Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Program AI do edycji zdjęć

Featured Replies

Opublikowano

Nie bawię się w to często, parę razy coś tam wrzuciłem w Chat GPT, czy inne. Czy istnieje jakiś program (lokalny), który mogę sobie zainstalować i pomoże mi usunąć (zastąpić/wygenerować uzupełnienie) ze zdjęcia jakiś kawałek czyjejś nogi/ręki? Mam fajne zdjęcie, prywatne, a nie chcę puszczać prywatnych fot do neta w jakieś AI.

Edytowane przez krzysiek923

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak, instalujesz ComfyUI, pobierasz lokalne modele np. Flux Klein/Qwen Edit/Krea i możesz sobie edytować/ generować zdjęcia lokalnie na swoim komputerze, bez wysyłania danych na żaden serwer. Oczywiś

• No to Flux Klein będzie odpowiedni, w ComfyUI masz gotowe workflow do lokalnej edycji, który automatycznie pobierze też potrzebne modele i ewentualne lora. Potem maską zaznaczasz który fragment chce

Opublikowano

Tak, instalujesz ComfyUI, pobierasz lokalne modele np. Flux Klein/Qwen Edit/Krea i możesz sobie edytować/ generować zdjęcia lokalnie na swoim komputerze, bez wysyłania danych na żaden serwer.

Oczywiście żeby to robić efektywnie wymaga to odpowiednio mocnego komputera

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, ASX napisał(a):

Oczywiście żeby to robić efektywnie wymaga to odpowiednio mocnego komputera

Chciałbym tylko wrzucić zdjęcie, wpisać "usuń element X i uzupełnij ubytek na zdjęciu", tak jak w Chat GPT (który jest trochę ułomny do tego) lub Banana AI od Google.

Opublikowano

Jak używałem takich rzeczy (ale to ze 2 lata temu) to bylo duzo trudniej, one nie integrowaly lmm z modelami do obrazow wiec trzeba bylo podawac prompty, chatgpt jest duzo wygodniejszy. Teraz moze integrują tak ze mozna z tym gadac jak z czlowiekiem bardziej?

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
6 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

Chciałbym tylko wrzucić zdjęcie, wpisać "usuń element X i uzupełnij ubytek na zdjęciu", tak jak w Chat GPT (który jest trochę ułomny do tego) lub Banana AI od Google.

No to Flux Klein będzie odpowiedni, w ComfyUI masz gotowe workflow do lokalnej edycji, który automatycznie pobierze też potrzebne modele i ewentualne lora.

Potem maską zaznaczasz który fragment chcesz edytować, piszesz prompta co chcesz usunąć i czekasz na efekt. Na YT znajdziesz też mnóstwo filmów jak to się robi.

Można to też zrobić w Stable Diffusion za pomocą tych samych modeli ale to trochę mniej przyjazny program.

Opublikowano
  • Autor

@MYSZa7 ?

Teraz, ASX napisał(a):

No to Flux Klein będzie odpowiedni, w ComfyUI masz gotowe workflow do lokalnej edycji, który automatycznie pobierze też potrzebne modele i ewentualne lora.

Potem maską zaznaczasz który fragment chcesz edytować, piszesz prompta co chcesz usunąć i czekasz na efekt. Na YT znajdziesz też mnóstwo filmów jak to się robi.

Można to też zrobić w Stable Diffusion za pomocą tych samych modeli ale to trochę mniej przyjazny program.

OK, dzięki, spróbuję później.