Jump to content

Thorgal

Recommended Posts

Posted
Jakaś gra wyszła. Przygodówka podobno, niewiele o niej słyszałem więc pewnie słaba. Ale Ty lubisz "słabe" gry więc może ci się spodoba... :]

"Klątwa Odyna". Crap okropny nawiasem mówiąc, ale ja nie o tym....

Dziś w Empiku wyhaczyłem nowy tom."Tarcza Thora". Będzie lektura do poduchy :) .

• 2 weeks later...
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Już po lekturze Tarczy Thora. Musze przyznać ze w ciągu dwóch numerów Sante udało się tknąć nowe życie w stara poczciwa serie, zreszta nie chciałbym by seria zmierzała ku końcowi bo Thorgala czytam praktycznie całe życie :)

Co do ulubionych numerów to zdecydowanie:

-Ponad krainą cieni

-Władca Gór

• 1 month later...
Posted (edited)

Odświeżyłem ostatnio znajomość z "Thorgalem". Mimo upływu lat jest nadal dobry ((pipi) to już 20 lat jak pierwszy raz dane mi było ;) , nostalgia chwyta ;) )...prosta, ciekawa historia, chwilami zabawna, chwilami wzruszająca...nadal może się podobać. Nie zapoznałem się jeszcze z najnowszymi odsłonami...

...Komiks w ogólności, mimo prostoty, ma tę swoją sugestywność (zwłaszcza przy takiej kresce)...

p.s.

Kolejne części przedstawiają jednak coraz gorszy poziom. Od 17 części jest co do zasady znacznie słabiej niż poprzednio.

Edited by JanzKijan
  • 9 months later...
Posted

No thoragal za(pipi)isty jest, nieraz klimacik jest naprawde mr oczny a i trup sie sciele gęsto, bardzo podobał mi się alinoee czy jakos tak i gdy thoral wraz ekipa pojechali do miasta jakbyu aztekow czy innych indian, ale czytalem strasznie dawno temu, czy nowe zeszyty nadal wychodza? Czy seria nadal sie dobrze trzyma? Od 3 lat nie mam z nia stycznosci :(.

• 7 months later...
Posted (edited)

Komiks mojego dzieciństwa :) Genialne są te nawiązania do koncepcji Deinekkena( nie wiem czy dobrze napisałem to nazwisko). Szkoda tylko, że po wydarzeniach w krainie Qa seria załapała tendencję spadkową i później jest coraz gorzej IMO.

edit: Graliście w to?:

Thorgal-Kolekcjonerska-Gra-Karciana-bc11096.jpeg

Edited by szaden
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Ktoś wie dlaczego następnej części nie będzie już rysował Rosiński?

Swoją drogą Thorgal to chyba najlepsza seria komiksowa jaką w życiu czytałem, nie licząc Usagiego Yoijmbo