Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dead Cells

Featured Replies

Opublikowano

Świeżutki rogue-lite z początku tego roku. Na pierwszy rzut oka przypomina skrzyżowanie Metroida z Rogue Legacy, co momentalnie ustawia moje zainteresowanie na najwyższy level. Graficznie wygląda fantastycznie. Gra ktoś, ma ktoś, jakieś wrażenia? Sam od dwóch dni siedzę i powstrzymuję się przed zakupem, bo backlog nic się nie zmniejsza, ale to wygląda jak idealnie moja gra (w Rogue Legacy 40h i w przyszłości na pewno jeszcze nie raz przejdę).

Gra jeszcze w Early Access, cena to 17 euro.

Trailer:

Tutaj linki do sklepów:

Steam - http://store.steampowered.com/app/588650/Dead_Cells/

Humble Store - https://www.humblebundle.com/store/dead-cells

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Już założyłem wcześniej temat o gierce kruku xD.

http://www.psxextreme.info/topic/115618-dead-cells/

Ale niepotrzebnie założyłem w multiplatformach bo jeszcze chyba nie wiadomo co z wersjami konsolowymi, także moderacja może usunąć mój, chyba tak będzie najrozsądniej.

Opublikowano
  • Autor

No to się nie popisałem. Osobiście uważam, że multiplatforma to nie jest :sapek:. No ale zgłosiłem swój post i niech moderacja decyduje co z tym zrobić.

Opublikowano

Gra ktoś, ma ktoś, jakieś wrażenia? Sam od dwóch dni siedzę i powstrzymuję się przed zakupem

aa9a8c193d.png

Chyba się nie udało :D

Jak widać, gram od paru dni zawzięcie i jak na razie jestem mega zadowolony z zakupu. Gameplay jest satysfakcjonujący, przez co chce się iść dalej i dalej, ale im dalej tym trudniej, przez co łatwo zginąć - i tak w kółko. Duch metroidvanii został zachowany w trudnej do ogarnięcia proceduralnej generacji, za co ogromny plus. Na razie udało mi się zdobyć dwie runy i pokonać pierwszego bossa, a przede mną jeszcze parę światów do przejścia. Jestem strasznie ciekaw, co przyszłość przyniesie, bo na branchu beta już szykują patch z nowymi mechanikami. Jaram się.

Opublikowano
  • Autor

No nie udało się, kusiło mnie tak, że ostatecznie się zdecydowałem :D. Na razie nie miałem jeszcze za dużo czasu, ale dwa runy mam za sobą. Zapowiada się przemiodnie, Rogue Legacy na sterydach chyba całkiem dobrze opisuje rozgrywkę, przynajmniej z tego co aktualnie widzę. Jest więcej miejsc, w które możemy wejść posiadając tylko odpowiednią umiejętność, walka jest bardziej skomplikowana, ekwipunku jest więcej. Bardzo jestem ciekaw jak rozgrywka wygląda w dalszych częściach gierki i jak w ogóle development będzie się rozwijać. Na razie jestem bardzo zadowolony z tego jak to się zapowiada.