Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

I co z tego skoro chodziła często w 20-25fps?

Edytowane przez suteq

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

I co z tego skoro chodziła często w 20-25fps?

I mamy kolejnego mitomana, bo czy aby na pewno? :) Otóż w 2013 Digital Foundry ponowiło testy, używając profesjonalnych narzędzi, niedostępnych w 2008. 

http://www.youtube.com/watch?v=5iv0s4qWCuE

Wersja PS3 lubi spadać do 26-28 klatek, ale i wersja na X360 nie trzyma stałego frame rate. Co gorsza, jak na ironię, to ona jedyna spada do 20 fps-ów (1:21 - 1:23 w filmiku) . Przykro mi, że znowu Prawda Patrol rozbija betonowe mity, ale tak to już jest ;)

Opublikowano

W GTA IV to też memowy mit z CW i niepotwierdzone domniemania typa, który nota bene sam przyznał że GTA IV na PS3 jezt kepsze niż na X360 ;)

Mendrek, ~15 fps podczas wjeżdżania w ludzi na chodniku to nie był zamierzony efekt slow motion dla lepszego cinematic experience. :pawel: 

Aż się wierzyć nie chcę jak poprawiono framerate przy zachowaniu 720p w V, po tym czymś. 

Opublikowano

Mendrek wie lepiej mimo, ze nie gral w gta 4 na zadnej konsoli :kaz:

Opublikowano

A ja ograłem Bayonetkę na PS3 i nie zbierało mi się na wymioty.

No sa ludzie, ktorzy graja w gry na slabych pc w 15 fps ale czy to o czyms swiadczy?

Grałeś Ty kolego w ogóle w Bayo na PS3?

Opublikowano

hihihi

Platinum Games calls Bayonetta on PS3 its "biggest failure"

hihihi x 2

Edytowane przez kubson

Opublikowano

(pipi)isz bluber z tą bayo na ps3. Przeszedłem i było spoko,a te mityczne dropy były bardzo sporadyczne. Zresztą to takie samo gadanie jak to,że skyrim jest niegrywalny na ps3 i chodzi w 15fps. (pipi) prawda,bo jedyne do czego się można było przyczepić to to,że gra po 5-6h ciągłego grania łapała freezy i klatki leciały do 5,a wtedy trzeba było ją włączyć i wyłączyć.

Opublikowano

Figaro czy to bronisz wlasnie gorszego framerate'u?

(pipi) bluber z tą bayo na ps3. Przeszedłem i było spoko,a te mityczne dropy były bardzo sporadyczne. Zresztą to takie samo gadanie jak to,że skyrim jest niegrywalny na ps3 i chodzi w 15fps. (pipi) prawda,bo jedyne do czego się można było przyczepić to to,że gra po 5-6h ciągłego grania łapała freezy i klatki leciały do 5,a wtedy trzeba było ją włączyć i wyłączyć.

Ahhh ci konsolowcy dajcie im 20 fps, pasy i cinematic trzymanie galki w przod a beda sie zabijac w imie plastiku na forum

Opublikowano

Figaro czy to bronisz wlasnie gorszego framerate'u?

Czyli nie grałeś.

Gra się spoko, nawet ze spadkami. Jeśli ktoś odpuścił tę grę bo niby słaba wersja, jest gupkiem.

Opublikowano

8 rdzeni nie dało rady w bayonettcie xD konsola która była mocniejsza niz x360 xD

Opublikowano

Ja odpuściłem bo to japońskie rzygi. :kaz:

Opublikowano

Lem najgorszy klapek. Jak można bronić obesranych standardów w GT i jeszcze starać się wmówić,że w czasie wyścigu nie ma różnicy xD ? Mam wrażenie,że nawet najgorsze (pipi) rzucone graczom prosto w twarz przez sony będzie w twoich oczach podmuchem diamentowego pyłu.

Tak, tak. Zapomniałeś o obrazku.

