Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Zaraz się okaże, że połowa listy prawdy Ficusia to nie Jrpg xd

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 502,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

2d action rpg robiony przez japonczykow to nie jrpg?

Opublikowano

Tylko Final Fatnasy i Dragon Quest to jrpg, bo się chodzi w 3d po mapie :/ 

Ktoś tu o Tales of zapomniał. 

Opublikowano

pisales, ze jrpgi w liczbie mnogiej a wymieniles wtedy tylko ff13

co to znaczy w stylu ff? trylogia trials in the sky, ni no kuni, bravely default, bravely second, talesy - kazdy cos ma z stylu ff, a to tak na szybko, a w wielu z tych i innych nie gralem

Wspominalem ;)

Wagina pewnie zaraz swoja teorie i definicje jrpg stworzy

Opublikowano

2d action rpg robiony przez japonczykow to nie jrpg?

2d action rpg to 2d action rpg :cool: chyba ze na wszystkie gry około RPGowe stworzone w granicach Japonii nazywamy JRPG to spoko. 

Opublikowano

Czyli co wg ciebie to jrpg? To co pisal copper to twoja definicja?

Opublikowano

czy Wiedźmin to prpg? Dyskutujmy

Edytowane przez asax

Opublikowano

czy Wiedźmin to prpg? Dyskutujmy

No a nie jest? Rpg stworzony w Polsce = polski rpg. Nad czym tu w ogóle polemizować xD

Mercedes jest niemieckim samochodem?

JRPG to nie gatunek, tylko po prostu japanese rpg = japoński rpg. Każdy rpg zrobiony w (pipi)anej japonii jest japońskim rpg.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Action prpg scislej

Opublikowano

Ostatnio polski developer stworzył grę Regalia, którego twórcy sami określają na JRPG.

JRPG stworzony w Polsce. i co teraz? 

Opublikowano

Ostatnio polski developer stworzył grę Regalia, którego twórcy sami określają na JRPG.

JRPG stworzony w Polsce. i co teraz? 

czyli dragon's crown to european rpg, bo jest o średniowieczu, a w japonii nie było rycerzy xD 

tip: huia się znają. Ja mogę po sushi nazwać swoją kupę japońską, kogo to będzie obchodziło?

Edytowane przez Copper

Opublikowano

:facepalmz: ja mówię o tym, że polski dev zrobił JRPGa a Ty mi tu o tym, że dragon's crown to nie jrpg bo jest o średniowieczu xd 

Opublikowano

Bloodborne to jrpg czy european rpg?

Child of light to udawany jrpg?

Opublikowano

:facepalmz: ja mówię o tym, że polski dev zrobił JRPGa a Ty mi tu o tym, że dragon's crown to nie jrpg bo jest o średniowieczu xd 

Ty mi o tym, że dev nazywa swoją grę jrpg, bo zrobili grafikę na modłę japońskich gier, to ja się pytam czy dragon's crown jest europejskim rpg, bo jest zrobiony przez japończyków w stylu europejskiego średniowiecza. 

Edytowane przez Copper

Opublikowano

IMO gatunek gry jest niezależny od koloru skóry, narodowości, czy wyznania ich twórców. A odnosi się wyłącznie do przedmiotu tj. gry i jej charakterystycznych mechanik, bądź konwencji. 

Więc tak popieram zdanie Rayosa, gra jrpg może być z polski :cool:  

Opublikowano

Jakie sa zatem cechy jrpg?

Opublikowano

ale ja nie mam żadnego zdania xD mówię tylko jak twórcy określają Regalię. mnie osobiście (pipi)ią nazewnictwa gatunkowe, bo to w dzisiejszych czasach tak się rozmywa, że to bez sensu.

A Dragon's Crown to Action RPG Beat'em Up, o. 

Opublikowano

Dla mnie przymiotnik polski, niemiecki czy japoński świadczy o tym skąd coś jest XD 

Czyli Ferrari jak stwierdzi, że robi teraz niemieckie samochody to może? 

Opublikowano

ffxv czym zatem jest? poza tym, ze (pipi)na oczywiscie, bo ta czesc ma odmienne cechy i konwersje od praktycznie kazdego jrpg jaki kiedykolwiek w japonii wyszedl

Opublikowano

Soulsy są Jrpg, Valkyria Chronicles jest Jrpg, nawet Yakuza jest tak naprawdę Jrpg xD Utożsamianie Jrpg z rodzajem gry to kwestia tylko tego, że japońskie rpgi były pierwsze i mamy w głowie wyrobione pewne schematy jak słyszymy jrpg, bo każdy za dzieciaka grał w FF7 i automatycznie takie gry nam się kojarzą z jrpg. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.