Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Te barany, które czepiają się tutaj gier Telltale Games, niech kupią nówkę Bayonetty 2 na Wii U albo Sunset na XO, a potem niech klęczą na grochu za to, że dorzucili cegiełkę, by cofnąć branżę z powrotem do 80's.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Zunifikowany system operacyjny na wszystkich urządzeniach MS, przecież wyraźnie widać.

I cóż takiego ten zjunifikowany system zaoferuje posiadaczom X1 ? Gierki z PC :banana: ?

Opublikowano

Jeszcze "lepiej". Gierki z XO lecą na PC. Buahahahahahaha!

Opublikowano

spoko, z playstation now ogram gierki na tviku samsunga, tylko dual potrzebny  :reggie:

Opublikowano

Ja bym obstawiał raczej ,, exy " X1/Win10. MS już chyba z Jade Empire taki numer próbował wykręcić. Była to bodajże Vista ( ? ) 

A teraz pytanie do was - nie macie czasem wrażenia, że gry z otwartym światem to tak naprawdę liniowe gry, jeśli chodzi o główną fabułę, ważne lokacje, itp. w których jest opcja skoczyć w bok i porobić trochę sidequestów, grindu, zapychaczy czasu ? 

Patrzę na gameplaye z Zeldy i MGS, Wiedźmina - odległości do miejscówek są większe, więcej latasz po mapie, ale czystego ,, mięcha " jest mniej więcej tyle samo co poprzednich częściach.

A Wy ?

Albo może inaczej, żeby każdy dobrze zrozumiał - w Gothicu 3 świat jest 10krotnie większy niż w Gothicu 2, ale liczba ważnych postaci, questów i wątków fabularnych jest mniej więcej taka sama jak w 2. Wiadomix, więcej jest sidequestów, potworów itp. ale sam trzon jest de facto taki sam.

Lubicie sobie tak polatać po mapie bez celu ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Zunifikowany system operacyjny na wszystkich urządzeniach MS, przecież wyraźnie widać.

I cóż takiego ten zjunifikowany system zaoferuje posiadaczom X1 ? Gierki z PC :banana: ?

Aplikacje robione raz i działające na wszystkich systemach, jeden sklep, ten sam design, ułatwienia w programowaniu itp.

MS mówił o tym parę miesięcy temu.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

@MeSser

Przecież to wiadome od dawna. Spójrzmy na to przez pryzmat takiego Far Cry 3 - bez misji fabularnych, liniowych do bólu nie przyśpieszysz gry. Możesz dopakować postać, wybić wszystkie posterunki, upolować zwierzynę ale samej gry dalej nie popchniesz. 

No właśnie, co jest prawdziwym sandboksem? Ja bym rzekł, że może Skyrim.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

A teraz pytanie do was - nie macie czasem wrażenia, że gry z otwartym światem to tak naprawdę liniowe gry, jeśli chodzi o główną fabułę, ważne lokacje, itp. w których jest opcja skoczyć w bok i porobić trochę sidequestów, grindu, zapychaczy czasu ? 

Patrzę na gameplaye z Zeldy i MGS, Wiedźmina - odległości do miejscówek są większe, więcej latasz po mapie, ale czystego ,, mięcha " jest mniej więcej tyle samo co poprzednich częściach.

A Wy ?

Chłopie, zaraz ci będą odpowiadać, tylko że 99% mózgowców nie wie tak naprawdę, co to jest "liniowa gra".

Opublikowano

Aplikacje robione raz i działające na wszystkich systemach, jeden sklep, ten sam design, ułatwienia w programowaniu itp.

Tutaj mnie masz - jak konretnie Win 10 ma ułatwić tworzenie gier na X1 ? Przecież narzędzi z PC tam nie wrzucą ( bo .. po co ? )

Opublikowano

Komentarz z ppe:

John 117 (Poziom: 50) dodano: 18.01.2015, 17:39

To mi się podoba. Będzie MIAZGA. 12 godzin pełnej wczuty. Dla mnie to

pewnie będzie 48 godzin. Świetna wiadomość :). Film w filmie w którym

tam jesteśmy i sami w nim gramy. Czekam na The Order 1886.

Sony rozpieszczasz mnie. Kinomaniacy czekają na film - film grę.

To będzie sama słodycz.

Ppe - źródło codziennej porcji beki.

Opublikowano

Skrobcie, skrobcie dalej tę mizerię. Może coś jeszcze wyskrobiecie. A tymczasem na GAFIE (a gaf jest jak to piszecie ważny) tak wygląda top 3 roku 2014

Bayonetta 2

Mario Kart 8

Super Smash Bros WiiU

Aż chciałoby się narobić dzieciaków i kupić im Nintendo. To fakt.