229.jpg

Opublikowano

Mendrek wie lepiej mimo, ze nie gral w gta 4 na zadnej konsoli :kaz:

Przecież ustaliliśmy że dla botów i hejterów nie ma znaczenia czy podpieram się własnym zdaniem, czy zdaniem innych profesjonalnych krytyków, czy nawet technologicznych porównań jak to powyżej :)

Co do Bayonetty, to ja też grałem w to na PS3 i serio poza jednym momentem (gdzie oświetlenie biło po ekranie aż miło) nie zauważyłem spadków. To dlatego, że są gry gdzie spadki (z natury rzeczy chwilowe, niczym migawka) są praktycznie niezauważalne przez gracza, z powodu dynamiki i zaangażowania w gameplay. To nie są zj*bane cut scenki w Mass Effect 3 gdzie Bioware na PS3 dało ciała i każdy to widział, bo nie miał nic innego do roboty. Jeśli gameplay jest szybki, to nikt poza porównaniem na YT nie zauważy chwilowego spadku ;)

Opublikowano

okeeeeeej Mendrek juz dobrze  :empathy3:

Opublikowano

Jak się gra na ps3 to może faktycznie ludzkie oko nie widzi 60 fps  :kaz:

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

Jak się gra na ps3 to może faktycznie ludzkie oko nie widzi 60 fps  :kaz:

No jak już chcemy handlować który sprzęt był w stanie radzić sobie lepiej z 60 fps, to może porównamy jak radziły sobie flagowe arcade racery Sony i MS? :reggie:

Visually, PGR3 was a bit squeezed into its suit. It didn't quite run at 720p, but found itself upscaled from something like 600 vertical lines. That's all sorted out for PGR4. The game's locked at 30 frames-per-second, and "won't ever drop below". 

http://www.eurogamer.net/articles/project-gotham-racing-4-first-impressions?page=2

There's still something about Ridge Racer 7 that makes it a phenomenal 1080p game, but there's no doubt that WipEout HD is the better-looking 1920x1080 effort with some beautiful shader effects and excellent art direction. But what's going on the two shots below? (...) The dynamic framebuffer is really quite an innovative solution to the perennial 1080p problem. Even though we're seeing major differences in resolution, the human eye really will have trouble realising the difference when the detail level is changing so rapidly in such a fast moving game. In short, it's making an advanced-looking game like WipEout HD work at 1080p60 and that's pretty damn awesome.

http://insidethedigitalfoundry.blogspot.com/2008/09/wipeout-hds-1080p-sleight-of-hand.html

Jak to szło? Arcade racer bez 60 fps to nie arcade racer? :kaz:

Opublikowano

Strzał w stope nobody bo driveclub czy motostormy mialy 30 fps

Opublikowano

nom. t.j. FH1&2. I dlaczego strzał? to nie jak tak twierdzę i szafuje przykładem 60 fps Dreamcasta. 

+ wymieniłem dwa moim zdaniem najlepsze z obydwu sprzętów.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

No i inne arcade racery na poprzedniej generacji oprocz riiiidge racera, wipeouta i burnaoutow sobie nie przypominam

Opublikowano

Dobra nobody to może porównamy najlepsze z obu konsol symulatory i dostajemy FM3/4 w których nie ma spadku do nawet 59,5 fpsa vs GT5/6 gdzie spadki są i do 40 a gra połowę czasu leci w 50.

Dowód: 

:shotgun:

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

W GT5 lepsze framerate uzyskuje się po zejściu z 1080 do 720. Tak samo jest z GT6. Tak więc pudło mate. :reggie:

@B

podkreślę - wybrałem IMO najlepsze.

edit: a nie czekaj. masz rację. :obama: Still Wipeout in 1080/60 > jakikolwiek sim. :reggie:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

W GT5 lepsze framerate uzyskuje się po zejściu z 1080 do 720. Tak samo jest z GT6. Tak więc pudło mate. :reggie:

Rozbawiło mnie to. :kaz:

Opublikowano

Dobra nobody to może porównamy najlepsze z obu konsol symulatory i dostajemy FM3/4 w których nie ma spadku do nawet 59,5 fpsa vs GT5/6 gdzie spadki są i do 40 a gra połowę czasu leci w 50.

Dzień i noc, deszcz, wolumetryczne efekty cząsteczkowe i rozdzielczość wyższa niż w większości gier na XB1. Co ty właściwie chcesz porównywać? :yao:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.