Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Już od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem założenia topicu o tym bodaj najszybciej i najprężniej rozwijającym się sporcie na świecie, którym jest właśnie padel. Od mniej więcej pół roku zacząłem grać raz w tygodniu z kumplami z pracy. Umawialiśmy się we środy pół godziny po robocie w Interpadlu, który jest oddalony od mojej firmy o 250 metrów. Po jakimś czasie dowiedział się o naszych "schadzkach" sam główny właściciel firmy. Spróbował i tak mu się spodobało, że odtąd gramy za free, bo on za wszystko płaci. Ja nie ukrywam, że po tym czasie też się prze*urewsko wciągnąłem. Jestem właśnie na etapie zakupu pierwszej własnej rakiety padlowej. W zasadzie już zdecydowałem się na jeden konkretny model, ale jeszcze się trochę waham, gdyż rynkowa podaż różnorodnych modeli rakiet wielu producentów jest przepotężna!obama

Czy ktoś z Was grywa? Ja ze swojej strony bardzo polecam ten sport, który jest przystępny i ma moim zdaniem bardzo niski próg wejścia w niego, o wiele niższy jak np w przypadku tenisa ziemnego, gdzie 90 % chętnych odpada już na wstępie po wielokroć nieudanych próbach prawidłowego zaserwowania. Tymczasem w padlu jest to o wiele prostsze. Sądzę, że po tym czasie już teraz nie uważam się za gracza początkującego, a średnio zaawansowanego. Z resztą mamy firmową tabelę wyników, która co tydzień jest aktualizowana. Rywalizacja na całego! D

Na koniec w ramach reklamy sportu zapodam dwa filmiki. Pierwszy przedstawia graczy na absolutnie najwyższym poziomie, zaś w drugim niezły amatorski poziom. Graczami padla stają się nie tylko byli znakomici tenisiści (np Radwańska i Janowicz), ale również np byli reprezentanci polski w piłce nożnej co widać z resztą na drugim filmiku ;)
Czek dys aut:

https://www.youtube.com/watch?v=Y_3eBJIpPo4&t=13093s

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Otworzyło się to praktycznie pod moją chatą, musiałem googlować co to za wynalazek. Raz nawet chciałem spróbować, ale wszystkie korty były zajęte, ciężko się było wcisnąć na sensowną godzinę. Wszystko wolne w godzinach pracy, a po robocie to z duzym wyprzedzeniem trzeba rezerwowac.

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, Shen napisał(a):

Otworzyło się to praktycznie pod moją chatą, musiałem googlować co to za wynalazek. Raz nawet chciałem spróbować, ale wszystkie korty były zajęte, ciężko się było wcisnąć na sensowną godzinę. Wszystko wolne w godzinach pracy, a po robocie to z duzym wyprzedzeniem trzeba rezerwowac.

No sam więc widzisz, że nie kłamałem pisząc o wzrastającej popularności tego sportu P Kolejny dowód tego dostałem z resztą stosunkowo niedawno. Parę tygodni temu towarzyszyłem mojej żonie w charakterze szofera, widza i kibica podczas jej biegu maratońskiego w Gdańsku. Start odbył się na stadionie Polsat Plus Arena w Gdańsku Letnicy. Zaraz przy stadionie usytuowany jest padlowy przybytek o nazwie Padbox Gdańsk. Po tym jak żona wystartowała miałem sporo czasu do zabicia, więc poszedłem do tej padlowni na otwartym powietrzu. Pomimo nienajlepszej pogody (zimno!!!) już od rana w niedzielę wszystkie korty były zapełnione. Jedni kończyli, następni wchodzili i zaczynali. U mnie w Interpadlu jest podobnie. Moja firma ma już tam taki układ, że wypożyczamy rakiety za free. Na początku musieliśmy za to płacić.

Ja powiem więcej, sport podobał mi się tak bardzo, że chętnie grałbym częściej niż raz w tygodniu, ale problem polega na tym, że nie bardzo mam z kim, w sensie np stałego partnera do gry. Moi kumple z roboty grają częściej, ale oni są dużo młodsi ode mnie i już się podobierali w pary, więc...

Próbuję od niedawna namówić któregoś z moich kolegów-koszykarzy. Może któryś się zgłosi i spróbuje.