Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Bo PCtowy to gracze z krwi i kości, a nie idący na kompromisy konsolomaniaki.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

@kielich po części masz rację co do girsow, nie chce mi się tlumaczyc gdzie nie masz, ale podaj mi przykład lepszego multi na konsolach?

Opublikowano

Battlefield Bad Company 2

Opublikowano

Oj Mysza zapomniałem sprecyzować, że chodzi o skillowe multi.

Opublikowano

ale podaj mi przykład lepszego multi na konsolach?

Ale wiesz ze dla jednego Girsy moga byc objawieniem a dla drugiego niegrywalnym gownem ? Multiplayer to dosc subiektywna sprawa i pytanie o najlepsze multi na konsolach moze owocowac taka sama roznorodnoscia odpowiedzi co pytanie o najlepszego FPS'a, TPS'a czy platformowke, ile ludzi tyle opinii bedzie.

O, i od razu jak ktos poda wg niego lepsze multi to momentalnie dostaje odopowiedz:

Skillowosc XD ... no ale ok, pierwsze 2 ktore przychodza mi do glowy:

Unreal Tournament 3

Metal Gear Online (niestety multi juz nie zyje bo 99% ludzi tak dostawala po dupach ze szybko zostali tylko wyjadacze wiec konami zamknelo serwery)

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

dodaj jeszcze że koniecznie z egzekucjami i piłą mechaniczną pod lufą

Podaj mi to pojęcie skillowości, bo ciągle jak brakuje argumentów to pada to pojęcie że trzeba mieć skilla więc z automatu takie multi jest lepsze.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Boty zyja w przekonaniu ze tylko na Xboxie jest skillowe multi, czyli Halo FPP oraz Girsy TPP, cala reszta to gowno dla mas, no chyba ze jest ekskluzywem dla Xboxa.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Skill w girsach polega na tym, że jak jakiś nubek chce ci wejść w du.pe z szotem to nie ubije cię jednym strzałem a ty po odwroceniu się rozwalisz go na tałsend pieces czaisz?

@bansai Juz tak się nie podniecaj. Uważam po prostu, że bf to inny rodzaj skilla. Gra w której kladziesz kogoś na glebę tylko dlatego, że zobaczyles go szybciej jest średnio skillowe cnie

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Bo PCtowy to gracze z krwi i kości, a nie idący na kompromisy konsolomaniaki.

I pececiarze i kąsolowcy dostają takie same gierki. 12 lat temu opłacało się mieć i to i to, bo na konsolach i pecetach dominowały kompletnie różne gatunkowo gry. Teraz, to jest wszystko identyczne z jakimiś różnicami w grafice.

Opublikowano

@kielich po części masz rację co do girsow, nie chce mi się tlumaczyc gdzie nie masz, ale podaj mi przykład lepszego multi na konsolach?

Dark Souls.

Opublikowano

Do tego po super Fahrenheitcie

xD

Przecież poza pierwszym rozdziałem to szrot jakich mało. To co się dzieje pod koniec to apogeum debilizmów rodem z Power Rangers i trudno to nazwać nawet fabułą klasy C. Ale cieszę się że wreszcie się odsłoniłeś ze swoją definicją supergry - będzie ci zapamietane jak kiedyś cokolwiek powiesz o fabule albo gameplayu w jakiejkolwiek grze.

Opublikowano

@ Bluber

Najlepsze multi? Nie chcę być monotematyczny więc zamiast nazwy powiem "multi od ND ad 2013" ^^ Nie masz skilla, nie współpracujesz z drużyną, biegasz na rambo - dajesz zwycięstwo przeciwnikom.

