Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ale chyba przez najbliższy rok nie ma co liczyć na obniżke cen obu konsol do pułapu 1200 złotych i jakieś wersje Slim, co?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

no nie wiem, ja nie spodziewalem sie, ze w wakacje PS4 bedzie chodzic za 1380-1450 zl...

Edytowane przez easye

Opublikowano

xbone to tak jak Wii, pod koniec generacji kupić za grosze i ograc te 5 exow co nie wyszło na blache.

Opublikowano

<cw mode off> nie sądziłem ze to sie stanie po całej (mojej pierwszej konsolowej) generacji spędzonej na ps3 ale wlasnie poszedł preorder na xbone.Forza, Halo i SO mnie przekonały, żal Bloodborne, no ale cóż - pewnie kiedyś sie dorwe do PS4.

Juz wylalem do zlewu moja whisky, wyrzuciłem cygara i kazalem zamurować kominek <Judasz>

A w co będziesz grał od stycznia?

Patrząc na to w co Ty grasz na swoim PS4 od premiery, to jego zakup Xone dzisiaj z zestawem, który podał jest z pewnością bardziej trafiony i przemyślany XD

O gustach się nie dyskutuje a multiplatformy i tak są lepsze na ps4, wiedźmin też będzie lepszy.
Opublikowano

ale bez kart

XDXDXD

Opublikowano

Mój zestaw startowy prawdopodobnie na przełomie października/listopada:

Sunset_Overdrive_Xbox_One_super_le_bundl

+

forza-horizon-2.jpg

+

BSHMK3l.png

+

killer-instinct.jpg

Końcówka tego roku to idealny moment na zakup Xone.

Opublikowano

sam się zastanawiam nad kupnem One, bo ta Forza kusi w chuy, ale chyba tylko dla niej. Reszta jakoś mnie zbytnio nie jara, no może w QB bym zagrał. Dlatego poczekam jeszcze trochę aż stanieje, bo płacić tyle samo co za PS4 nie zamierzam.

Jeśli Xone jako dodatek, to tak, Forza jest fajna, Horizon tez będzie świetny, wyścigi po burakach to pewnie z 5-10% gry, a pokazują to na potęgę by reklamować grę jako open world Racer.

Natomiast kupno Xboxa jako główna konsola nie mając PC to jest to głupi pomysł. Całe życie grać na exach?

SO to będzie gra na dwa wieczory.

Halo dla prawdziwych fanów.

Pozostają multiplatformy które czy się nam to podoba czy nie to i tak będą gorsze, M$ nie będzie przy każdej grze wykładał kasy by ją równać w dół jak w przypadku Wiedźmina.

Opublikowano

sam się zastanawiam nad kupnem One, bo ta Forza kusi w chuy, ale chyba tylko dla niej. Reszta jakoś mnie zbytnio nie jara, no może w QB bym zagrał. Dlatego poczekam jeszcze trochę aż stanieje, bo płacić tyle samo co za PS4 nie zamierzam.

Jeśli Xone jako dodatek, to tak, Forza jest fajna, Horizon tez będzie świetny, wyścigi po burakach to pewnie z 5-10% gry, a pokazują to na potęgę by reklamować grę jako open world Racer.

Natomiast kupno Xboxa jako główna konsola nie mając PC to jest to głupi pomysł. Całe życie grać na exach?

Pozostają multiplatformy które czy się nam to podoba czy nie to i tak będą gorsze, M$ nie będzie przy każdej grze wykładał kasy by ją równać w dół jak w przypadku Wiedźmina.

Oczy krwawią od tych debilizmów.

Opublikowano

Oczy krwawią od tych debilizmów.

Piszę tylko to co ludzie pisali w temacie Wiedźmina, mam na poparcie tych słów tyle samo dowodów co ty na wysmiewanie ich, a temat był, coś jest na rzeczy.
Opublikowano

Schowaj się człowieku bo każdy nowy dzień w Twoim wykonaniu na forum, to kolejna kompromitacja. Ciężko już spamiętać te wszystkie bzdury co pisałeś.

Wczoraj Diablo 3 w 50 FPS, wcześniej akwaplanacja chuopcze, 60 FPS na filmach z jutub "widać gołym okiem", suchar z WIeśkiem na E3 itp. itd.

Coś jest na rzeczy bo klapki pisały. Wiadomo, jak PS4 gdzieś nie wyrabia to wina Xone XD

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ale chyba przez najbliższy rok nie ma co liczyć na obniżke cen obu konsol do pułapu 1200 złotych i jakieś wersje Slim, co?

Patrzać na sprzedaż, to na pewno szybciej to nastąpi u xbona, może za 2 lata cena będzie odpowiednia i uzbiera się te 5 gier wartych do ogrania.

xbone to tak jak Wii, pod koniec generacji kupić za grosze i ograc te 5 exow co nie wyszło na blache.

Dokładnie.

Opublikowano

Schowaj się człowieku bo każdy nowy dzień w Twoim wykonaniu na forum, to kolejna kompromitacja. Ciężko już spamiętać te wszystkie bzdury co pisałeś.

Coś jest na rzeczy bo klapki pisały. Wiadomo, jak PS4 gdzieś nie wyrabia to wina Xone XD

A powiedz mi jak mocno ty się kompromitujesz wzywając mnie, krzycząc przez łzy, to nie prawda, tak nie może być, to pisały klapki, tematu na forum cdp nie było, to jakaś jeeebbana manipulacja, mając na uwadze że samo GPU w xone jest gorsze od tego w PS4 a 8gb gddr5 jest niemal stworzone do generowania takiego świata jaki jest we wiedzminie.
Opublikowano

to teraz czekamy na relacje userów masorz i orzeszek nt. działania serwisów gwarancyjnych. dwaj sprawdzeni użytkownicy. jestem w stanie się założyć o moje 2,5k plusów, że orzeszek prędzej dostanie konsole w nienagannym stanie ;).

