Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

tymczasem na ps4 gran turismo 7 prolog, bo chyba nikt normalny nie myśli, że za 2 lata ktokolwiek będzie pamiętał o drajwklapie.

Edytowane przez tk___tk

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

to czego dotyczy dyskusja? wyższości indora samograja dostępnego na ps4 i blaszce w tym samym dniu nad kolejną cześcią zaje.bistej serii capcomu ekskluzywnej dla xboksa przez niemal rok?

ej no przez przesady, DR to fajna seria, ale do za(pipi)istej naprawdę jej bardzo daleko.

Ten temat jest o dominacji PS4 jak za czasów PS2, chłopcze

Sprzedaż konsol z zeszłego tygodnia

PS4-logo.png  472,885

XOne-logo.png  171,486

3DS-logo.png  102,275

PS3-logo.png  58,212

WiiU-logo.png  39,222

X360-logo.png  34,095

PSV-logo.png  22,373

Wii-logo.png  6,257

Jennifer-Lawrence-Not-Bad-Look.gif

Xkmiotkom pozostał już tylko ten temat i zaklinanie rzeczywistości.

Ale przecież mówili, że premiera w Czechosłowacji i Jugosławii wszystko zmieni.

Serio jest przerażająca taka sprzedaż sprzętu, na który nawet nie ma porządnych gier, a już na 100% gier sprzedających system. Nie wiem do czego to prowadzi, ale raczej nie motywuje SONY do wydawania kasy na exy.

Opublikowano

a co z ta gra od platinium - targi w japonii a oni tam nie zamierzaja nic ciekawego pokazac na one'a?

ScaleBound jest pewnie dopiero w inkubatorze, tak samo jak nowe Gearsy. 2017, cukiereczki.

no nie wiem. kamyia tylko nadzorował bayonettę na etapie koncepcyjnym, tą licencjonowaną gierkę na podstawie legends of korra sieknęli w trymiga chyba więc nie zdziwiłbym się gdyby scalebound pojawiło się jeszcze w 2015.

Nie będzie w 2015 bo tym razem robią grę na UE4, a nie na swoim silniku, więc produkcja zajmie im trochę więcej czasu niż zwykle.

Opublikowano

to czego dotyczy dyskusja? wyższości indora samograja dostępnego na ps4 i blaszce w tym samym dniu nad kolejną cześcią zaje.bistej serii capcomu ekskluzywnej dla xboksa przez niemal rok?

ej no przez przesady, DR to fajna seria, ale do za(pipi)istej naprawdę jej bardzo daleko.

PS4-logo.png  472,885

XOne-logo.png  171,486

3DS-logo.png  102,275

PS3-logo.png  58,212

WiiU-logo.png  39,222

X360-logo.png  34,095

PSV-logo.png  22,373

Wii-logo.png  6,257

Jennifer-Lawrence-Not-Bad-Look.gif

Xkmiotkom pozostał już tylko ten temat i zaklinanie rzeczywistości.

Ale przecież mówili, że premiera w Czechosłowacji i Jugosławii wszystko zmieni.

Serio jest przerażająca taka sprzedaż sprzętu, na który nawet nie ma porządnych gier, a już na 100% gier sprzedających system. Nie wiem do czego to prowadzi, ale raczej nie motywuje SONY do wydawania kasy na exy.

Ps4 sprzedaje się dobrze, ale nie aż tak dobrze. Ktoś tam w vgcharts siedzi i sobie myśli: będziemy wrzucać niewiarygodne zmyślone numerki bo nigdzie nie ma danych jak wygląda sprzedaż globalna. Ale klapersom wystarczą cyferki do trzepania i strzelania szampanem. Tak samo było z 360 i ps3 jak co kilka miesięcy ktoś wrzucał info, że jednak sony sprzedało te 80 mln ps3.

Opublikowano

@Kasias

Zero zapowiedzi powrotu serii Wipeout. Za rok 20-lecie marki.

Zero zapowiedzi n.t. God Of War 4 co do którego wszyscy mamy nadzieję że dostanie nową postać i setting w innej mitologii.

