Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Kasias - dlaczego grałem w Resident Evil HD Remaster na very easy? Z dwóch powodów:

1. Jest to nowy poziom trudności, którego nie było w edycji z GC i Wii. Był to więc oczywisty wybór w celu ustalenia różnic pomiędzy dwoma dotychczasowymi "wyjściowymi" poziomami (normal i easy, kolejne odblokowują się po jednokrotnym przejściu gry). Nie wstydzę się tego, ba, nawet wspominam o tym w recenzji.

2. W przeciwieństwie do wielu kolegów po fachu, dla których REmake to zupełnie nowe doświadczenie, sam przeszedłem już tą grę wcześniej. Wiele razy. I GC i Wii (choć to dokładnie to samo). Jak pewnie zdążyłeś się już połapać - to port w najczystszej postaci, poza nowym poziomem trudności, sterowania, skórkami postaci oraz "oszukanymi" proporcjami 16:9 oferujący dokładnie to samo co dwie poprzednie wersje. Bez choćby jednej zmiany w położeniu przeciwinika/przemiotów/zagadek/czegokolwiek innego. Nie tylko z recenzenckiego obowiązku ale też z przyjemności (gra wciąż jest świetna) przeszedłem ją jednak raz jeszcze. Owszem, bez większego stresu (very easy), trochę się spiesząc ale wszak całość znam na wylot - zagrałbym 15 minut i wiedziałbym o niej dokładnie tyle samo, czyli wszystko bo już wiedziałem to wcześniej.

BTW, cieszę się, że tak wnikliwie nas stalkujesz, wertujesz magazyn w poszukiwaniu błędów, a kiedy wreszcie coś znajdziesz lub wydaje Ci się ze znalazłeś - przystępujesz do akcji. Mam jednak wrażenie, że Twoja aktywność w tym aspekcie wzrosła zaraz po tym jak pożegnałeś się z fuchą newsmana na ppe.pl ale być może to jedynie zbieg okoliczności :)

:banderas: :banderas: :banderas:

KASIAS NA KOLANACH

:daddy:

:obama:

KASIA NA KOLANACH Z PEŁNYMI USTAMI

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

microsoft powinien fundowac jakies nagrody kazdemu kto kupi wieska3 w tej kulawej najgroszej edycji na xone - czy zgadzasz sie z tym Don?

Nie zobaczę różnic pomiędzy 900p a 1080p tak samo jak eXpert nie widzi różnicy pomiędzy 30 a 60 FPS  :reggie:

Opublikowano

<czas wyciagnac afere z psyko z szafy>

Opublikowano

Kasias niusmanem na ppe był? kolejny obiektywny redaktor widzę, pewno za gloryfikowanie Sony ppe daje od razu wakaty.

To tak jakby kupić Skode Fabie a po przyjściu do domu okazuje sie ze w tej samej cenie można było kupić BMW 135i

xDDDDDDDDD

chyba jakby kupił fabię z silnikiem 1.2 a w tej samej cenie by miał silnik 1.4 tsi, to bym się zgodził.

Opublikowano

microsoft powinien fundowac jakies nagrody kazdemu kto kupi wieska3 w tej kulawej najgroszej edycji na xone - czy zgadzasz sie z tym Don?

Nie zobaczę różnic pomiędzy 900p a 1080p tak samo jak eXpert nie widzi różnicy pomiędzy 30 a 60 FPS :reggie:

To czas iść do okulisty i mowię to powaznie. No chyba ze masz 32" tv
Opublikowano

Kasias ma tendecję do pomówień. KILa zwyzywał kiedyś w statusach od złodzejaszków, a teraz to. Podejrzany typek.

Kasias to ma tendecję do zyebanych opinii.

Opublikowano

900p nie przeszkodzilo mi nabic ponad 70h w ciagu 4 dni zagrywania sie w Dragon Age, a wy jak tam fani RPG na konsoli PS4? DA:I zaliczony? Wiesiek 1 i 2 zaliczone na waszych PCtach co ogrywacie inne gry z 360? Ksiazki przeczytane? Czy tylko obejrzeliscie na TVP2 jak Geralt oblewa keczupem wypchane pierzem maszkary?

Jezu, aż czuć tą złość i łzy płynące na klawiaturę podczas pisania tego posta...

No straszna złość xD beka z ciebie jest, że fapiesz do konsoli, której nie masz i do serii gier, której nigdy nie grałeś. NO ALE PS4 LEPSZE, idź masturbować mario lepiej

Opublikowano

Nie zobaczę różnic pomiędzy 900p a 1080p tak samo jak eXpert nie widzi różnicy pomiędzy 30 a 60 FPS :reggie:

To chyba rada dla Ciebie, a nie dla mnie. Masz tupet biorąc uwagę Twoje liczne "rewelacje" na temat kwestii oprawy w grach XD 

Opublikowano

900p nie przeszkodzilo mi nabic ponad 70h w ciagu 4 dni zagrywania sie w Dragon Age, a wy jak tam fani RPG na konsoli PS4? DA:I zaliczony? Wiesiek 1 i 2 zaliczone na waszych PCtach co ogrywacie inne gry z 360? Ksiazki przeczytane? Czy tylko obejrzeliscie na TVP2 jak Geralt oblewa keczupem wypchane pierzem maszkary?

Jezu, aż czuć tą złość i łzy płynące na klawiaturę podczas pisania tego posta...

No straszna złość xD beka z ciebie jest, że fapiesz do konsoli, której nie masz i do serii gier, której nigdy nie grałeś. NO ALE PS4 LEPSZE, idź masturbować mario lepiej

Ty robisz to samo
Opublikowano

podmienić kilka słów i post można skierować do Ciebie :trap:

Opublikowano

xD

kiedy wy barany zrozumiecie że wielkość ekranu nie ma związku z różnicami między rozdzielczościami? nawet na 19 calach będzie widać taką różnicę, o ile siedzisz np. przy biurku i monitorze.

a tu jeden z drugim kupi panasonic 55 cali i będzie drwił z 900p, chociaż sam siedzi od konsoli 4 metry.

Opublikowano

aha czyli rozdziałka ma znaczenie ale już ustawienia ultra na PC a high/medium z ps4 nie? lol

Opublikowano

Serio byl newsmanem na PPE?

Opublikowano

Nie fapie do żadnej konsoli a wieski prawilnego ograne także tego bujaj wora :kaz: 

Opublikowano

To chyba rada dla Ciebie, a nie dla mnie. Masz tupet biorąc uwagę Twoje liczne "rewelacje" na temat kwestii oprawy w grach XD

Ale ja jestem z Tobą szczery, zmień sobie teraz w kompie rozdzielczość ekranu z 1080p na 900p, stary, jesli nie zobaczysz różnicy to idź do okulisty.
Opublikowano

Stary, jak twierdzisz, że 30 FPS'owy filmik ma 60 FPS, to już dawno powinieneś wylądować na operacji siatkówki ;)

Opublikowano

Nie fapie do żadnej konsoli a wieski prawilnego ograne także tego bujaj wora :kaz:

fapiesz do "zintegrowanego systemu operacyjnego, all in one Windows 10" a to chyba jeszcze gorsze :bad:

Opublikowano

Nu ale z tymi multiplatformami na PS3 to faktycznie buła była. Często odpalałem taką samą grę dla porównania i niestety zielony kolor wygrywał. 

nie mówię że nie ping. jednak twierdzić że DF wraz ze swoim programem do liczenia framerate testowanym na kilku najbardziej newralgicznych punktch, jest przekupione, bo nie zgadza się z tym co wg ciebie widać po (max kwadransie?) testowania? O.o 4/5 moich multiplatform działała tak samo, lub miała spadki tak nieznaczne, że dostrzeżenie ich gołym okiem wymagało by siedzenia przed dwoma ekranami jak nerd z PCLaba (vide Batman AA i AC, czy RE5). 

Dlatego kolejną generację jestem z nimi, jako z główną platformą - mają olbrzymi kredyt zaufania i jeszcze nie było większych potknięć. Natomiast z PS4 co chwile są grube problemy.

No niestety, przez aspekty multiplatform to u nich jest ciągle krok w tył. Choć szczerze mówiąc mam nadzieję że sytuacja do końca roku się wyrówna i da tym samym powód do spięcia dupy w kwestii większej ilości dobrych, konkurencyjnych exów 3xA. 

Opublikowano

Stary, jak twierdzisz, że 30 FPS'owy filmik ma 60 FPS, to już dawno powinieneś wylądować na operacji siatkówki ;)

Przecież to był troll, HAHAHA NIE ZROZUMIAŁEŚ.

Nikt nie zrozumiał.

:frog:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

xD

kiedy wy barany zrozumiecie że wielkość ekranu nie ma związku z różnicami między rozdzielczościami? nawet na 19 calach będzie widać taką różnicę, o ile siedzisz np. przy biurku i monitorze.

a tu jeden z drugim kupi panasonic 55 cali i będzie drwił z 900p, chociaż sam siedzi od konsoli 4 metry.

I tak i nie, na 19" monitorku z tej samej odległosci co od 55" bedzie lepiej wygladalo, bo jak oba maja full hd to monitorek ma mniejsze pixele.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Ja tak nie twierdze i nigdy nie widziałem.
Opublikowano

Dobra koniec tego dobrego, kupuje PS4 pewno Batman też będzie lepszy na nadkonsoli, lets face it boty  :frog:

Opublikowano

Kasias - dlaczego grałem w Resident Evil HD Remaster na very easy? Z dwóch powodów:

1. Jest to nowy poziom trudności, którego nie było w edycji z GC i Wii. Był to więc oczywisty wybór w celu ustalenia różnic pomiędzy dwoma dotychczasowymi "wyjściowymi" poziomami (normal i easy, kolejne odblokowują się po jednokrotnym przejściu gry). Nie wstydzę się tego, ba, nawet wspominam o tym w recenzji.

2. W przeciwieństwie do wielu kolegów po fachu, dla których REmake to zupełnie nowe doświadczenie, sam przeszedłem już tą grę wcześniej. Wiele razy. I GC i Wii (choć to dokładnie to samo). Jak pewnie zdążyłeś się już połapać - to port w najczystszej postaci, poza nowym poziomem trudności, sterowania, skórkami postaci oraz "oszukanymi" proporcjami 16:9 oferujący dokładnie to samo co dwie poprzednie wersje. Bez choćby jednej zmiany w położeniu przeciwinika/przemiotów/zagadek/czegokolwiek innego. Nie tylko z recenzenckiego obowiązku ale też z przyjemności (gra wciąż jest świetna) przeszedłem ją jednak raz jeszcze. Owszem, bez większego stresu (very easy), trochę się spiesząc ale wszak całość znam na wylot - zagrałbym 15 minut i wiedziałbym o niej dokładnie tyle samo, czyli wszystko bo już wiedziałem to wcześniej.

BTW, cieszę się, że tak wnikliwie nas stalkujesz, wertujesz magazyn w poszukiwaniu błędów, a kiedy wreszcie coś znajdziesz lub wydaje Ci się ze znalazłeś - przystępujesz do akcji. Mam jednak wrażenie, że Twoja aktywność w tym aspekcie wzrosła zaraz po tym jak pożegnałeś się z fuchą newsmana na ppe.pl ale być może to jedynie zbieg okoliczności :)

:banderas: :banderas: :banderas:

KASIAS NA KOLANACH

:daddy:

KASIA NA KOLANACH Z PEŁNYMI USTAMI

:dynia:  :dynia:  :dynia:

no już spokojnie.  :obama:

Opublikowano

Dobra koniec tego dobrego, kupuje PS4 pewno Batman też będzie lepszy na nadkonsoli, lets face it boty :frog:

A myślałeś ze Batman bedzie taki sam? :frog:

Edytowane przez eX4cT_PL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.