Opublikowano

Pewnie to już było omawianie, ale jeśli nie to Watch Dogs na pc wygląda jak na zapowiedzi z 2012 roku, jeśli zaaplikować efekty które są w pliku z grą. Gra ma sztucznie zaniżoną grafikę, żeby wyglądała niewiele lepiej niż na konsolach.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=838538

14428220152_5dae42663c_h.jpg

watch_dogs_2014_06_1425uii.png

hacks_by_intheflorsh-d7mmzs6.png

Opublikowano

@ Bluber
Najlepsze multi? Nie chcę być monotematyczny więc zamiast nazwy powiem "multi od ND ad 2013" ^^ Nie masz skilla, nie współpracujesz z drużyną, biegasz na rambo - dajesz zwycięstwo przeciwnikom.

To coś jak w Halo od 2001..

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

@ Orzeszek

Człowieku AW to powinien być (pipi)a survival horror w stylu Silent Hill 2, Forbidden Siren i Fatal Frame 2, ale z wiekszą eksploracją, a nie strzelanie do kombajnów i świecenie duchom po oczach.

Dobry survival horror i "epickość" w jednym zdaniu. Co te boty to ja...

Jesli chodzi o napiecie, uczucie strachu i zaszczucia, to nic sie nie moze rownac na tej generacji z alan wake.

Opublikowano

Z tym że w Halo nie bawisz się w skradankę, ani nie tworzysz przedmiotów i apteczek w realtajmie.

Opublikowano

@ Czezky

Amnezja <3

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

@ Orzeszek

Człowieku AW to powinien być (pipi)a survival horror w stylu Silent Hill 2, Forbidden Siren i Fatal Frame 2, ale z wiekszą eksploracją, a nie strzelanie do kombajnów i świecenie duchom po oczach.

Dobry survival horror i "epickość" w jednym zdaniu. Co te boty to ja...

Jesli chodzi o napiecie, uczucie strachu i zaszczucia, to nic sie nie moze rownac na tej generacji z alan wake.

Dead Space. Dziękuję :)

Opublikowano

No akcje w Dead Space z regeneratorem były GOTY. Dwójka z trzema sejwami w sumie też. Tylko znów w chooj scelania miast eksploracji. <modli się o sukces Aliena i Evil Within>

Opublikowano

Swoja droga przez chwile balem sie w outlast, ale potem zobaczylem jakie ta gra ma debilne SI, jak jest ograniczona i jak niskim budzetem smierdzi.

Opublikowano

@nobodylikeyou

Wiesz, że pucując się tak nad TLOU obrzydzasz tę grę innym?

@Don

DS ok, tylko tam to był korytarzyk i o ile to nie była jakaś duża sala to przeciwnicy raczej nie zachodzili Cię od tyłu znienacka. W AW mogli wyskoczyć z każdej strony, bardziej czułem się zaszczuty w AW niż w DS.

Co nie zmienia faktu, że DS i tak robi mocno klimatem.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Doom 3 straszył w ten sam prymitywny sposób co Dead Space ale gry za horror nikt nie brał. Tylko pecetowe Amnesia się liczyła, reszta to meh.

Opublikowano

Pewnie to już było omawianie, ale jeśli nie to Watch Dogs na pc wygląda jak na zapowiedzi z 2012 roku, jeśli zaaplikować efekty które są w pliku z grą. Gra ma sztucznie zaniżoną grafikę, żeby wyglądała niewiele lepiej niż na konsolach.

Szkoda że te screeny są dobrane w deszczu i o zmroku, kiedy gra nawet bez patcha wygląda najlepiej. W dzień dalej jest biedna:

14420173616_246903a6ba_o_d.jpg

Chciałbym zobaczyć porównanie tego samego miejsca z konsoli i PC po patchu w dokładnie takich samych warunkach, dziwne że nikt tego dotychczas nie zrobił. Poza bokeh utrudniajacym grę pewnie nie ma żadnych widocznych różnic. Ale jak zobaczę porównanie dwóch identycznych sytuacji na obu platformach to może zmienię zdanie.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Nie wiem, nie grałem. Napisałem tylko, że o tym, że w plikach z grą które są na pc jak masz zainstalowaną grę są efekty graficzne znane z trailera ale są "wyłączone".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.