Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Gra wychodzi za 3 tygodnie, to chyba można założyć temat. Gry Don't Nod mają swoją grupkę fanów tutaj - Life is Strange, Tell Me Why czy Jusant - a nowa 28 kwietnia.

Aphelion to po polsku "punkt odsłoneczny" według słownika - moment, gdy orbitująca planeta jest najdalej od słońca. Cool tytuł.

Ponadto udamy się na Persefonę, czyli domniemaną dziewiątą planetę. Też cool. To ciekawe, że tyle niby wiemy, a nie wiemy czy jest ta planeta czy nie. Oczywiście nie pierwszy raz sci-fi z tego korzysta.

Gra jest głównie robiona przez ludzi od Tell Me Why, acz po Jusancie doszli też pracownicy z tamtego. Trochę to widać. W Aphelionie będziemy kierować dwiema postaciami. Sekwencje rannego Thomasa (nie może się wspinać) będą bardziej tradycyjne. Z kolei główna bohaterka Ariane będzie się sporo wspinać i zeskakiwać po nieprzyjaznej planecie. Ale inaczej niż w Jusant, będzie można zginąć.

Ogólnie ma być napięcie, gdyż na planecie grasuje potwór o mniej kreatywnej nazwie Nemesis. "Zrobiliśmy najgorszą rzecz, jaka jest w grach, czyli węża. Liczba wymaganych punktów kotwicznych do zanimowania to koszmar".

Nie jest jasne, czy będą tu elementy wymagające pośpiechu aż tak jak w Residencie - na pewno będziemy uciekać przed potworem czy go zmylać, ale nie wiem, na ile to będzie akcja a na ile po prostu zrobienie danej rzeczy na luzie.

Gra dzieje się w 2060 roku, i ma przedstawiać świat, który mogą sobie realnie wyobrazić obecne dzieci. Jest oparta na realiach podróży w kosmosie itp., acz sporo rzeczy zmieniono, by nie było nudno. "W rzeczywistości, Persefona ma być raczej tylko kulą lodu".

Interesujące dla forumowych kosmologów?

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 27
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Powiem tak. Dontnod umie w światy, ale nie umie w gameplay, więc jeśli oceny nie będą dupy urywać to ja raczej odpuszczam.

Remember Me było jeszcze ok, Life is Strange wiadomo - klasa sama w sobie, ale tam za dużo gameplayu nie było. Vampyr pomimo niesamowitego klimatu mnie wymęczył i nie dałem rady ukończyć. Banishers: Ghosts of New Eden po początkowym zachwycie okazał się nudnym tytułem pod kątem rozgrywki a mechanika walki wręcz męczyła.

Zatem ten tegens... no.