Nic n.t. GT7 Prologue, w które w sumie mam wyebane.

The Last Guardian - gra widmo od zapowiedzi w 2010.

Poza zapowiedzianym rimejkiem pierwszego Ratcheta i intrygujacymi concept artami z Hellblade i rpg od GG, absolutna cisza. Gdzie te megatony, bo chyba nie będzie nią Persona 5, która wyjdzie też na ps3?

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

to co, 20 mln do nowego roku będzie?

Opublikowano

Eeee tam. Wiem, że to nie czasy 6ej generacji, ale tam PS2 też zmiotło konkurencje co wcale nie przeszkodziło aby pojawiło się wiele genialnych exow na ten sprzęt. Zresztą czas pokaże.

Opublikowano

Eeee tam. Wiem, że to nie czasy 6ej generacji, ale tam PS2 też zmiotło konkurencje co wcale nie przeszkodziło aby pojawiło się wiele genialnych exow na ten sprzęt. Zresztą czas pokaże.

No, ale póki co w przeciągu roku wydali 3 pudełkowe eksy (i jeden remster gry sprzed roku) i resztę jadą na multiplatformach czyli ultra safe i wydaje mi się, że dalej tak bedą ciągnąc.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

PS4-logo.png  472,885

XOne-logo.png  171,486

3DS-logo.png  102,275

PS3-logo.png  58,212

WiiU-logo.png  39,222

X360-logo.png  34,095

PSV-logo.png  22,373

Wii-logo.png  6,257

ale to już nie ma beki z vgchartz?

Kiedy vgchartz podawało że jest 8 milionów sprzedanych PS4 to sony ogłosiło że sprzedało już 10 milionów. Często zaniżają GLOBLNĄ sprzedaż ps4 więc wynik konsoli sony może być tylko lepszy. Wystarczy spojrzeć na oficjalne dane sony jeśli chodzi o sprzedaż z Azji gdzie PS4 spredaje sie 2 razy lepiej od ps2 w analogicznym okresie.

image-11.jpg

http://gamingbolt.com/playstation-4-is-sonys-fastest-selling-console-in-asia-ps-vita-sales-25-up-due-to-ps4-launch

Wojna konsol skończyła sie w momencie gdy microsoft zaprezentował konole z drm o 50% słabszą za 500$. PS4 prawdopodobnie w tym roku przekroczy 50% udziałów w rynku.

PS4 #This is Winning

Opublikowano

Ok fajnie, masz kogoś w zarządzie sony? To weź mu powiedz, zeby jakieś gry też wydali na to.

Opublikowano

4 a nie 3, no chyba, że nie liczysz TLOU remaster. MS też jakoś specjalnie się nie popisuje w tym roku z pudełkowych exów. Ile ich mają, 2, 3 ? W ogóle ten rok jest biedny pod tym względem. Interesują mnie całe dwa exy I:SS i SO z czego żaden nie jest grą dla której bym kupił konsolę. No może trochę interesuje mnie jeszcze LBP3. 2015 już na samym początku będzie lepszy pod względem exow jak cały 2014

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

No jak liczyć tlou to ms wydaje w tym roku 7 eksow.

Opublikowano

blubi- W takim razie, bardzo zastanawia mnie sposób myślenia takiego wrzucającego. Serio nie mam nic przeciwko chwaleniu się cyferkami, kiedy sprzęt ma bogatą bibliotekę tytułów itp. a tutaj mamy do czynienia z myśleniem "3 razy więcej ludzi kupuje konsole z grafiką, osom!" Ale żeby jeszcze tutaj o grafikę chodziło! W podobnym czasie poprzedniej generacji na rynku pojawił się totalny masakrator graficzny w postaci Gyrosów, a teraz jedynie majaczy wizja nowego Uncharteda, którego jeszcze nikt nawet nie widział. Taki typ w takim razie przyklaskuje idei, że ludzie rzucają się na sprzęt z totalnie nieracjonalnych dla jakiegokolwiek gracza powodów. To jest dopiero rak branży, kiedy sprzedaje się coś, co nawet nie istnieje (nadkonsola).