Opublikowano

Tutaj mnie masz - jak konretnie Win 10 ma ułatwić tworzenie gier na X1 ? Przecież narzędzi z PC tam nie wrzucą ( bo .. po co ? )

Pewnie w podobny sposób co tworzenie zunifikowanych aplikacji - narzędzia developerskie zbliżone na obu systemach i ułatwiające portowanie z jednego na drugi.

Opublikowano

Komentarz z ppe:

To będzie sama słodycz.

Muminek do hazukidojo

dodano: 17.01.2015, 23:35
Gra niszczator

bracia ja czekam

lecimy tutaj

PS4 najepsza maszyna

NISZCZATOR BRANIA

AMEN

BUŁA ŁOKIEĆ

Z POWAŻANIEM

MUMINEK WARIAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111Edytowano 1 raz. Ostatnio: 17.01.2015, 23:36

:pawel:  :pawel:  :pawel:  :pawel:  :pawel:  :pawel:  :pawel:  :pawel:  :pawel:  :pawel: /10

Opublikowano

To mi się podoba. Będzie MIAZGA. 12 godzin pełnej wczuty.

Świetna sprawa, że to napisałeś, bo planuję przekręcić dyskusję w tym kierunku !

Co lepsze - 10 12 h kampanii, gdzie non stop pchasz fabułę do przodu i bez przerwy kończysz wątki i otwierasz nowe, czy gigantyczny, ale w sumie schematyczny i powtarzalny świat, przez który 99 % graczy i tak za drugim razem ominie ,, szybką podróżą " ?

Pewnie w podobny sposób co tworzenie zunifikowanych aplikacji - narzędzia developerskie zbliżone na obu systemach i ułatwiające portowanie z jednego na drugi.

Jeśli to ma się prezentować tak, jak to opowiadasz - znaczy, że łatwiej będzie portować z PC na X1 i z X1 na PC, ale dalej nie widzę namacalnych korzyści dla gier X1, jeśli nie są multiplatformami.

Opublikowano

Komentarz z ppe:

To będzie sama słodycz.

"John z PPE to postać kultowa

Postać, którą nigdy nie będziesz

ty Cooper z forum, tylko niszczatory

na bestię PlayStation 4, PS4

pozdrawiam braci-graczy

pasja nie umiera

do gier konsolowych"

Gdyby był tu John, mniej więcej tak by ci odpowiedział.

Opublikowano

Bedzie mozna ograc exy z XO na PC.

Opublikowano

Przeciez w 95% gier z PS4 mozna juz teraz zagrac na PC, bo stamtad sie wziely :kaz:

Jest druga strona medalu - 95 % gier wcześniej tylko na PC ląduje na konsolach.

Jak się zastanowić, to dobry kierunek dla branży.

Opublikowano

Przecież o to chodzi. Żeby developerom, którzy w 95% robią gry na kilka platform łatwiej było robić ich gry na Xone.

Może dojdzie jeszcze jakiś crossplay/crossbuy.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jeśli tak to spoko bo pograł bym w Forze i nie trzeba by kupować nowego kółka.

Ale wątpie, ja to widzę tak, że na PC będzie interfejs z Xbox Live i tyle. A ta gadka o gaming on Windows rozbijać się będzie po raz kolejny o to, że Spencer powie kilka pustych słów o tym jak zależy im na PC gamingu i jako dowód zapowie nowe Age of Empires nad którym MS rzekomo pracuje.

Opublikowano

wtedy to nie beda exy
Opublikowano

Integracja Win10 to poczatek konca Xboxa jako konsoli. MS juz dawno nie zalezy na tej marce, wyprzedaja studia developerskie - Lionhead juz poszlo, Rare nastepne w kolejnce. Win10 oznacza przeportowanie wszystkich exow z XO na PC aby mozna bylo w nie pograc w 1080p60fps. MS zostawi sobie tylko marke Halo z ktorej beda doic na wszelkie mozliwe sposoby - gry na konsole, tablety, telefony, PC, lodowki + filmy, maskotki itp. Najwazniejsze aby kasa sie zgadzala.

Opublikowano

No właśnie, co jest prawdziwym sandboksem? Ja bym rzekł, że może Skyrim.

Ogólnie seria Elder Scrolls ma jedną wielką wadę moim zdaniem - główny wątek zawsze jest cieniutki jak tyłek węża, i spokojnie można go olać,  niektóre misji gildii są ciekawsze. Wiadomo, nadrabia masą rzeczy do zrobienia i customizacją, ale dla mnie ważniejszy jest główny motyw.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.