Ari 1 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 muzyka której poznanie od jakiegoś czasu mnie prześladuje, jednak nie za bardzo wiem od jakich albumów zaczynać, i skąd wogóle je wytrzasnąć... narazie zaspokajam się pojedyńczymi utworami, jednak jeżeli jest tu ktoś mocno w tym klimacie siedzący, to proszę o mały tutorial no i wszystkich którzy się w tym klimacie odnajdują- zapraszam do dysputy Quote
Cris 120 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 (edited) Uwielbiam Funk,jednakże nie siedzę aż tak głęboko w tym rodzaju muzyki,żeby opowiadać jej historię no ale funk to m.in. KC & The Sunshine Band,James Brown,Black Heat,Kool & The Gang ,a z dzisiaj Jamiroquai. polecę Ci kilka utworów które mam na składzie: Kool & The Gang sciągaj wszystko jak leci to samo z KC & The Sunshine Band Black Heat - Love the Life you live (wykonuje go też Kool & The Gang , ale ta wersja imo lepsza) James Brown - I Feel Good Rick James - Cold Blooded;Ghetto Life;Mary Jane Hot Chocolate - You sexy Thing Chuck Brown - Busting Loose Charles Wright & the Watts 103rd Street Rhythm Band- Express Yourself chyba starczy Dopraw to trochę Jamiroquaiem do smaku ,a będzie niezłe muzyczne danie Edited January 13, 2008 by Cris Quote
Colio 0 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Funkadelic - Maggot Brain Parliament - Mothership Connection Sly and the Family Stone - There's a Riot Goin' On te płyciwa sobie obadaj, jak kręci cię funk-rock to: RHCP - Blood Sugar Sex Magik Fishbone - Truth and Soul Infectious Grooves - Groove Family Cyco Jane's Addiction - Ritual de lo Habitual Primus - Frizzle Fry RATM - s/t chociaż większość pewnie znasz :] Quote
wojcieszek 5 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Ja z czystym sumieniem mogę polecić twory zespolów pod batutą Billa Clintona-wspomianych wyżej Parliament i Funkadelic.Mimo częstych eksperymentów muzycznych,wiekszosc to kwintesencja Fanku.Jeżeli chodzi o konkrety-sprawdz płytę "One nation under de groove"Funkadelic.Poza tym Sly and the Family stone i Brałn tyż.RZekłem. Quote
księżna_von_Habsburg 1 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 a ja polecam Prince'a-całość, ale najbardziej funkująca wg.mnie jest płytka sprzed 4 lat- Musicology. a to absolutny mistrz grupy US 3 (klimat podchodzi jednak pod jazz, ale z domieszką funku): http://pl.youtube.com/watch?v=7EXEUvfPSJw Quote
ReRon 0 Posted December 18, 2017 Posted December 18, 2017 (edited) Są jeszcze osoby słuchające funku? Do tej pory zachwycam się nad Earth, Wind, and Fire - "Shining Star" czy Cameo - "Word Up". EDIT: Wiele osób moze nie kojarzyć tych nutek, więc dodaję coś w miarę nowego z 2014 - Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars księgowa Jelenia Góra Edited January 2, 2018 by ReRon dodanie nowej nutki. Quote
Recommended Posts