoje narzędzia. Summa summarum m$ raczej nie ma w rękawie asa, który pozwoliłby im przeskoczyć przepaść dzielącą ich od konkurencji.

Opublikowano

HSA, Tiled Resources, Move Engines. Do tego dojdzie Directx12, który w znacznym stopniu ułatwi robienie gier na xone...

Zanim coś wkleisz, to się lepiej w ogóle zainteresuj, co wklejasz.

No ty tez może zastosuj sie do tej porady bo ostatnio pisales o milionie dc w ciągu paru dni xD

Anyway strasznie ch.ujowy topic aktualnie w cw, piszecie jak typowi konsolomaniacy ram, gpu i proceduralne fale :kaz: brakuje jeszcze pytania 'czy mi pujdzie?'

Figaro sie zdenerwowal wez może kakalka sobie zaparz.

Opublikowano

terror pisze prawde, będzie chmura, już teraz jest +10% bo Kinecta nie ma, poprawili również biblioteki więc to kolejny jakiś 1%, fizyczny ram czy gpu to bzdura przy magii jaką zastosował M$, sam nie jestem teraz w stanie tego wytłumaczyć jak to działa, ale na wiosnę wszystkie gry będą równe, a nawet ładniejsze na Xboxa One, przecież nie robili tego ludzie bez doświadczenia, oni wiedzieli co tam dać żeby było dobrze, i ja im ufam.

Opublikowano

No tak, najpierw wsadzili PC do malego pudelka i nazwali to konsola, potem nie wyrabiali sie z RROD, wiec wiedza co robia

Opublikowano

Fajna reklama forda :Coolface:. Ciekawe czy zdazy wyjsc trzecia gra z serii forza zanim w ogole pokaza cos z gran turismo na ps4 xD

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Dopiero zapowiedz ukazania sie na PS4 jakiejkolwiek Yakuzy bedzie poczatkowym poczatkiem poczatku zapoczatkowania myslenia na temat zakupu tego proletariackiego szajsu, jakim jest teraz ta konsola. Do tego czasu bede sie cieszyl przynaleznoscia do zielonego patrycjatu i doskonale sie bawil...

Szybki rzut oka na gamertag czezare 

33X8boH.jpg

Koneserzy :cool::lapka: 

Opublikowano

Fajna reklama forda :Coolface:. Ciekawe czy zdazy wyjsc trzecia z serii forza zanim w ogole pokaza cos z gran turismo na ps4 xD

To może zawczasu ustalmy co sądzimy o takim hurtowym klepaniu tasiemców - dobre czy złe? :oh_you:

GT7 zapewne wcześniej niż w 2016 nie wyjdzie.

Opublikowano

Dobre, jeżeli trzymają poziom (Forza). AC, Cod itp - zaorać. 

Opublikowano

Ze scigalkami jest troche jak ze sportowkami, dopoki masz rdzen rozgrywki dobry, to mozna klepac sequel z nowymi autami/trasami i lekkimi szlifami w gameplayu. Model jazdy w FM5 byl genialny, wiec jak poprawia grafike, dodadza wiecej zawartosci to bedzie dla mnie goty giera. MS ma tutaj dosc dobra sytuacje, maja Horizon i Motorsport oraz 2 studia ktore sa im w calosci poswiecone, dlatego wyjdzie Motorsport 6tka i pewnie dlugo nam nie przyjdzie czekac na kolejne Horizon bo proces developingu nie koliduje ze soba w zaden sposob, w koncu gre robia inne studia, kto wie, jak dobrze pojdzie to moze jeszcze Horizon 3 wyjdzie przed GT7 :yao:.

Swoja droga lepiej zeby to oczekiwanie na GT7 sie oplacilo, nie chce nawet slyszec o czyms takim jak "standard".

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

GT, podobnie jak Forza, gry sportowe itp. mają pełne prawo wychodzić na światło dzienne co parę lat. Gorzej jeśli twórcy klepią daną markę gry akcji/ shootera/ skradanki trzecią generację, a brakuje już im sensownych pomysłów na singiel vide residenty. 

Opublikowano

hurt w stylu nfs czy ac czyli co roku zło.

odstęp 2 lat imo w sam raz.

Horizon 2 2014

FM6 2015

Horiozn 3 2016

tak, 3 forzy zanim (chociaż demo) GT wyjdzie :sorcerer:

Opublikowano

Szczerze to po 6 powinni zrobić trochę większą przerwę, jeżeli dojdą zmienne warunki pogodowe i ilość aut z 360, to nie wiem co więcej można dodać. 

Opublikowano

A propos, zamkniete tory? Xboty zawsze szanowaly :Coolface:

Opublikowano

Jak chcecie Forze liczyć jako dwie serie, to to świadczy tylko o jednym - m$ nie umie/boi się promować nowych marek.

Sony równie dobrze w 2014 mogło wydać Gran Turismo Club :pawel:

Opublikowano

Mogło ale się bało z powodu słabych teamów które tworzą wyścigi bo ten Gran Turismo Club zepsuło by markę. MS jest odpowiedzialny za swoje decyzję i sygnuje logiem Forza najlepsze wyścigi.  :reggie: 

Handluj z tym.

Opublikowano

No tak, bo o grze świadczy nazwa a nie zawartość  :reggie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.