Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox One - audio 2.1, 5.1, 7.1

Featured Replies

Opublikowano

Tematu nie znalazłem, wiec zakładam nowy.

Od czasu zakupu One'a praktycznie nie korzystam z komputera, bo to na konsoli oglądam filmy i korzystam z multimediów. Drażni mnie tylko dźwięk z telewizora, w którym brak mocy. Z racji braku miejsca w pokoju chcę zainwestować w dobre 2.1. Z tym, że takich zestawów z opitcal na rynku jest niewiele i są drogie. Jak podłączyć taki zestaw, aby osiągnąć najbardziej naturalny i nieprzekłamany dźwięk?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

U mnie wygląda to tak, że konsole mam podłączoną do monitora hdmi, a monitor który posiada wyjście audio podłączony jest kablem mini jack-rca do zestawu 2.1. Sam dźwięk jest świetny ale wydaje mi się że duży wpływ może mieć na to sam tv/monitor. Telewizory mają wyjścia audio przystosowane do słuchawek a nie głośników, więc dźwięk może nie być naturalny. Drugi sposób to chyba kupno adaptera optical-rca.

• 1 rok później...
Opublikowano

W kwestii 2.1 nie pomogę zbytnio, ale skoro w temacie napisałeś również o 5.1 oraz o fakcie, że brak Ci miejsca na coś o większych gabarytach, to polecam dość popularne Logitech Z 906. Jakość dźwięku i możliwości sprzętu przy takich gabarytach w moim przypadku przesądzały o zakupie. Minusem obecnie może być brak wejścia HDMI, ale za to dostajesz 2 porty optyczne, RCA i coaxial, więc nie powinno być problemu z podpięciem jakiegokolwiek sprzętu.

z906-1.jpg

Cena to jakieś 1100-1300 zł. Używam od pięciu lat i polecam. :)

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Ja ostatnio przerabiałem ten temat. Kupiłem dwie kolumny Sony SS MF450H i wzmacniacz Onkyo. Najlepszej jakości to podłączenie po kablu HDMI (niewiele ale lepszy niż optyk). Kupiłem wszystko używane i zmieściłem się w cenie 150£, czyli jakieś 750-800zł.

Problem w dobieraniu sprzętu samemu to moc. Moje kolumny mają po 150W jedna a wzmacniacz jest na 100W na kanał. Nie jest to problem, bo 150W to moc szczytowa. Ważne jest RMS, które w moich kolumnach to 75W.