No raczej, gdyż gwarancje zwykły nie obejmować piorunòw.

Ale i tak nie byłbym taki pewien. Niech Orzeszek lepiej modli się, by mu nie odesłali konsoli z ruskim dashboardem only ;)

misiu, diablo 3 jest po angielsku w wersji cyfrowej, wiec nie wiem z czego heheszki. o 7 rano usterka zgłoszona przez strone internetową o 16 kurier odbiera paczke, jeden telefon wykonany po to by zamówić kuriera. konsola do czech jedzie.

Opublikowano

A powiedz mi jak mocno ty się kompromitujesz wzywając mnie, krzycząc przez łzy, to nie prawda, tak nie może być, to pisały klapki, tematu na forum cdp nie było, to jakaś jeeebbana manipulacja, mając na uwadze że samo GPU w xone jest gorsze od tego w PS4 a 8gb gddr5 jest niemal stworzone do generowania takiego świata jaki jest we wiedzminie.

Kolejna Twoja kompromitacja dzisiaj: Na CDP był temat założony przez blachary, które tam pisały, że WERSJE NA KONSOLE PS4/XONE POWINNY BYĆ ZJECHANE W DÓŁ ŻEBY NIE WYGLĄDAŁY PODOBNIE DO PC MASTER RACE.

Kolejny raz nie czytałeś tego na co się powołujesz...

CHUOPCZE

:D

Opublikowano

Wczoraj Diablo 3 w 50 FPS, wcześniej akwaplanacja chuopcze, 60 FPS na filmach z jutub "widać gołym okiem", suchar z WIeśkiem na E3 itp. itd.

Przed premierą next gena od Sony i tego czegoś od Microsoftu jeden z developerów (chciał pozostać anonimowy) wypowiadał się, że nie wyklucza możliwości pogorszenia wersji PS4. Jeżeli jedna wersja różni się znacząco, to traci na tym sam developer. Po pierwsze fani mogą się od niego odwrócić i po prostu nie kupić gry, a po drugi mogą narazić się microsftowi. Poszukam tej wypowiedzi może uda mi się ją znaleźć.

Opublikowano

Kij z Wiedźminem, wyciekło info o nowym Residencie, będzie nim Revelations 2, czyli syf ale lepszy niż 6 :)

screenlg1.jpg

Resident Evil Revelations 2 is reportedly on the way, with a leaked box art image and screenshot revealing the sequel.

French website Gamer in a Box noticed that Xbox.com hosted two media images for Resident Evil Revelations 2, pulling back the curtain on the survival horror game. IGN has reached out to Capcom about the leak, inquiring about what platforms the sequel is planned for.

http://uk.ign.com/articles/2014/08/19/resident-evil-revelations-2-leaked

Opublikowano

misiu, diablo 3 jest po angielsku w wersji cyfrowej, wiec nie wiem z czego heheszki. o 7 rano usterka zgłoszona przez strone internetową o 16 kurier odbiera paczke, jeden telefon wykonany po to by zamówić kuriera. konsola do czech jedzie.

klasa, z tego co pisal Masorz to po prawie 2tyg konsola dalej polski nie opuscila w drodze do francji :/

Opublikowano
Po pierwsze fani mogą się od niego odwrócić i po prostu nie kupić gry

to niech nie kupują. i tak jakoś dziwnie zaczynać serię od trzeciej części.

Kij z Wiedźminem, wyciekło info o nowym Residencie, będzie nim Revelations 2, czyli syf ale lepszy niż 6

a na blachy zmierza nowe alone in the dark. tłuste lata dla fanów survival horrorów :).

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

klasa, z tego co pisal Masorz to po prawie 2tyg konsola dalej polski nie opuscila w drodze do francji :confused:

Jeszcze będzie tak, że Masorz wysłał konsolę 2 tyg. przed Orzeszkiem i dostanie konsolę 2 tyg. po Orzeszku.

Ale MS zawsze miał błyskawiczny serwis. 

Pewnie też mało który klapek wie, że w tej generacji na Xone są 2 lata gwaracji door 2 door Microsoftu. Wystarczy konsolę na ich stronie zarejestrować.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie mówię o Wiedzminie, a w ogóle o grach multiplatformowych.

Opublikowano

Yeti jak zwykle w szczytowej formie (pipi)enia farmazonów.

Opublikowano

to niech nie kupują multiplatform, przecież tyle exów do ogrania.

Opublikowano

To w takim razie Panie "anonimowy developer napisał", jak to się ma do tego, że co stronę piszecie, że każda gra wygląda lepiej na PS4? No bo w takim razie sam sobie przeczysz.

Opublikowano

to oczywiste, gdyby nie xbon 4K juz bylo by na ps4 standardem

Opublikowano

@eX4cT_PL

A co jeśli się okaże, że wszystkie multiplatformy będą działały tak samo na xone i ps4 ? :OOOO Bo większość gier tej jesieni będzie wyglądała identycznie na obu platformach i nie wiem czemu nie miałoby tak być w przyszłości. Fakt jest taki, że xone jest konsolą trudniejszą w programowaniu + pierwsze devkity zostały wysłane o wiele później do deweloperów niż ps4 stąd problemy z pierwszymi grami na sprzęt Microsoftu. Teraz wszyscy już powoli zaczynają ogarniać xboxa, wyszły nowe SDK, zwolniono trochę mocy z Kinecta, a kto wie co będzie w przyszłości ;) Ale w sumie co ja tam wiem, przecież to ty jesteś ekspertem. W reklamie pisało, że ps4 najmocniejsze, że ma 8giga gddr5 i w ogóle tylko playstation ;p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.