Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Niewymienienie choćby jednego Mariana w liście najlepszych gier single player ever...

Bo Super Mario 3D Land to gra na "9", a ja wymieniałem pozycję od 10-

(i nie grałem w Galaxy).

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Niewymienienie choćby jednego Mariana w liście najlepszych gier single player ever...

Bo Super Mario 3D Land to gra na "9", a ja wymieniałem pozycję od 10-

(i nie grałem w Galaxy).

Mario 64, Super Mario Bros 1-3, Super Mario World 1-3? Takie tam gry doskonałe, których mechanika nawet o jotę się nie zestarzała, czego o kilku grach z twojej listy "och ach" nie da się powiedzieć... Teraz sobie wyobraź jak te gierki robiły jak nie było na świecie gimbusów.

edyta. ej ale serio ten remaster GoDa wygląda AŻ tak samo jak oryginał? Boże jak SONY kocha graczy...

Opublikowano

nobody 

SIlent Hill 2 najlepsza fabuła ever?

Opublikowano

@Pajgi

lubię platformówki, ale nie jest to nawet mój top 5 ulubionych gatunków.

które konkretnie? bo zarówno Planescape jak i Sajlent podałem tylko ze względu na scenario (za sam gameplay nie dałbym nawet "8"). 

@Starh

Planescape Torment.

Ale obie w pewnym stopniu dotykają podobnej tematyki.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

SOTC na ten przykład? To jest gierka pokroju Shadow of the Beast z Amigi, gdzie gameplay to jest dodatek do klimatu. Spoko, ale jaj nie urywał w dniu premiery i czas tego stanu rzeczy nie zmienił na lepsze. Ja też nie kocham  szczególnie platformówek, ale Mario to jest czysty geniusz i to po prawdzie najlepsza gra/seria ever, pozbawiona praktycznie wad (w każdym aspekcie zadanej formy jest genialna).

A Blade Runner?

Opublikowano

Niedawno grałem w SotC HD. Gra nie zestarzała się ani odrobinę. Podobnie jak ICO. Absolutnie ponadczasowe produkcje.

Opublikowano

A Sanitarium gdzie nołbody?

Jest na liście do nadrobienia po wakacjach.

SOTC na ten przykład? To jest gierka pokroju Shadow of the Beast z Amigi, gdzie gameplay to jest dodatek do klimatu. Spoko, ale jaj nie urywał w dniu premiery i czas tego stanu rzeczy nie zmienił na lepsze. Ja też nie kocham  szczególnie platformówek, ale Mario to jest czysty geniusz i to po prawdzie najlepsza gra/seria ever, pozbawiona praktycznie wad (w każdym aspekcie zadanej formy jest genialna).

Acha, czyli tylko jedna. No imo z tym dodatkiem do gameplayu, to trochę się wygłupiłeś. O ile kontrola nad postacią wymaga trochę wprawy, tak Kolosy jako mobilne zagadki, brak casualowych tipów w ich rozwiązywaniu, eksploracja, czy sam model jazdy, gdzie czuć że sterujemy żywym zwierzęciem są czystą przyjemnością. Ten element został imo wykonany 10 razy lepiej niż w takim RDR, gdzie przez pierwszą h, przez błyskawiczną responsywność konia, miałem uczucie jakbym jechał autem w nowym GTA. Figaro w sumie trafnie to ujął; W produkcji R* sterujemy koniem. W grze Team ICO sterującym koniem. Galaxy nadrobię na wii u ze względu na wsteczną kompatybilność i może zmienię zdanie.

Opublikowano

Niedawno grałem w SotC HD. Gra nie zestarzała się ani odrobinę. Podobnie jak ICO. Absolutnie ponadczasowe produkcje.

ICO to szczyt drewna aktualnie, nie wiem czy to troll czy okłamywanie samego siebie. 

Opublikowano

a to prawda. gra broni się dziś tylko niejanuszowatymi zagadkami, designem i klimatem samotności we dwoje, ale ciągłe uważanie na tyłek Yordy i controls to masakra. kontynuacja choć również wymaga wprawy wypada przy niej 5 klas wyżej. 

Opublikowano

A MGS3 pewnie tylko Subsistance z kamerą tpp? :facepalmz:

Opublikowano

MGS1 nawet na tle ICO ma dużo lepszą responsywnosć. w dwójce za bardzo namieszało zbytnie przybliżenie kamery do postaci, słabe celowanie w fpp, oraz rekordowe w skali serii częste odbieranie kontroli postaci, trójka tylko w wersji Subsistence, bo patrzenie co 20 m w fpp z powodu braku klasycznego radaru doprowadzało do szaleństwa (ocena z perspektywy osoby, która ukończyła pierwszą wersję bez żadnego alertu). :lapka:

Opublikowano

Faktycznie problematyczne sterowanie to żaden minus, a jeżdżenie na koniu tak miodne, że co drugi gracz usypiał przy tym gameplayu (niby każdy grał, ale jakoś nie każdy kupił). To mniej więcej tak, jak bym się dziwił, że mało kto łyka klasyczne point and clicki, a przecież tam też wszystko działa.

