Dynius 0 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 no są w środku 3 kabelki, niestety bez kolorów - wszystkie są czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 no to musisz sprawdzic co jest co ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
genetyk@ 0 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 no to musisz sprawdzic co jest co ;] metoda prób i błędów. A byłem przekonany że nie da rady przerobić. Eh Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) I chyba miałeś rację, próbowałem(bez lutowania) i coś zaśmierdziało i od razu wyłączyłem. A kabel do wyrzucenia. Ma ktoś jakiś pomysł, co z tym można zrobić? I ma ktoś jakiś kabel do TV? Edytowane 8 Marca 2009 przez Dynius Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 chyba mialem 2 kable 'chinch' do DC.. poszukam i dam ci znac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Ok, jak coś to na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza
Przemasso 1 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam! Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem DC-ka tylko że jest malutki problem. Dostałem razem z nim kabel RF. Podłączam wszystko ładnie cacy, wyszukuje konsole i byłoby ok gdyby był dźwięk. Próbowałem podłączyć do drugiego tivika i wszystko jest ok. Spotkał sie ktoś może z takim czymś?? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 poszukaj na innym kanale albo w ustawieniach tv ;] polecam zakupic kabel rgb... na allegro moze byc drogi ale warto ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 839 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Swój RGB kupiłem za jakieś 15zł a jakość obrazu poprawił znacznie, warto się rozejrzeć za jakimś no-name. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 polly ale kiedy to bylo teraz takie kabelki no-name kosztuje kolo 30-50zl Cytuj Odnośnik do komentarza
Przemasso 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 a przede wszystkim cieżko nawet taki kabelek np na allegro wyhaczyć a btw problem sie sam rozwiął - chodziło o ustawienia samego tivika Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 ale rgb lepiej poszukaj ;] warto Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 839 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Tylko żeby TV działał z RGB, bo zakup będzie bezsensowny Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 no zakladamy, ze juz nikt nie ma w domu 15+ letniego TV ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
volken 0 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam.Od dwóch lat posiadam Dreamcasta na chacie. Połtora roku temu byłem z nim w serwisie (słaby napęd, resetowanie się) i od tamtej pory PRAWIE nie mam z nim problemów. Oryginały odczytuje bezproblemowo, jednak z piratami ma czasem problemy.Podczas gry na kopiach czytnik dość głośno pracuje. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Coś z konsolą czy przyczyną są płytki. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreamcaster 23 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zalezy jakich płytek uzywasz, jeśli wypalasz gry na krążkach za 49 giera to nie ma co się dziwić ze masz problemy. Spróbuj Verbatim Extra Protection, bardzo dobre płyty, nie powinno być problemów z grami a głośna praca czytnika to normalka. Czy to GD-Rom czy Cidiki mój Dreamcast zawsze głośno pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza
volken 0 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Dzięki za odpowiedź. Mam czasem problemy z gierkami nagranymi na Akoss . Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 mam pytanie odnosnie vga moda ;] jakie dokladnie czesci elektroiczne mam kupic? w wszystkich tutkach jest napisane tylko ogolnie... przykladowo kondensatorow o pojemnosci 220uf jest na rynku kilka modeli [roznia sie maksymalnym napiecieim itp] z poskladaniem tego w 1 calosc raczej nie bede miec problemu, ale milo by bylo wiedziec co dokladnie mam kupic [bede kupowac przez internet, bo do najblizszego sklepu z artykulami elektronicznymi mam ~40km]. //Edit okee uzyskalem pomoc ;] pozwole sobie zacytowac mateusz4444 Witam! Co do kondensatorów to spokojnie mogą być to takie do napięcia 20v, lub nawet mniejsze. I tak napięcia tam występujące są <1,5V(dlatego niekoniecznie trzeba używać kondensatorów bipolarnych, elektrolity do pewnego napięcia(1.5-2.0 zależy od kondensatora) przewodzą w obie strony). Ja użyłem kondensatorów eletrolitowych 220uf 20v(akurat takie miałem, nie chciało mi się jechać do sklepu ). Co do diod to użyłem 1N4148, są strasznie popularne, można je wyciągnąć z czegokolwiek Co do schematu to są dwie wersje, jedna z dodatkowym układem buforującym sygnały Vsync i Hsync, ale ponieważ nie chciało mi się ruszać z domu cały ten układ pominąłem. Ale jest tani, u mnie w elektroniku to koszt jakichś 90gr. Ale bez niego też działa tak więc nie widzę sensu pakowania się w niepotrzebne koszta Co do schematu to użyłem tego: http://img.photobucket.com/albums/v651/ptr...dcghettovga.jpg (najprawdopodobniej znalazlem go na dcemu ale nie pamiętam). Nie napisałeś czy będziesz robił wewnątrz tego moda czy na kablu. Jak wewnątrz to uważaj na to jak od spodu lutujesz kable do płyty. Te punkty nie są przewlekane, i cyna dość łatwo z nich schodzi. Potem trochę ciężko nałożyć cynę jeszcze raz, jeżeli zeszła cała(jeżeli nie cała to nie ma żadnego problemu). Akurat w DC udało mi się bez problemów ale kiedyś lutowałem coś podobnego i jeden punkt zwaliłem. Bez worka z kalafonią nie ma co zaczynać zabawy w odtworzenie punktu Na szczęście cała zabawa skończyła się szczęśliwie Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania, pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Iwan 0 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Pytanko dla pewności - kabel scart do drima da lepsza jakosc obrazu niz composite, rajt? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Jak nagrać grę na dc za pomocą alcohola ? Było już o tym mowa w tym temacie ale link do instrukcji nie aktywny, jakby komuś się nudziło to bylbym wdzięczny za ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 1. musisz miec dobra plyte np. verbatim 2. szybkosc nagrywania zalezy od DC... czyt. konsola jest wybredna ;] zaczynaj od niskich predkosci 3. Alcohol 120%: Tryb Zapisu: DAO/SAO, Profil: Własny ewentualnie poszukaj programu bootdreams. //edit http://dcfans.prv.pl/felietony/28.htm Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Można jeszcze zakupić w Polsce jakąś przejściówkę do DC na pada psxowego pada? Szukałem na necie ale najbliżej to w UK mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 bedzie trudno... na necie gdzies widzialem schemat [mozesz sam sobie zrobic] ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Jaką prędkością najlepiej nagrać Soul Caliboura? Nagrywałem już parę razy 4x i konsola trochę długo doczytuje (nie jest to wina czytnika ponieważ nawet jak miałem nówkę to zawsze był z tym problem). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi