Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Teraz strach się bać kupić wii u. Bo za pół roku wypuszczą wersję z lepszym gpu i ramem. Tylko dzięki niej super grafika w Zeldzie, na starym Wii U nie pójdzie w ogóle. Tak się nie buduje zaufania klientów.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tak, oszukali nas japońskie łobuzy, sprzedaję wszystkie ich konsole. Bojkot!

Opublikowano

Czezky przytomnie sprzedał zanim było za późno.

Opublikowano

Teraz strach się bać kupić wii u. Bo za pół roku wypuszczą wersję z lepszym gpu i ramem. Tylko dzięki niej super grafika w Zeldzie, na starym Wii U nie pójdzie w ogóle. Tak się nie buduje zaufania klientów.

ci powiem, ze widzac jak wyglada trailer zeldy, ktory rzekomo jest real time i in game przyszlo mi do glowy ze to moze pochodzic z wii u de lux albo na wiiu z przystawka na dodatkowa pamiec jak kiedys z n64

w kazdym badz razie wracajac do 3ds to zobaczymy jak sie sprawa rozwinie z exami na ta rewizje - na razie jest xenoblade ale tgs za 2tyg i tam sie pewnie dowiemy wszystkiego

Opublikowano

Zupełnie zapomniałem o tej przystawce do Monstera. W takim razie jak zawsze w CW wstrzymajmy się z oceną, aż do czasu kiedy N dostarczy nam więcej dowodów swojej winy.

Opublikowano

ci powiem, ze widzac jak wyglada trailer zeldy, ktory rzekomo jest real time i in game przyszlo mi do glowy ze to moze pochodzic z wii u de lux albo na wiiu z przystawka na dodatkowa pamiec jak kiedys z n64

w kazdym badz razie wracajac do 3ds to zobaczymy jak sie sprawa rozwinie z exami na ta rewizje - na razie jest xenoblade ale tgs za 2tyg i tam sie pewnie dowiemy wszystkiego

Watpie, podejrzewam ze tak jak Xeno Zelda zaliczy maly downgrade wzgledem tego co pokazali, ale i tak nikt sie nie przyczepi bo gameplay pewnie bedzie zrywal pape z dachu.

Ale ta akcja z lepsza wersja 3dsa jest dziwna, wielu ludzi podejdzie do sprawy tak jak koper napisal, zastanowi sie czy jest sens kupowac cos teraz czy lepiej nie poczekac na jakas lepsza wersje, ktora rownie dobrze moze nie nadejsc a w miedzyczasie ten ktos straci zainteresowanie, sami sieja niepotrzebnie ferment wsrod konsumentow.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

wiadomo, wii u tak słabe, że niedługo trzeba będzie do niego kupować kartę graficzną. BlachaU. #bombaprawdy

Opublikowano

W okolicach premiery Mario Kart 8 przyjęła się wersja że ta gra wyciska "niemal wszystko" z konsoli. Prezentuje się świetnie ale jednak Zelda sprawia wrażenie ładniejszej a do tego ma być duży rozległy świat. Od dzisiejszego pokazu 3DSa niewielkie obawy o podobny numer z Wii U też się pojawiły.

Opublikowano

Wiadomo, opinie nie pokrywają się z wyimaginowanymi wizjami botów, więc magazyn jest zaprzedany Sony. Nudne to już. Jak ktoś czyta PE więcej niż 4 lata to pamięta, że podejście do konsol mieli zawsze adekwatne do realiów. Pismo o grach, w przeciwieństwie do znafcuw z CW, ma dostęp do grywalnego kodu

W CW dowiadujesz się pierwszy, która wersja gierki jest lepsza i dlatego możesz sobie wybrać na którą konsolę ją kupisz vs PE piszą recki na podstawie jednej wersji gry

W CW tuż po premierz BFa wiesz, że jest zabugowany i przez to niegrywalny vs PE BF dostaje 8/9 na premierę.

W CW wrzucenie dwóch LBP oraz Journey (!!!!!) do TOP 10 platformówek generacji jest uznawane nawet przez tutejszych bywalców za lekko nieteges vs PE właśnie to robi.

Takie tam.

Okay, Journey wśród platformówek to xDDDD Ale co w tym dziwnego że wrzucono tam LBP 1&2, kiedy większości samych graczy te gierki się podobały? Olać recenzje metactritic, gamerankings, wszystkie polskie serwisy, opinie większości w dziale ps3/ LBP - powołać się na forumową mniejszość samozwańczych ekspertów.

Ciągle podnosi się larum jakie to branża ma sprzedawany oceny, a kiedy idzie poczytać "fachowców" z forumka, to idzie dowiedzieć się że Noszenie Drabiny, gra na raz, bla bla, ale o ruszeniu multi nawet nie pomyślał. Ostatni Deus Ex - "brak kontroli nad postacią, nudne gadki, rzuciłem po godzinie". No, profesjonalizm w chooj.

Opublikowano

Może dlatego, że LBP ma zje.baną mechanikę skoku i przez co bycie platformówką średnio jej wychodzi?

