Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przejściówka pada "PSX - USB" do PSX Classic

Featured Replies

Opublikowano

Czy ktoś próbował podłączyć np. coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/adapter-przejsciowka-usb-na-2-pady-z-psx-ps2-7682399446

do PSX Classic z autobleem lub bleemsync na pokładzie? Miałem kiedyś taki adapter do ps-owej maty pod lapka i działało (póki się nie zepsuło). Dodatkowy plus że adapter działa również z padami od PS2.

PS

Znalazłem dyskusję na reddicie sprzed 3 miesięcy gdzie co prawda podłączyli bez większych problemów oryginalnego pada z przelotką pod PSXC z bleemsync ale z analogami był problem. Pytanie czy od tego czasu się coś zmieniło.

Edytowane przez friedrich

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja mam dwie inne i żadna nie działa z niczym. Za to mam przejściówkę ps2 do PS3 i ta działa wykrywa jako pada do PS3.

Jak kupisz daj znać czy działa.

Opublikowano
  • Autor

Poszukałem przejściówkę, podłączyłem do niej pada od PS2 i całość podpisałem do psxc. Efekt na razie sredniawy: w menu działa krzyżak i wszystkie przyciski ale po wciśnięciu "analog" na padzie krzyżak działać przestaje za to sterować można lewym analogiem na padzie plus pozostałe przyciski. I tyle z dobrych wiesci: sprawdziłem pada w dwóch grach - GT i Need for Speed. W obu działa tylko prawo/lewo, nie działają przyciski i generalnie grać się nie da. Probowalem bawić się ustawieniami autobleem w samych grach zmieniając pada na analog i kombinują w menu analog ale pozytywnych rezultatów nie zauważyłem.

Edytowane przez friedrich

Opublikowano

Sprawdź Retrobootem. Ma od cholery ustawień, jednym z nich jest zmiana typu pada (w ten sposób gram sobie na padzie Elie od Xboxa).

Opublikowano

Mam w domu trochę sticków i padów wszystkie sprawdzałem. Z moich doświadczeń wynika, że ten retroach z bleemsynca działa dużo lepiej z padami i więcej ich wykrywa. Chyba więcej konfiguracji ma zapisanych po prostu. 

Edytowane przez devilbot