Jump to content

Lektura każdego gracza.

Recommended Posts

Posted

Cześć , 

W ostatnim czasie natchnęło mnie na książki z tematyką typową dla gier wideo czy PC . Osobiście posiadam Wojny Konsolowe - Blake J. Harris oraz Cyfrowe Marzenia Piotra Mańkowskiego , nie licząc rekordów Guinessa 2010 Edycja dla Graczy .... Czy polecacie jakieś tytuły do ogarnięcia , oczywiście wydanie w języku polskim ?

Jeśli temat jest to nie znalazłem .

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Cyfrowe marzenia ma sporo błędów i praktycznie książka napisana przez komputerowca dla komputerowców. Ile tam było stron o NESie? 3? 4? Nie pamietam ale jakoś tak*.

Koso napisał dość dobra książkę o polskich grach „nie tylko wiedźmin”, tę mogę polecić. Poznałem kilka gier o których nie miałem pojęcia.

* napisałem o Cyfrowych marzeniach ver 3, czyli Wielka Księga Gier.

Edited by grzybiarz
Posted

Ja mogę polecić jedną która już jakiś czas temu w oryginale przeczytałem a od niedawna jest na polskim rynku. Krew pot i pixele autorstwa naszego plotkarskiego guru Jasona Shreier. Mi czytało się lepiej niż wojny konsolowe. Książka redaktora koso też spoko jak chcesz poznać Polskie gry od lat 80tych do teraz. Nic wybitnego ale kilka ciekawostek które wcześniej mi umknęły znalazłem.