Opublikowano

Próbowałem grać w MGS3 w tpp, ale wydał mi się januszowo łatwy i przełączyłem na klasyczną. W 1 i 2 nadal gra mi się świetnie.

@up - usypianie przy SotC :dynia: Agro jeździ się lepiej niż Płotką i resztą współczesnych wynalazków.

Edytowane przez Lem

Opublikowano

@up - usypianie przy SotC :dynia: Agro jeździ się lepiej niż Płotką i resztą współczesnych wynalazków.

No proszę ilu fanów jeździectwa na forumku...

Opublikowano

No problematyczne, niczym narzekanie na model jazdy na mokrej nawierzchni w Project Cars, na tle arcade'owych NeedForSpeedów. Nigdzie nie pisałem że controls jest idealne (Wandera), ale serio trzeba mieć w sobie zawiść by umniejszać gierce ze względu na swój gust. No ja wiem że nie każdemu spodoba się np. RDR, ale jego pozycji wśród najlepszych gier akcji to nie zmieni. 

Edit: Zaraz się zdenerwuje i wyciągnę twoje pozytywne opinie o TR a.d. 2013 i Bioshock Infinite i się skończy.  :dog:

Opublikowano

Chciałem pobrać patcha przez nocke do giereczki, ale PSN + store  jak zwykle w formie :pawel:

Opublikowano

Niektórzy tutaj piszą o ps3 - zapomnieli już jakie Sony było dobre zabierając wsteczną kompatybilność i wywalając linuxa z ps3 :P

Linux na ps3 :dynia: Korzystalo z tego pewnie 0,003% uzytkownikow, wiekszosc miala w ch.uju a plakali tylko klapowi paladyni, ktorzy sr.aliby sie o wszystko cokolwiek sony by zabralo, jakkolwiek ch.ujowe i niepraktyczne by to bylo.

Wsteczna kompatybilnosc :dynia: :dynia: Prawdziwi fani maja nadal psx/one i ps2 i odpalaja sobie gierki tak jak prawilnie powinny byc ogrywane czyli na crt. Plakanie za rozmazanym na lcd go.wnem jakim sa na tych tv gry z pierwszych dwoch PS to wyzszy poziom paraolimpiady.

Opublikowano

Wiesław(a) gra w FFX?

Opublikowano

No problematyczne, niczym narzekanie na model jazdy na mokrej nawierzchni w Project Cars, na tle arcade'owych NeedForSpeedów. Nigdzie nie pisałem że controls jest idealne (Wandera), ale serio trzeba mieć w sobie zawiść by umniejszać gierce ze względu na swój gust. No ja wiem że nie każdemu spodoba się np. RDR, ale jego pozycji wśród najlepszych gier akcji to nie zmieni. 

Edit: Zaraz się zdenerwuje i wyciągnę twoje pozytywne opinie o TR a.d. 2013 i Bioshock Infinite i się skończy.  :dog:

Problematyczne w stylu pływania w Wieśku, oczywiście z czasem człowiek opanowuje tę umiejętność, ale to nie znaczy, że została dobrze zaprojektowana. To po pierwsze. Po drugie, owszem nie siedzi mi SOTC, podobnie jest z ICO (może jak bym grał w ICO w dniu premiery, ale to znowu jak oczekiwanie, że Another World kogoś zachwyci wraz z wydaniem edycji na 20 lecie- promil szansy), ale ja nie pisałem o tym, że mi się koncepcja gierki polegającej na jeżdżeniu od chłopka do chłopka nie podoba, tylko że gierka w pewnych elementach się postarzała ew. nigdy nie była geniuszem. Takich podstawowych jak np. sterowanie. Ot tyle.

Mejm- tylko jak był Linux i wsteczna kompatybilność, to klapy piały z zachwytów, nie ważne, że nie korzystali, ważne że było. Podobnie jak podłączanie różnych akcesoriów typu klawiatura, kierownica bez konieczności kupowania licencjonowanych sprzętów za milion (to akurat było dobre), ale jak wraz z PS4 SONY zapomniało o tym patencie, to klapom też przestało przeszkadzać, że muszą wydawać teraz kasę tylko na drogie, licencjonowane akcesoria.

Opublikowano

bomby prawdy o konsolorzach

11201186_497522813733875_328217921764116

Opublikowano

gardzić polygonem to obowiązek każdego silnie heteroseksualnego mężczyzny

Opublikowano

Half-Life, System Shock, Bioshock

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.