Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

A ten dalej z tym upłynniaczem xD Zrozum wreszcie, że nikt nie chce grać jak inwalida z takim lagiem. 

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

Przy w miarę stabilnym 30fps tj.28-30 bez skopanego frame pacing z upłynniaczem na maxa obraz jest o wiele płynniejszy niż dzisiejsze 60fps (tj. 45-60fps) bez upłynniacza.

Opublikowano

No ale lag nadal i tak występuje. 

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Przecież to jest post-process z tym nastawianiem pacingu, konsola wyświetla swoje wg. mocy obliczeniowej XDDD Jak gra będzie klatkować z sama z siebie to telewizor tylko przypudruje trupa.

Widzę, że ty nie wiesz co to jest frame pacing.

Tutaj nie chodzi o stabilna płynność bo taka może być np. TLOUR w wersji PS4. Co z tego, że gra ma w miarę stabilne 30fps jak odstępy miedzy klatkami czasowo zdecydowanie się różnią.

Dopiero w wersji PS4 Pro naprawili to w tej grze. Najbardziej na to z dzisiejszych gier cierpi BB, gra na Pro z boostem klatkowo zyskała, ale frame pacingu nikt nie poprawił.

Gra nadal szarpie i rwie jak cholera.

Opublikowano

No dobra, ale o co Ci chodzi ? Każdy wie czym jest upłynniacz i ma go w piźździe bo lag jest zbyt duży. Na chvj się produkujesz ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Produkuje się tylko po to aby kogoś chociaż nakłonić na MF standard.

Lag nie wzrośnie aż tak drastycznie a korzyść z miejsca grający zobaczy.

Gracze offline z miejsca powinni sobie to przetestować a później kto wie może dalej z tym pójdą.

Opublikowano

Nikogo nie nakłonisz na tym forum. Nadal nie zauważyłeś, że twoje bzdurne ustawienia do nikogo nie przemawiają ?

Opublikowano

Motion Flow to badziew, filmy ogląda się na tym tragicznie, a o komfortowym graniu można zapomnieć, promowanie tej funkcji to kpina. W grach, gdzie jest dużo QTE to chyba by mnie ku*wica trafiła przy tym upłynniaczu, nie mówiąc o online. 

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

Nie przesadzaj.

Dając motion flow na standard do filmów można tylko zyskać.

Opery mydlanej tam nie uświadczysz.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Jakikolwiek upłynniacz będzie mieć rację bytu tylko pod warunkiem niskiego input laga. Jak Sony to ogarnie to wtedy możesz dalej prowadzić swoją krucjatę. No ale zanosi się, że w tym roku jedynie Samsung coś takiego będzie mieć, a jakoś wątpię byś wychwalał lub polecał sprzęt innej marki niż Sony.

Opublikowano
47 minut temu, Ins napisał:

Jakikolwiek upłynniacz będzie mieć rację bytu tylko pod warunkiem niskiego input laga

Nie wiem na ile to prawda ale Sony W905 ma niby w trybie gra możliwość ustawienia motionflow na tzw opcje impulse, który spowodował wzrost laga 30 ms. Jeśli to prawda to jest całkiem przyzwoicie. 

Opublikowano

Tryb impuls to jest dno.

Nie upłynnia w ogóle obrazu a tylko znacznie zwiększa rozdzielczość w ruchu.

Gwarantując przy tym na przykładnie tego modelu tylko 45 nitów XD

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, _Be_ napisał:

Nie wiem na ile to prawda ale Sony W905 ma niby w trybie gra możliwość ustawienia motionflow na tzw opcje impulse, który spowodował wzrost laga 30 ms. Jeśli to prawda to jest całkiem przyzwoicie. 

Taki tryb można se wsadzić. Mam coś podobnego w swojej bravi i powiem ci, że jest to dla mnie tak samo niegrywalne jak i brak upłynniacza. Do tego w tym trybie jasność bardzo mocno  spada i w HDR czuje  jakbym na oledzie grał ;)

Opublikowano

Tak z ciekawości zapytam ile mniej więcej wynosi lag przy włączonym upłynniaczy na tych braviach? Włączyłem sobie dla jaj taki upłynniacz u siebie w Ratchet and clank w jakimś tam standardowym trybie na którym w ogóle udało mi się to włączyć i takiego opóźnienia się nie spodziewałem. Mam ogółem dużą tolerancję na tego typu rzeczy. I fakt było płynniej i przyjemniej niż standardowe 30 fps ale nie dało rady przejść 50 metrów bez zgonu z tym opóźnieniem.

