Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

20h xD. No to już prawie enelopy i pro Controller do WiiU.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

bateria-do-pada-dualshock-4-02.png

AHHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHHHAHAHHAH

od dzisiaj u klapów: wymienne akumulatory są jednak OK

Nope to nadal (pipi)nia , widać że to ukłon w stronę botów które nie wybrały gówna rozmazanego przez co brakowało im tego rozwiązania :frog:

Opublikowano

Jaczes odkąd wydał kilka tysięcy na pc stał sie bardzo nerwowy i chamski. Wyzywa od śmieci i frajerów, cały czas stara się być zgryźli (szkoda, że mu to w ogóle nie wychodzi), ciekawe czym to jest spowodowane. Może tym, że zamiast nowego PES pogra co najwyżej w Gola3 albo PES 2006 na tym swoim tytania, czy może fakt, że jak nie MKX, Batman to F1 jest niegrywalna na maszynie do pisania. Cos krzyczy o jakiś ząbkach w GTA5, ogólnie widać, poważne objawy gorączki i oszukiwania samego siebie, ale nie martw się, niedługo znów zaprosisz kolegów i pogracie w 8bitowe gierki, polecam tak 1 września, gdy wszyscy będą ogrywac MGSV, a blachy będą cierpliwie czekać jeszcze dwa tygodnie.

Ale zostawmy Jaczesa i jego wyimaginowany świat, co tam słychać w świecie nowej generacji? DF przy Order pisało tak.

Z drugiej strony, na płaszczyźnie technicznej mamy do czynienia z grą o naprawdę wyjątkowej oprawie. Skupiając się na ściśle wyreżyserowanym modelu rozgrywki twórcy otworzyli przed sobą furtkę do stworzenia najbardziej imponującej graficznie produkcji, jaką dotychczas widzieliśmy. Jakość oświetlenia i materiałów w dużym stopniu wpływa na odbiór gry, tworząc niezwykle realistyczną, niemal namacalną wizję świata.

Jak się okazuje panowanie Ordera potrwa tylko do początku 2016 roku.

Gra znacząco wyprzedza inne tytuły dostępne na PS4 i Xbox One pod względem fizyki i jakości shaderów. Gdy otwierają się drzwi prowadzące na tętniący życiem targ na Madagaskarze, naszym oczom ukazuje się coś, czego do tej pory w grach nie widzieliśmy.

reszta tekstu... http://www.eurogamer.pl/articles/2015-07-22-uncharted-4-i-ewolucja-ps4

blachy, czytajcie i płaczcie, a jak juz wyjdą tytany, które pociągną taką grafikę jak w U4, Order czy DC, to dajcie znać. Do botów nic nie piszę, bo leżącego się nie kopie, miejmy nadzieję, że xbon one two poradzi sobie z grami w full hd, bo taka grafika jak w U4 czy Horizon, to już wasz kolega Soul powiedział wam kiedy będzie na złomie (nie za waszego życia).

(pipi), wydali po 4-5tys na maszynę do pisania, a gry wyznaczające nowe standardy na konsoli za 1700zł. Blachy dymane przed producentów kart przepięknie.

Opublikowano

Yeti jaki bol dupy :dynia:

Tyle glupot jednego dnia to chyba rekord, no ale co sie dziwic...jak patrze na wspommianego ethana, RL i "remaster" gow 3 to mam przed oczami żula pod marketem ktoremu ktos rzuca bułke a on uradowany :yao:

Opublikowano

Gdzie widzisz w tym poście ból dupy? Co najwyżej bomby prawdy od DF :fsg:

Co do Ethana, RL i GoWIII, to pisałem to w kontekście gier wydanych na xone w tym samym czasie, a raczej ich braku. Wiem, że dziś gorąco i nie każdy rozumie to co czyta, więc wybaczam, możesz wracać na kickstartera.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Psycha siadła, już teksty o The Order się z DF przekleja :D

Yeti tak dziś wyglądasz w CW z tymi postami:

11753772_1030743190277936_1112425752_n.j

Opublikowano

Blaszak może być wydajniejszy, ale ładniejszy gier nie dostanie, bo się nie opłaca.

pHvpBxx.gif

Opublikowano

11753772_1030743190277936_1112425752_n.j

O kur.wa jaki fit. :obama: 

Opublikowano

Dobry PC jest po prostu bardziej wydajny od PS4, prosta matematyka.

A kto napisał, ze nie jest bardziej wydajny, tylko co po tej wydajności, jak nie jest ona wykorzystywana z różnych względów oraz nie chodzi tu o czystą moc obliczeniową tylko o rozwiązania technologiczne o komunikacje danymi CPU GPU RAM, które w pc nie znajdziemy. To na PS4 wychodzą gry, które DF opisuje tak, a nie inaczej, a nie na PC.

Zgadnijcie gdzie pojawi się pierwszy raz w historii gier oświetlenie prosto z bajek Pixara - Cascaced Voxel Cone Tracing. Cóż, kolejny raz nowe standardy graficzne na PS4. :banderas:

Zero argumentów. ZERO, ZERO, ZERO.

Ale z drugiej strony, przecież blachy nie zakrzywią rzeczywistości, jedynie mogą pisać takie durne posty.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

W wiedźmina gram na wyśrubowanych ustawieniach w 40-60, zawsze powyżej 30 klatek. Na konsolach mogę zagrać na ustawieniach kokodżambo w 27 fpsach.

Wydajność jest tutaj wykorzystana, widzę to, czuję, smakuję tego codziennie wiec co ty gadasz. Jeden z kandydatów do gry roku działa znakomicie na PC i jak gów,no je,bane na PS4. I taka jest

czysta

brudna

prawda

Opublikowano

ragus, ale o co ci chodzi, że Redzi nie poradzili sobie ze swoim silnikiem, są zbyt małym studiem, aby ogarnąć tak dużą grę na trzy platformy, są jeszcze żółtodziobami w pisaniu gier na konsole? Kolejne patche tylko pokazują, że jakieś korepetycje u ND by sie przydały. Poza tym, to tytuły ekskluzywne pokazują na co stać dany sprzęt, także premiera Horizon pięknie pokaże nieudolność Redów.

I piszę to setny raz, niech blachy wskażą mi ładniejsze wyścigi niż DC, czy lepiej wyglądające gry od Order lub U4. Nie wskażą, bo takich nie ma. Oczywiście, zaraz może wyskoczy Wiesław z Białegostoku i napiszę, że już TR wyglądał lepiej od U4 (on pisał to serio!) :yao:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

digital foundry?

To ten smieszny serwisik wg ktorego wiedzmin wyciagal 35 klatek na ps4?

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Przeciez jak ja puscilem forumowym klapom UT2015 i Wieska w 60/ultra to mowili - ok, tutaj CW sie konczy :frog:

:obama:

Yeti kupil kompa na ktorym nic nie moze zrobic, a wystarczylo uzyc mozgu i kupic tytana zamiast ps4 :reggie:

Opublikowano

Chodzi mi o to, że gram w wiedźmina 3, który jest lepszym wiedźminem 3 niż twój wiedźmin 3. I dobrze mi z tym :cool:

Opublikowano
W wiedźmina gram na wyśrubowanych ustawieniach w 40-60, zawsze powyżej 30 klatek. (...) Wydajność jest tutaj wykorzystana, widzę to, czuję, smakuję tego codziennie wiec co ty gadasz. Jeden z kandydatów do gry roku działa znakomicie na PC (...)

40-60 klatek, zawsze powyżej 30.

Wg blacharzy chodzi jak gó.wno :reggie:

Opublikowano

Mogę zablokować sobie na 30, 40, 27, 5 klatkach.

Czy wam wszystko trzeba tłumaczyć? Zresztą to, że framerate pływa nie znaczy od razu, że rozgrywka jest nieprzyjemna. Frame pacing, stuttering i te sprawy :). W wieśku plynny framerate sprawdza się dobrze, w takim FC4 nie, a jak jest w symulatorze chodzenia to nie wiem, bo nie grałem.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ragi, wez ty najpierw im wytlumacz, ze sa korkami taczerami tego forum.

Opublikowano

Chodzi mi o to, że gram w wiedźmina 3, który jest lepszym wiedźminem 3 niż twój wiedźmin 3. I dobrze mi z tym :cool:

Spoko, nie przeczę, że W3 na odpowiednim mocnym pc chodzi lepiej niż na PS4. Wiesz, jak gram w takie Bloodborne, które na pc nie chodzi w ogóle, bo twoich koledzy wysłali petycje tam, gdzie nie trzeba i tez dobrze mi z tym :)

Opublikowano

Mogę zablokować sobie na 30, 40, 27, 5 klatkach.

Nie obchodzi mnie, co możesz. Wyraźnie napisałeś, jak grasz:

W wiedźmina gram (...) w 40-60, zawsze powyżej 30 klatek.

Tłumacz sobie co chesz, ale wg twoich kolegów tak działająca gra chodzi jak gó.wno :lapka:

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Bloodborne xDDDDD

Widzialem ten framepacingowy koszmar u masorza.

Za kare najwiekszemu wrogowi mialbym wyrzuty sumienia puszczac ten slideshow :(

Opublikowano

Jacy moi koledzy? PC MASTER REJS? Czy może bieda z athlonami z biedry? To nie są moi koledzy.

Moimi kolegami są tylko sztywniutcy koneserzy gejmingu, którzy pograją se w Wiedźmina jak należy, przykur,wią w Splatoona, a jak mają ochotę na jakiegoś EKSA od sony, to sobie wezmą konsolkę :cool:

Lem

Ogólnie napisałem, że w grach można sobie zablokować. W wiedźminie nie muszę, już napisałem czemu. Nie jestem Yetim, żebym się musiał powtarzać.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

W żyłach nintendo, ale trochę siara się przyznać w dzisiejszych czasach :obama:

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Tłumacz sobie co chesz, ale wg twoich kolegów tak działająca gra chodzi jak gó.wno :lapka:

To jak nazwać  "płynność" na kąsolach,skoro ta od Ragusa to g.ówno ?XD

Opublikowano

To jak nazwać  "płynność" na kąsolach,skoro ta od Ragusa to g.ówno ?XD

Spytaj Adasia i kilkunastu taboretów, które go splusowały. Mnie w ~30 gra się dobrze.

Opublikowano

Latający framerate z 30-60 to zwyczajnie gó.wno, przecież na to ciężko się czasem patrzy. Lock na 30 dla konsol jest korzystniejszy zamiast udawania że ten szrot może uciągnąć 60 fpsów.

Lemonka ma jakiegoś wymyślonego przyjaciela czy ktoś tu ma na imię Adam? 

Edytowane przez UberAdi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.