Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Quarry - 2016 - Cinemax

Featured Replies

Opublikowano

W 1972 roku weteran wojny w Wietnamie powraca do ojczyzny pogrążonej w antywojennych nastrojach. Bohater szybko zostaje wplątany w sieć brutalnych intryg i korupcji.

Premiera na początku września. Pichci Cinemax, tak więc sex & violence w standardzie.  Muszę przyznać, że klimat z samych trailerów jest pyszny.  :good2:

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ósmy, blisko 1,5-godzinny odcinek finałowy spiął całą historię ładną klamrą. Znakomita rzecz - klimat lat 70-tych wylewa się z ekranu, trzyma i nie puszcza. Akcji jest wyraźnie mniej niż chociażby w t

• Premiera w piątek, czyli "u nas" w sobotę 

• Po pierwszych dwóch odcinkach już z całą pewnością mogę stwierdzić, że Cinemax dostarczył kolejnego sztosa.  Tempo akcji cały czas wzrasta, a klimat gęstnieje. Jest ciężko, brudno i życiowo - bez zbę

Opublikowano

Drama/akcja plus Cinemax to niedługo może być gwarancja czegoś dobrego.

Najprawdopodobniej będę oglądał.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

14249740_1365943203435644_66504542067338

Premiera w piątek, czyli "u nas" w sobotę  :)

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Jestem świeżo po 1 odcinku. Ciężko ocenić ale na pewno będę oglądał dalej. Aktorstwo i gęsty klimat na najwyższym poziomie. Czuć lekkie znużenie momentami, ale po chwili serial to nadrabia. Szczególnie w jednej scenie chyba wyszło za dużo tytułowego zamętu ale mimo wszystko polecam. Ciekawa końcówka. Coś nowego.

Opublikowano
  • Autor

Po pierwszych dwóch odcinkach już z całą pewnością mogę stwierdzić, że Cinemax dostarczył kolejnego sztosa.  :thumbsup: Tempo akcji cały czas wzrasta, a klimat gęstnieje. Jest ciężko, brudno i życiowo - bez zbędnych sztuczności. Oby tak dalej.

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Miło słyszeć.

Jestem w trakcie nadrabiania serialowych zaległości a tegoroczna jesień zapowiada się naprawdę epicko :banderas:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Świetny serial.

Dobry podkład pod mafie 3

Edytowane przez mars75

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Ósmy, blisko 1,5-godzinny odcinek finałowy spiął całą historię ładną klamrą. Znakomita rzecz - klimat lat 70-tych wylewa się z ekranu, trzyma i nie puszcza. Akcji jest wyraźnie mniej niż chociażby w takim Banshee, ale jak już się coś zacznie dziać, to jest to zrobione na najwyższym poziomie realizacyjnym. :banderas:

Ostatni odcinek obfitował we

flashbacki z Wietnamu

i tu także wszystko zagrało znakomicie. Obejrzałem chyba najlepszą "strzelaną" scenę batalistyczną od czasu Pacyfiku.

Ode mnie mocne 8+/10 za pierwszy sezon :)

Cinemax na razie nie podjął decyzji dot. ewentualnego drugiego sezonu, acz recenzje i oglądalność podobno sprzyjały.

Edytowane przez Frantik

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To jest bardzo dobry serial. Kiedyś po przeczytaniu jego opisu i samo to,że jest spod ręki Cinemax - dodałem go do listy.

Fajnie czuć lata 70 w USA, mocna historia ..no i rzeczywiście, jeśli ktoś grał/gra w Mafię III to można sobie oglądając tą produkcję poszerzyć te klimaty. W zalewie hitów, które w ostatnich miesiącach są hitami tylko z nazwy albo tego, że hit bo "wszyscy oglądają", to miło jest znaleźć taką perełkę, dla mnie w TOP3 2016. Polecam się zapoznać.

Edytowane przez Rafael0089

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ma to w miarę zamkniętą fabułę, czy się urywa z dupy?

Opublikowano
  • Autor

Ma to w miarę zamkniętą fabułę, czy się urywa z dupy?

Z tego, co pamiętam, raczej zamkniętą. Chyba bez jakiegokolwiek cliffhangera. Co najwyżej była zostawiona delikatna furtka. :)