Opublikowano
  • Autor

Zależy od TV  a najbardziej od samej gry. Gears of war 4  bez upłynniacza ma chyba większy lag niż girsy ultimate edition z upłynniaczem.

Podobnie z artefaktami, jeśli komuś tak bardzo przeszkadzają te minimalne artefakty powinien trzymać się z daleka od większości gier, szczególnie od takiego quantum break. Ta gra to jeden wielki artefakt.  Ziarno na całym ekranie+ziarno na cieniach+ ziarno na cieniowaniu+ziarno na odbiciach, ghosting itp. Na szczęście jeden z typów ziarna można jeszcze likwidować przy pomocy opcji tworzenia realizmu, no ale większość tutaj gra  na ustawieniach off, minimum, off, minimum, więc to właśnie u większości osób w quantum break będzie więcej artefaktów niż moich, kyo i ukanio.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
  • Autor
Cytat

A poza tym Wulf pisz tam gdzieś, może być na prywatę o kolejnych wrażeniach z gier na Koksa.

Powiem krótko

gearsy 4 - rzemieślnicza robota, niczym się nie wyróżnia dla mnie. ultimate edition momentami bardziej mi się podobało graficznie niż czwórka. W poprzednich częściach czuć było prawdziwy artyzm EPIC games tutaj tego nie czuję. grafa 8+/10

gears ultimate edition - duża poprawa względem oryginału, poza teksturami, niektóre  wyglądają gorzej niż w oryginale :/

Quantum break - bardzo dobre oświetlenie i mnóstwo artefaktów/efektów słabej jakości. Cienie już gorzej wyglądać nie mogą, wolumetryczne słabe, ziarno na cały ekran, i grube ziarno na odbiciach. Nie chciałbym tego widzieć na standardowym XOne. Ogólnie jednak graficznie mi się podoba gra, bo mimo tych niedoróbek samo oświetlenie jest bardzo zaawansowane a to sobie bardzo cenię. grafa 8+ albo 9-/10, jeszcze nie skończyłem giery.

Forza motorsport 7 - grafa lepsza niż w gt sport. Drzewa tylko wyglądają bardzo słabo.

rise of the tomb raider - lepsze tekstury niż na pro i mocny hdr z gry(chociaż z kolorami nie jest idealnie). Na razie chyba najlepiej wyglądająca gra z tych co grałem.

HDR nie można włączyć/wyłączyć w grze a tylko w konsoli, także jakbyś chciał hdr z TV to musiałbyś w opcjach samej konsoli wyłączyć hdr.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
14 minut temu, Jakim napisał:

Tak z ciekawości zapytam ile mniej więcej wynosi lag przy włączonym upłynniaczy na tych braviach? Włączyłem sobie dla jaj taki upłynniacz u siebie w Ratchet and clank w jakimś tam standardowym trybie na którym w ogóle udało mi się to włączyć i takiego opóźnienia się nie spodziewałem. Mam ogółem dużą tolerancję na tego typu rzeczy. I fakt było płynniej i przyjemniej niż standardowe 30 fps ale nie dało rady przejść 50 metrów bez zgonu z tym opóźnieniem.

Ponad 40 sekund xddddd

Opublikowano
23 minuty temu, wulfen napisał:

gears ultimate edition - duża poprawa względem oryginału, poza teksturami, niektóre wyglądają gorzej niż w oryginale

Niestety.

HDR nie można włączyć/wyłączyć w grze a tylko w konsoli, także jakbyś chciał hdr z TV to musiałbyś w opcjach samej konsoli wyłączyć hdr.

Wiedziałem o tym, ale szkoda bo to w pewien sposób utrudnienie. 

Forza motorsport 7 - grafa lepsza niż w gt sport. Drzewa tylko wyglądają bardzo słabo.

Tak też myślałem.

Czyli Sylvan miał racje co do grafy w tej grze.

Quantum break - bardzo dobre oświetlenie i mnóstwo artefaktów/efektów słabej jakości. Cienie już gorzej wyglądać nie mogą, wolumetryczne słabe, ziarno na cały ekran, i grube ziarno na odbiciach. Nie chciałbym tego widzieć na standardowym XOne. Ogólnie jednak graficznie mi się podoba gra, bo mimo tych niedoróbek samo oświetlenie jest bardzo zaawansowane a to sobie bardzo cenię. grafa 8+ albo 9-/10, jeszcze nie skończyłem giery.

No ciekawe czy dałbym radę to skończyć przez ziarno hehe.

