Opublikowano piątek o 21:334 dni ,,Twisted Metal" - gdy pytają mnie jaki jest najbardziej popaprany, nietuzinkowy i mega-odjazdowy, plus niszowo-kiczowaty serial post-apo z motywami sci-fi, jaki kiedykolwiek widziałem, cóż, z pełną szczerością odpowiadam: to właśnie ,,Twisted Metal". Ajć... żałować mogę jedynie, że nie zacząłem oglądać ,,TM" wcześniej, że dopiero teraz ogarnąłem sobie ten cosik na ,,MAXie". 6 odcinków z s01 obejrzane; pasuje mi tu wszystko: narracja, postaci, ci do bólu przejaskrawieni, dość słabi i karykaturalni złole, tacy ,,twisted" xD, bohaterowie drugo i jacyś-tam planowi. Także siada mi na gusta mega dobrze: plener, rekwizyty i efekty praktyczne, kostiumy i delikatne CGI w ,,Metalu"... A Mackie jako J. Doe vel ,,Mleczarz", po tej scence skradł moje serducho fanowskie... w zupełności! s01e04... xD