Opublikowano 20 lipca 20195 l Tracklist: 1 A Thief's End 1:55 2 A Normal Life 1:17 3 Lure Of Adventure 2:55 4 Cut To The Chase 3:10 5 Reunited 2:52 6 Once A Thief… 2:14 7 The Grave Of Henry Avery 3:13 8 Those Who Prove Worthy 2:56 9 The Twelve Towers 4:00 10 Hidden In Plain Sight 2:23 11 At Sea 3:38 12 Marooned 3:44 13 Meet Me In Paradise 2:05 14 The Thieves Of Libertalia 2:18 15 Sic Parvis Magna 2:51 16 The Brothers Drake 1:55 17 Race To Libertalia 3:12 18 For Better Or Worse 2:05 19 New Devon 4:04 20 Avery's Descent2 :28 21 No Escape 3:52 22 Brother's Keeper 4:00 23 One Last Time 4:11 24 Epilogue 3:18 Zdecydowana większość soundtracków jakie posiadam pochodzą z filmów i gier przygodowych. Lubię czasem sobie usiąść, wrzucić płytkę z soundtrackiem do czytnika i zapomnieć o wszystkim dookoła. Nagrania z "przygodówek" najbardziej mi odpowiadają w takich momentach, a nośnik Uncharted 4 jest zdecydowanie jednym z najczęściej przeze mnie odtwarzanych. Płytkę udało mi się zdobyć w polskim sklepie internetowym za ok. 80 zł.
Opublikowano 21 lipca 20195 l Masz jakieś ulubione kawałki z tej listy? które best? Moja ulubiona gra na PS4
Opublikowano 21 lipca 20195 l Autor W zasadzie cała tracklista jest fajna, ale jeśli miałbym wyróżnić jakieś utwory to A Thief's End, bazujący na Nate Theme z poprzednich soundtracków i wywołujący przez to wiele wspomnień. Utwór jest odtwarzany w napisach końcowych wieńczących przygody Drake'a, dzięki czemu mam do niego sentyment słuchając go po kilku latach od pierwszego przejścia gry. Wymieniłbym również Lure of Adventure, który - mam wrażenie - często pojawia się w grze i przygrywa również w motywie na PS4 z zatopionym statkiem (na marginesie polecam ten motyw, jest bardzo czytelny, bogaty, pięknie zanimowany). A Ty posiadasz jakiś ulubiony utwór? Podejrzewam, że skoro to Twoja ulubiona gra na PS4 to muzyka też pewnie dobrze Ci się kojarzy Na marginesie, dla lubiących muzykę z gier polecam amatorsko stworzony cover głównego tematu Nate Theme, sprawiający wrażenie jakby był grany przez orkiestrę (a może to komputerowy remix utworu kiedyś wykonanego na żywo?):
Opublikowano 21 lipca 20195 l Jak dla mnie "Cut To The Chase" najlepsze. W poprzednich częściach więcej zapadających w pamięć utworów było, ale i tak cały OST trzyma poziom. Fajnie, że Sony wrzuca wszystkie OSTy na Spotify.
Opublikowano 21 lipca 20195 l Mi brakuje tutaj jakiejś pioseneczki z wokalem, takiej co to wchodzi w odpowiednim momencie i jest elastiko-romatiko, coś jak Faye Wong w FF8 z "Eyes On Me".
Opublikowano 21 lipca 20195 l Wystarczy, że jest "For Better or Worse", jeden z najlepszych momentów w grze.
Opublikowano 21 lipca 20195 l Autor 48 minut temu, Square napisał: W poprzednich częściach więcej zapadających w pamięć utworów było, ale i tak cały OST trzyma poziom. Zgadzam się, ale należy też wziąć pod uwagę fakt, iż zmienił się kompozytor - w przypadku trzech pierwszych odsłon muzykę skomponował Greg Edmonson, natomiast do Kresu Złodzieja Henry Jackman. Może Jackman miał po prostu inną wizję Edytowane 21 lipca 20195 l przez Grzes58