Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Nie bawię się w to często, parę razy coś tam wrzuciłem w Chat GPT, czy inne. Czy istnieje jakiś program (lokalny), który mogę sobie zainstalować i pomoże mi usunąć (zastąpić/wygenerować uzupełnienie) ze zdjęcia jakiś kawałek czyjejś nogi/ręki? Mam fajne zdjęcie, prywatne, a nie chcę puszczać prywatnych fot do neta w jakieś AI. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez krzysiek923
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Tak, instalujesz ComfyUI, pobierasz lokalne modele np. Flux Klein/Qwen Edit/Krea i możesz sobie edytować/ generować zdjęcia lokalnie na swoim komputerze, bez wysyłania danych na żaden serwer.Oczywiście żeby to robić efektywnie wymaga to odpowiednio mocnego komputera
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor 3 minuty temu, ASX napisał(a):Oczywiście żeby to robić efektywnie wymaga to odpowiednio mocnego komputeraChciałbym tylko wrzucić zdjęcie, wpisać "usuń element X i uzupełnij ubytek na zdjęciu", tak jak w Chat GPT (który jest trochę ułomny do tego) lub Banana AI od Google.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Jak używałem takich rzeczy (ale to ze 2 lata temu) to bylo duzo trudniej, one nie integrowaly lmm z modelami do obrazow wiec trzeba bylo podawac prompty, chatgpt jest duzo wygodniejszy. Teraz moze integrują tak ze mozna z tym gadac jak z czlowiekiem bardziej? Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Kangus
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 6 minut temu, krzysiek923 napisał(a):Chciałbym tylko wrzucić zdjęcie, wpisać "usuń element X i uzupełnij ubytek na zdjęciu", tak jak w Chat GPT (który jest trochę ułomny do tego) lub Banana AI od Google.No to Flux Klein będzie odpowiedni, w ComfyUI masz gotowe workflow do lokalnej edycji, który automatycznie pobierze też potrzebne modele i ewentualne lora. Potem maską zaznaczasz który fragment chcesz edytować, piszesz prompta co chcesz usunąć i czekasz na efekt. Na YT znajdziesz też mnóstwo filmów jak to się robi. Można to też zrobić w Stable Diffusion za pomocą tych samych modeli ale to trochę mniej przyjazny program.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor @MYSZa7 ?Teraz, ASX napisał(a):No to Flux Klein będzie odpowiedni, w ComfyUI masz gotowe workflow do lokalnej edycji, który automatycznie pobierze też potrzebne modele i ewentualne lora.Potem maską zaznaczasz który fragment chcesz edytować, piszesz prompta co chcesz usunąć i czekasz na efekt. Na YT znajdziesz też mnóstwo filmów jak to się robi.Można to też zrobić w Stable Diffusion za pomocą tych samych modeli ale to trochę mniej przyjazny program.OK, dzięki, spróbuję później.