Opublikowano

4 a nie 3, no chyba, że nie liczysz TLOU remaster. MS też jakoś specjalnie się nie popisuje w tym roku z pudełkowych exów. Ile ich mają, 2, 3 ? W ogóle ten rok jest biedny pod tym względem. Interesują mnie całe dwa exy I:SS i SO z czego żaden nie jest grą dla której bym kupił konsolę. No może trochę interesuje mnie jeszcze LBP3. 2015 już na samym początku będzie lepszy pod względem exow jak cały 2014

bo w ogóle ten rok można o kant du.py rozbić. żeby goty był przydługawy odcinek south parka udający rpg :confused:.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

No, ale póki co w przeciągu roku wydali 3 pudełkowe eksy (i jeden remster gry sprzed roku) i resztę jadą na multiplatformach czyli ultra safe i wydaje mi się, że dalej tak bedą ciągnąc.

Widzę, że edytowałeś posta. Jeżeli w takim razie pomijamy remastery to MS też wypada biednie a nawet gorzej bo sa cąłe dwa pudełkowe exy. Więc wiesz. Ten rok jest biedny i tyle, nic nie poradzimy trzeba się cieszyć tym co mamy albo siedzieć jeszcze na starej generacji ewentualnie czekać na 2015

Zresztą nie wierze, że Sony spocznie na laurach i będą jechali na multiplatformach. 2015 już zapowiada się kozacko po obydwu stronach, a na pewno jeszcze po jednej dużej grze obie konsole dostaną. Jestem dobrej myśli.

bo w ogóle ten rok można o kant du.py rozbić. żeby goty był przydługawy odcinek south parka udający rpg :confused:.

Co też już pisałem. Słaby rok i tyle. Chyba tylko fani ścigałek mogą być zadowoleni. The Crew, Project Cars FH2 i DC

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Co też już pisałem. Słaby rok i tyle. Chyba tylko fani ścigałek mogą być zadowoleni. The Crew, Project Cars FH2 i DC

i mario kart 8 \m/

Opublikowano

w ogóle ten rok można o kant du.py rozbić. żeby goty był przydługawy odcinek south parka udający rpg :confused:.

GOTY 2014 będzie The Evil Within, albo Alien Isolaltion.

#BELIVE

Opublikowano

no rok się nie skończył, na jesień kilka konkretnych premier, ale do tej pory to lipa panie. goty na Wii U i PC :(.

Opublikowano

Sony większe zyski ma ze sprzedaży PS4 niż z telewizorów czy drogich smartfonów

teraz wiedzą na czym najlepiej sie skoncentrować

do końca roku spokojnie dobiją do 14mln, za tydzień zacznie sie promocja DriveClub

PlayStation to kura znosząca złote jaja, chyba sami nie spodziewali sie takiego sukcesu konsoli

sprzedaż skoczy w 2015 jak zaczną w końcu pojawiać sie jakieś konkretne gry

PS4 ma pewną przyszłość, o Graala należy dbać

giphy.gif

Opublikowano

Jak widać, dobre gry nie mają znaczenia dla kupujących PS4,wiec jeżeli Sony przez najbliższe lata będzie robiło to co teraz, to raczej o sprzedaż martwić się nie musi. To chyba logiczne

Opublikowano

Dokładnie Fanek, PS4 dla Sony jest tym czym Xbox One nigdy nie będzie dla M$u z taką polityka,kuuurrwa, wydawanie tyle kasy na Minecrafta czy Tomb Raidera by był exem czasowym XD

Tyle gier by za to zrobili, tyle mogli wskrzesić.

Logika godna wkładania Kinecta do zestawu razem z premierą Xboxa One.

Ale grunt, że wychodzą marne podróbki typu SO czy D4.

Opublikowano

Jak widać, dobre gry nie mają znaczenia dla kupujących PS4,wiec jeżeli Sony przez najbliższe lata będzie robiło to co teraz, to raczej o sprzedaż martwić się nie musi. To chyba logiczne

A PSX i PS2 są żywymi dowodami twojej teorii...

Opublikowano

ee tam

Edytowane przez Fanek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.