Yano 3 697 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 minimum problemow = router domyslam sie ze chodzi o router bez przewodowy? no i wlasnie problem jest taki ze jak do modemu podlacze router bezprzewodowy to moj komp nie bedzie widzial nic bo nie ma zadnego urzadzenia wifi wiec bede musial kupic 2 rzeczy - ruter i coś by moj komp działał z tym routerem ;p a tak to kupil bym 1 rzecz i podlaczył nie do modemu tylko do kompa swojego i od siebie słał net do siotry laptopa i psp Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 nie masz sieciowki w pc? zwykle jest integra na plycie.... kupijesz router z modemem i wyglada to mniejwiecej tak: internet --- - - - - router - -- - - ----- pc/psp/laptop/itp Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 no mam karte sieciowa ale nie bezprzewodowa ;p wiec musial bym kupic cos oprocz tego routera ;p moj komp ma juz ze 3-4 lata, wtedy takich bajerow nie bylo jak wbudowane bezprzewodowe karty xD Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) jak masz w pc karte sieciowa to poprostu podlaczysz go kablem do routera jak router ma wifi to nie oznacza, ze nie ma normalnego wyjscia lan. ---------------- ewentualnie kup karte wifi do pc. linksys lub d-link. wtedy bedziesz musial sie troszke pobawic z dns'ami pod psp ale bedzie dzialalo. [inwestycja tansza o jakies 100zl od kupna routera] Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez Coati Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 no dobra xD ale jak w takim razie bede obslugiwał xlinka ? XD Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 sciagasz oprogramowanie do xlinka i grasz przekop ten temat, podawalem gdzies liste kompatybilnych kart wifi Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Coati mógłbys wytłumaczyć na czym to polega? Na gwarancji zbytnio mi nie zależy, a tego Pentagrama kupiłem z myślą o laptopie.... Można coś zchrzanić czy ten soft linksysa dużo daje? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 kiedys przy wyborze routera o tym duzo czytalem... google it tez mialem kupowac tego cerberusa, ale po tym co przeczytalem na necie.... dolozylem 50zl i kupilem linksysa ZERO problemow. ostatnio robilem testa: przesylalem 2gb danych pc<->pc, sciagalem na laptopie jakies cos i surfowalem na psp po necie. nic sie nie zamulilo/zresetowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 sciagasz oprogramowanie do xlinka i grasz troche sie pogubilem bo sie nie znam na tym ;p czyli xlink nie musi byc zainstalowany na kompie ktory poprzez urzadzenie wifi udostepnia net? bedzie tez działał jak net bedzie latał z routera a nie z kompa? no i sory za męczenie dupy ale w czym gorszy bedzie wifi max od routera? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 tez sie pogubilem XD aby grac przez xlink potrzebujesz niestety karty wifi do pc i zainstalowanego oprogramowania xlink. da sie to zrobic z kilkoma routerami ale jest to bardziej skomplikowane. najlepiej wyslij pm'ke do Qjon'a , bo on zdaje sie ma doswiadczenie z xlinkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bezelek126 0 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 czy da rade tym routerem (linksys WAP54G) podlaczyc lapka i psp do neta? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ma wifi wiec tak Cytuj Odnośnik do komentarza
wisza 5 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Nowa stronka , dopiero co się rozkręca , Turnieje na psp , z nagrodami Rejestrować się www.psp-turnieje.info Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Ehhh ale dałem ciala...nikt mi nie powiedział ze do grania on line w Killzone trzeba patcha Sprawdzałem Socoma jakiegos gdzie dopiero ostatnio kogoś widzialem w sieci;) Wszystko dziala mi Szkoda tylko że tak malo gier które mnie interesuja mają opcje infrastructure:( Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Mi Killzone i NFS stykają....... jak się już wciągniesz w jakiś tytuł to się spoko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Afroman 81 Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Mam laptopa z karta sieciowa WiFi. Czy istnieje mozliwosc uzywania jej jako access point? Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Wbudowane karty w laptopach rzadko mają możliwośc AP, musiałbys podać konkretny model karty, ewentualnie poszukać właśnie po modelu karty na google, szybciej znajdziesz tak jak pisałes w tamtym temacie pod usb cos pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawelm00 0 Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Siemanko jutro ide kupić PSP i chciałbym podłaczyć go do internetu...w domu mam kompa z netem z dialogu DSL 6mb i wyczytałem ze potrzebny mi jest jeszcze bezprzewodowy router tylko problem w tym ze wogole sie na nich nie znam (jakies Xlinki czy cos...) i jakby mogl by mi ktos podac kilka modeli ktore beda dzialac z dialogiem, a najlepiej doradzic ktorys najlepszy(i nie za drogi)....a i przy okazji chodzi mi tez o to ze za pol roku bede kupowal laptopa i zeby miec neta na tych trzech urzadzeniach dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 linksys wag200g lub jakis odpowiednik netgear'a. na allegro okolo 150-170zl Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawelm00 0 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 to jezeli kupie ten http://allegro.pl/item442784146_linksys_wa..._neostrada.html to na 100% bedzie wszystko dzialalo tak jak nalezy? testowal to juz ktos z dslem z dialogu? bo na akucjach pisza cos o neostradzie. i czy jest z tego routera wyjscie na zwykly kabel sieciowy zeby podlaczyc kompa, xboxa? sorki ze tyle pytan ale chce byc pewny ze bedzie to dobry zakup;] Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 podpinasz kabel telefoniczny i konfigurujesz ;] router ma 4 wyjscia na sieciowki i wifi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Piotrow 4 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Cześć. Kupiłem PSP Silm&Lite i od wczoraj próbuję podłączyć go do neta (radiówka). Sytuacja wydaje się być dość skomplikowana. Mam ten access point (nie znam nazwy modelu): http://img296.imageshack.us/img296/8476/accespointuq4.jpg Wiem, że dzięki niemu mogę albo podłączyć ineternet do komputera z kabla, albo (gdy mam wyłączony komputer) podłączyć go z Wi-Fi np. w laptopie. Aby to zrobić musze znać nazwę użytkownika i hasło. Nie mam pojęcia jak skonfigurować internet w PSP. Daję New Connection i Scan i wtedy znajduje mi moj access point, sila sygnału 100%. Łączę się i teraz nie wiem co mam poustawiać. Jakie SSID, Security Settings, Address Settings itp., by móc się połączyć z internetem. Mógłby mi ktoś w tym pomóc? Nie mogę sobie z tym poradzić... Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 scan - twoja siec - wep/wpa zaleznie co tam masz - wpisujesz haslo - adress settings: easy - connection name zostawiasz - i juz... Cytuj Odnośnik do komentarza
Piotrow 4 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) i tu też pojawia się problem bo po wpisaniu hasła w każdym z tych WEP/WPA jest napisane że "the characters you entered are not valid" jest napisane że musze np. używać znaków od A-F a hasło jest na 100% poprawne. EDIT: Zmieniłem hasło do internetu na dłuższe i PSP nie wyświetla już tego komunikatu. Teraz natomiast łączę się z access point po czym następuje "exchanging key information" to trwa i trwa aż w końcu napis "error has occured. exchanging key information timed out". We ktoś jaki tego powód i jakie może być rozwiązanie? Edytowane 8 Października 2008 przez Piotrow Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 pogra ktos z was ze mna we fifa 09 ? gg 9191044 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi