Smiti 313 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Mam HDMI puszczone do monitora, a dźwięk chcę przez chinche z composita. Rozebrać composite'a i dźwięk poleci chinchami a obraz po HDMI tak ? Jak co to jak inaczej rozwiązać ten problem ? Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Smiti Cytuj Odnośnik do komentarza
Jared 0 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Ja zakładałem podobny temat. A co do tego, że wam te kable idealnie pasują to mnie dziwi strasznie, ja z tego zrezygnowałem bo nawet na zwykłym kablu hdmi bez żadnych udziwnien na obudowie kabla, trzeba wciskać na siłę i to bardzo, więc bajej nie pisz, że te kable mieszczą się bez żadnego problemu, jest ucisk. http://xboxmagic.com/xbox-360-premium-hdmi...l-adapter-hack/ Edytowane 6 Stycznia 2009 przez Jared Cytuj Odnośnik do komentarza
Sajgon 2 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 witam pierwszy problem: wiec tak kabel component oryginał z xbox360 premium podpinam by mieć wyjście optyczne na dźwięk , xbox z plazmą jest spięty kablem hdmi-hdmi efekt brak obrazu na tv po podpięciu na kablu hdmi? wyciągam component z xbox obraz z hdmi jest (nie wiem co trzeba zrobić aby był obraz przez hdmi jak jest równocześnie component podpięty, jak go tylko wpinam to brak obrazu z hdmi, na componecie jest) drugi problem: brak dźwięku na kinie domowym, xbox360 podłączony optykiem do amplitunera (czyli ten oryginalny component wpięty do konsoli z niego jest wyjście optyczne i nie leci dźwięk), ten sam kabel optyczny wpinam do tunera sat dźwięk jest a z xbox nie leci, ustawiam dźwieki w menu xbox i nic cisza nie wiem może ten component padł proszę o pomoc może ktoś sprawdzić u siebie czy we wtyczce na kablu oryginalnym component gdy się włączy dźwięk 5,1 w konsoli zaczyna świecić pod tą klapką we wtyczce na czerwono światło u mnie chyba nie uruchamia się ten optyk, to wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 oczywiste ze musi swiecic i swieci... Cytuj Odnośnik do komentarza
jan szabrownik 0 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 a ja mam taki problem: mam podlaczonego xboxa do TV kablem HDMI, a dzwiek do amplitunera optykiem, zrobionym przez siebie z kabla RGB, wszystko dziala, tylko jak wylacze TV lub przelacze na inne wejscie, to po ponownym wlaczeniu/przelaczeniu xbox sie resetuje, na wtyczce zworki ustawilem na kabel component, poniewaz jak rozlutowalem wszystkie to nie bylo dzwieku wcale w zwiazku z tym mam takie pytanko, czy ktos ma podobnie i czy wszystko dziala okej, to znaczy czy konsola sie nie resetuje, bo nie wiem czy problem lezy po stronie konsoli czy po stronie TV Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Wpis. Mam to samo, obraz idzie przez hdmi a optyka mam podłączonego do componenta i gdy zmieniam na inne wejście w tv xbox automatycznie restartuje się. Poszukałem w necie podobno to częsty przypadek pewno wynika z wsadzonych dwóch kabli do konsoli (hdmi, component/rgb) ale w jaki sposób gryzą się ze sobą, czemu i jak temu zaradzić nie znalazłem. Nie ukrywam że, denerwuje to trochę. BTW różnica w obrazie pomiędzy hdmi a componentem jest ogromna. A ja rok grałem na tym gównie myśląc że, nie ma większej różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 882 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Bez kombinacji dźwięk 5.1 działa, gdy podłączy się konsolę hdmi wprost do ampli-tunera, a stąd kolejnym hdmi do TV, bądź drugi sposób component do TV i kabel optyczny do nagłośnienia 5.1. Edytowane 9 Października 2009 przez Cold Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 5.1 w HDMI wprowadzili niedawno w raz z aktualizacja dasha, notabene w gole o tym nie informujac oficjalnie a forum ktos napisal ze to odkryl i jakbym tego wpisu nie zauwazyl to bym dalej nie wiedzial i kombinowal z optykiem, a tak idzie z HDMI... co do komponentu to pisze slupek wyzej ze nie chce bo gorszy co do tego resetu konsoli, to musisz to przetestowac czy to w gole zwiazane z tym kablem dodatkowym, ja tak mialem i nic mi konsoli nie resetowalo, za to konsole wlacza tylko jak HDMI jest aktywne wiec tym samym mozna wysnuc teorie czy czasami to TV przez HDMI czegos nei wysyla konsoli i sie przez to nie resetuje odlacz ten kabel z optycznym i sprawdz wtedy czy jest to samo jak samo HDMI jest do tv czy nie, jak bedzie inaczej i nie bedzie resetowal to mozna pokombinowac z tym optycznym zmeiniajac rodzaj kabla przez odpowiednei zworki we wtyczce Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Aktualnie mam pożyczonego xbox-a. Jak wróci do mnie to sprawdzę, może coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza
jaro 77 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 (edytowane) przyczyna tego ze jak przelaczasz sie pomiedzy HDMI w TV z włączonym xboxem jest to ze HDMI obsluguje HDCP i musi sobie pobrac na nowo ustawienia dla kazdego HDMI i dlatego konsola sie resetuje i nie jest to przyczyna podlaczonego dodatkowo kabla RGB lub VGA poprostu HDMI tak to wymusza btw sproboj w TV przelaczyc sie z HDMI xboxa na zwykla antene i pozniej znowu na HDMI xbox i zobaczysz ze Ci sie konsola nie zrestartuje, a w momecie przelaczenia na drugie HDMI sie zrestartuje Edytowane 21 Października 2009 przez jaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 To by mogło być to. Niestety każdy sprzęt mam podłączony przez hdmi włącznie z telewizją więc pozostaje mi tylko nie przełączać gdy mam włączonego xbox-a. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi