Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Prawo wygląda tak

Samo ściąganie filmów z internetu nie jest nielegalne i nie grozi za to odpowiedzialność karna. Zgodnie z prawem takie działanie można bowiem uznać za dozwolony użytek osobisty. Art. 23 ustawy o prawie autorskim mówi, że wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu. Użytkownik nie ma obowiązku nakazanego prawem sprawdzenia legalności, a więc wolno pobierać pliki z sieci bez konieczności uzyskania odrębnej zgody uprawnionego lub zapłaty wynagrodzenia.

czyli teoretycznie jeśli nie sciagasz z torrentów to nie jesteś złodziejem :lapka: Suteq sciągaj gry od ubi nie z torrentów nastepnym razem to exact się nie bedzie miał czego czepić :reggie:

Nie mozna sciagac oprogramowania.

A wy tlumaczysz mi jaka jest moralna róznica w tej kradzieży? Jak pójde do sklepu ukraść cukierki to mnie zamkną do wiezienia ale jak bułki to puszczą wolno?

I j ak tam wrażenia po trailerze DDO? :)

9ae298a8c67e98d48540606202e056df.jpg

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Prawo wygląda tak

Samo ściąganie filmów z internetu nie jest nielegalne i nie grozi za to odpowiedzialność karna. Zgodnie z prawem takie działanie można bowiem uznać za dozwolony użytek osobisty. Art. 23 ustawy o prawie autorskim mówi, że wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu. Użytkownik nie ma obowiązku nakazanego prawem sprawdzenia legalności, a więc wolno pobierać pliki z sieci bez konieczności uzyskania odrębnej zgody uprawnionego lub zapłaty wynagrodzenia.

czyli teoretycznie jeśli nie sciagasz z torrentów to nie jesteś złodziejem :lapka: Suteq sciągaj gry od ubi nie z torrentów nastepnym razem to exact się nie bedzie miał czego czepić :reggie:

Nie mozna sciagac oprogramowania.

A wy tlumaczysz mi jaka jest moralna róznica w tej kradzieży? Jak pójde do sklepu ukraść cukierki to mnie zamkną do wiezienia ale jak bułki to puszczą wolno?

I j ak tam wrażenia po trailerze DDO? :)

9ae298a8c67e98d48540606202e056df.jpg

Inaczej wyglądają warunki licencyjne.
Opublikowano

Mógłbyś już w końcu ogarnąć to cytowanie

Opublikowano

Dales sobie wyprac mozg koncernom.

edit: co jest z tym cytowaniem?

Zawsze mozna bylo deletem wywalic te ramki yebane i zostawic to co nas interesuje, a teraz wszystko sie sypie.

Jakies protipy?

Opublikowano

podobno jak się ogląda serial na necie przez zalukaj.tv to zawsze wtedy ginie jakaś marchewka

Opublikowano

Zaraz bede strzelal z ucha za te cytaty. Potem tylko nie placzcie ze mieliscie blokade na pisanie. :lapka:

Opublikowano

Te karnista, prawa autorskie naruszasz niezależnie od tego, czy ściągasz gierkę, czy serial. Inna kwestią jest to, czy odpowiada się wtedy cywilnie czy karnie, tak czy inaczej, oba przypadki są sankcjonowane przez polskie prawo.

Bo podpowiem, to że jeden z drugim otworzy sobie kodeks karny w pdfie, wciśnie ctrl+f i wpisze "popdie,rdalam seriale z torrentów" i nic nie znajdzie, nie znaczy że nie narusza prawa.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ciekawe co tam w CW...

Forza vs DC

Wyzywanie sie od zlodziei

Hmm, czyli po staremu, 2/10 za wtornosc.

PS. Ale rozsadniej z tymi cytatami co? :D

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Te karnista, prawa autorskie naruszasz niezależnie od tego, czy ściągasz gierkę, czy serial. Inna kwestią jest to, czy odpowiada się wtedy cywilnie czy karnie, tak czy inaczej, oba przypadki są sankcjonowane przez polskie prawo.

Mi pani profesor na na prawie medialnym mowila co innego.

Opublikowano

Dales sobie wyprac mozg koncernom.

edit: co jest z tym cytowaniem?

Zawsze mozna bylo deletem wywalic te ramki yebane i zostawic to co nas interesuje, a teraz wszystko sie sypie.

Jakies protipy?

Wyłącz sobie BBCode i ogarniesz. Nie dałem sobie wyprać bo sam ciągne rzeczy z netu, ale dla mnie kradzież=kradzież i nie udaje świętego.

Opublikowano

na czym xd?

Opublikowano

No dobra, prawo prasowe, ale chcialem ujac tez inne media dla dobra dyskusji xD

Poza tym z drobnymi cwaniaczkami, ktorzy zepsute sprzety sprzedaja NIE DYSKUTUJE.

ZEGNAM PANA.

To ilu jest teraz xbotow na forum?

Ale elitarnie :)

Opublikowano

Sama Elita ;]

Opublikowano

PS Polska ma jeszce parę sztuk PS4 20th anniversary do rozdania

#tylkoSony

#4theplayers

Żartuję, tylko Xbox i Nintendo się liczy! can't wait na mojego X360 i X1 <3 

Edytowane przez Rayos

Opublikowano
Żartuję, tylko Xbox i Nintendo się liczy! can't wait na mojego X360 i X1 <3 

Biedne Big N jak można jedno zestawić z drugim ? :(

Opublikowano

Boje sie troche, ze xbox skonczy w polsce jak nintendo :(

Opublikowano

Rayos najwieksza choragiewka na forum. :reggie:

Opublikowano

Boje sie troche, ze xbox skonczy w polsce jak nintendo :(

nigdy nie zmienie swojej orientacji!

Opublikowano

Co te markitengowce z M$ to ja nawet nie  :whyyy:

Z tego co mi opowiada kolega z m$ to sa traktowani jak 3 swiat przez centrale.

Nie wiedza nigdy NIC do ostatniej chwili, a potem wszystko na wariackich papierach...

Opublikowano

Dawno nie było dyskusji o padach.

Opublikowano

Rayos najwieksza choragiewka na forum. :reggie:

Xboxa szanuję od dawna, a z Sony szanuję tylko Vitę od kiedy mam Vitę. Nintendo od zawsze. Więc o jakiej chorągiewce mowa :reggie:

Opublikowano

Co te markitengowce z M$ to ja nawet nie :whyyy:

Z tego co mi opowiada kolega z m$ to sa traktowani jak 3 swiat przez centrale.

Nie wiedza nigdy NIC do ostatniej chwili, a potem wszystko na wariackich papierach...

Ale to widać na każdym kroku, Maciomaniak ostatnio dobrze to opisał.

Jesli Xbox nie zostanie złamany to w Polsce słabo to widze, jedna Forza nie uratuje tej konsoli.

Opublikowano

Dawno nie było dyskusji o padach.

Po co? Cytujac klasyka "przeciez i tak wiadomo ktory jest najlepszy"
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.