Jump to content

Sezon 3

Zeratul

Recommended Posts

Posted
Nie widzę potrzeby zakładania osobnego tematu więc wspomnę tutaj. Jak co niektórzy pewnie wiedzą w najnowszym Command & Conquer 3: Tiberium Wars możemy zobaczyć Boomer i Six. Oczywiście nie postacie ale aktorów z nowych rolach. Niestety nie widzimy ich długo. Co jednak zabawne, w innej sekwencji aktor znany z roli Sawyer'a z LOST (nie znam nazwisk aktorów, przyznaję się) mówi "frak" (bsg'owy odpowiednik fu.ck co wie chyba każdy ;>). Widać wpływ serialu udziela się wszędzie. Z początku myślałem, że mi się przesłyszało ale znajomy, także fan BSG usłyszał to samo.

To tak tylko w ramach ciekawostki ;>

Nie wiem czy zauwazyliście kilka wspólnych pomiędzy BSG a command@conquer... I może to jakoś zgrabnie wpłyneło na to że aktorki z BSG brały udział we wstawkach do C@C... A co do wspólnych spraw:

- W C@C głównym surowcem jest Tyberium w BSG Tylium i podobnie się je pozyskuje. (akcja z pierwszego sezonu o odbijaniu rafinerii)

- W C@C jest również statek baza i reszta jednostek odpowiedzialnych za pozostałe zaopatrzenia , Galactica jest statkiem bazą a reszta floty zaopatrzeniem.

- W C@C buduje się nowe jednostki w BSG też tak zostało to przedstawione ( sezon 2 ,odcinek SCAR)

Może nie jest to wiele ale jak ogladałem pierwszy raz BSG (maraton 3 sezonów) to skojarzenia z C@C mi się nasuwały dośc często...

Sorry za offtop...

• Downvote 1
  • 2 years later...
Posted

Jestem świeżo po 3 sezonie i mam takie pytanie: Czy pamięta ktoś końcówkę, bo mam wrażenie, że coś mnie ominęło? Skończyłam oglądanie na rocznicy ślubu Adamy i strajku, czy powinnam szukać jeszcze jakichś odcinków? THX!