Dobrze, że na Koksa podciągnęli obraz.

gearsy 4 - rzemieślnicza robota, niczym się nie wyróżnia dla mnie. ultimate edition momentami bardziej mi się podobało graficznie niż czwórka. W poprzednich częściach czuć było prawdziwy artyzm EPIC games tutaj tego nie czuję. grafa 8+/10

Skończyłeś już?

Na zwykłym Xbox One obraz nie był ostry i psuł ogólne wrażenie z gry.

Po materiałach tego gościa liczyłem na nie wiadomo co na trybie 4k tj. rywala wizualnego dla Horizona, Uncharted czy Tomba

Jednak z tego co piszesz chyba bym się przeliczył.

Cytat

rise of the tomb raider - lepsze tekstury niż na pro i mocny hdr z gry(chociaż z kolorami nie jest idealnie). Na razie chyba najlepiej wyglądająca gra z tych co grałem

Na Pro gra robi piorunujące wrażenie jak tutaj jest jeszcze lepiej to nie mam pytań.

Opublikowano
  • Autor
Cytat

Skończyłeś już?

Na zwykłym Xbox One obraz nie był ostry i psuł ogólne wrażenie z gry.

Po materiałach tego gościa liczyłem na nie wiadomo co na trybie 4k tj. rywala wizualnego dla Horizona, Uncharted czy Tomba

Tak skończyłem. Do horizona  girsom daleeeko. Grając zapominałem tylko jedną rzecz w tv włączyć, dopiero w środę to zauważyłem.

Postacie jak widać na filmiku wyglądają świetnie,  muszę przyznać że pod tym względem jest czołówka graficzna, za to do otoczenia mam trochę zastrzeżeń. Grałem  z włączonym HDR z gry i tutaj powiem, że hdr wygląda lepiej niż  w uncharted 4. Jakby co nie testowałem  hdr z TV.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Granie z tym upłynniaczem jest jak granie w hugo na Polsacie przez telefon. 

Opublikowano
7 minut temu, kislawa napisał:

Granie z tym upłynniaczem jest jak granie w hugo na Polsacie przez telefon. 

Granie bez niego to jak nadawanie alfabetem morsa bez jego znajomości zamiast normalnej rozmowy przez telefon ;)

8 minut temu, wulfen napisał:

Tak skończyłem. Do horizona  girsom daleeeko. Grając zapominałem tylko jedną rzecz w tv włączyć, dopiero w środę to zauważyłem.

Postacie jak widać na filmiku wyglądają świetnie,  muszę przyznać że pod tym względem jest czołówka graficzna, za to do otoczenia mam trochę zastrzeżeń. Grałem  z włączonym HDR z gry i tutaj powiem, że hdr wygląda lepiej niż  w uncharted 4. Jakby co nie testowałem  hdr z TV.

Wydaje mi się, że na Koksie ten hdr z gry może lepiej robić, ponieważ w opcjach konsoli można ustawić bardzo głęboką czerń.

Ja jestem mega ciekawy aktu nr 3 i tych błyskawic na hdr 10 z tv.

Tam musi być makabra bo już na tv 1080p W829 i amatorskim X1 to robiło wrażenie.

A tak sobie przypomniałem jeszcze Wulf co do postaci w Girsach 4 to krople deszczu na zbroi w 4k muszą robić wrażenie.

Opublikowano
Teraz, Kyokushinman napisał:

Granie bez niego to jak nadawanie alfabetem morsa bez jego znajomości zamiast normalnej rozmowy przez telefon ;)

Rozwiń myśl bo nie nadążam. Chyba że piszesz też alfabetem bez jego znajomości.

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, kislawa napisał:

Rozwiń myśl bo nie nadążam. Chyba że piszesz też alfabetem bez jego znajomości.

Kyo dał bardzo dobrą analogię. Bez upłynniacza obraz szarpie tak samo jak przy alfabecie morsa masz pourywane dźwięki/błyski a nie normalną płynną rozmowę.

Cytat

Na Pro gra robi piorunujące wrażenie jak tutaj jest jeszcze lepiej to nie mam pytań.

Jest wyraźnie lepiej. Lepsze tekstury są od razu widoczne. Do tego hdr z gry jest najbardziej oczo(pipi)ny jaki do tej pory widziałem. Dla mnie duża różnica względem pro, tym bardziej że na pro grałem w SDR z bardziej stonowanymi ustawieniami, a tutaj zupełnie inne światło.

Edytowane przez wulfen