Opublikowano

Jasne, sam skok jest mało intuicyjny, ale gra jako całość, dla większości sprawiła masę frajdy, a w szczególności podczas kanapowego co-op'a, czy online, podczas ogrywania leveli samych graczy (niektóre odstawiają nawet te stworzone przez Media Molecule). Stąd w większości pozytywy od samych graczy (także na tym forum). Poza tym Ranking 10 platformówek 7 generacji wg Ekstrima ma jednak zacne podium:

1. Super Mario Galaxy

2. Rayman Legends

3. Super Mario Galaxy 2

Więc i wysoka pozycja pierwszego LBP nie jest dla większości taka nieuzasadniona.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ale co wy wymagacie od rankingów w PSX Extreme, jak tam udzielają się Sojer (który gra tylko w muzyczne nawalnki i Dragon Balle), Mutti (który zna z 300 słów) czy taki Majk, który kiedyś "hardkorowo zaliczał gry, od niedawna hardkorowo zalicza kobiety".

Opublikowano

No tak, na szmacianki działa fizyka i od razu gra nie jest platformówką, pomimo tego, że tam ciągle się skaka i skaka, to czym w takim razie ? LBP jak najbardziej tam pasuje, ale co tam robi Journey, to już nie mam pojęcia xD

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Nie chodzi o to czy jest, tylko czy zasługuję na top 10. Wg zgredów Marianów i ostatniego Raymana nie przebił, więc wiochy nie ma.

Poza Journey.  :teehee:

Opublikowano

No tak, na szmacianki działa fizyka i od razu gra nie jest platformówką, pomimo tego, że tam ciągle się skaka i skaka, to czym w takim razie ? LBP jak najbardziej tam pasuje,

Raz, że nie napisałem, że LBP nie jest platformówką (ale jak najważniejszy element platformówki jest skopany to jakim cudem ma to być wysoko w rankingu?) dwa, gra jest hubem do minigierek od innych graczy. Anyway pe to szmatławiec, który jest sprzedany dla ubisoftu, ea i sony i beka z nich.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Bo większości samych graczy i tak się podoba. "Ech".

Opublikowano

Raz, że jest to platformówka, dwa, element skoku jest po prostu inny. Czepianie się na siłę, to nie Rayman i Mario gdzie można masterować swoje wyniki, tutaj beztrosko skacze się z platformy do platformy, w coopie zabawa przednia. Matko, co by to było, jakby LBP był w pierwszej trójce, strach pomyśleć.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

No to ch.ujowa platformówka w takim razie.

Opublikowano

Te rankingi nie są w żaden sposób brane jako żaden wyznacznik dla czytelników (a przynajmniej nie powinny). Większa część zgredów nie ma po prostu wii, x-boxa, czy ich najlepszych gier, więc i np. wyniki Halo 3 wsród rankingu 20 najlepszych pif pafów były jakie były (żaden nie zaliczył się w Top 10). Może dla niektórych winny powstawać jakieś specjalne, fachowe Topy zestawiane przez ludzi pokroju Michalea Ancela i Gabena, to było by dostatecznie profesjonalnie, ale to tylko ogół opinii kilkunastu kolesi o mniej (Koso, Mazzi, Zax), czy bardziej skrzywionych gustach (Hiv, Kali, Soq). Tyle.

Opublikowano

W Uncharted tez sie duzo skacze, czy to znaczy ze to plaformowka?

A nie. zapomnialem ze Uncharted to przygodowka :/ Glupi ja...

Opublikowano

Te rankingi nie są w żaden sposób brane jako żaden wyznacznik dla czytelników (a przynajmniej nie powinny). Większa część zgredów nie ma po prostu wii, x-boxa, czy ich najlepszych gier, więc i np. wyniki Halo 3 wsród rankingu 20 najlepszych pif pafów były jakie były (żaden nie zaliczył się w Top 10). Może dla niektórych winny powstawać jakieś specjalne, fachowe Topy zestawiane przez ludzi pokroju Michalea Ancela i Gabena, to było by dostatecznie profesjonalnie, ale to tylko ogół opinii kilkunastu kolesi o mniej (Koso, Mazzi, Zax), czy bardziej skrzywionych gustach (Hiv, Kali, Soq). Tyle.

Już ktoś tu wrzucał jak ludzie z branży podawali swoje top 10 albo top 5 poprzedniej generacji. I tak się składa, ze dominowały również gry Sony w tym Uncharted 2 szczególnie. Boty też zjechały te rankingi, twierdząc, że to janusze :)

Opublikowano

Gdyby HL2 wyszedł w 2013 z widokiem tpp, pewnie wrzucono by go do kategorii... action adventure. Czyli t.j. zrobiono w przypadku TR i Un.

@Moldar

Jak ten LBP taki beztroski, to weź mi przejdź ostatnie 5 leveli bez zgonu, bo brakuje mi do platyny. 

Opublikowano

Kidnappa co cię tak piecze, może jakieś argumenty przeciwko masz hę?

Opublikowano

Czemu ludzie awanturują się o tego New 3DS-a, skoro nawet po dopałce w bebechach, ta konsolka technicznie jest zwyczajnie słaba?

BowedShadyBluetickcoonhound.gif

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Skakanie w lpb inne. Hehe, kocham ten argument.

Model jazdy w Watch Dogs też jest inny.

Edytowane przez ragus

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.